(Ne)tradiční hrdinská fantasy

Svata_temnota_obalka
Někteří tvrdí, že malé dítě pro nikoho nepředstavuje nebezpečí. Jenže to by nesmělo jít o dceru Temného vládce, která nahání strach i samotným Bohům! Začtěte se do (ne)tradiční hrdinské fantasy Lenky Brabcové. První díl nese název Zelené pláště.

Napínavá česká fantasy ze světa mágů, Bohů a tajemných sil všehomíra.

Na svět se rodí nové Zlo. Může zničit celé Svaté království, nebude-li včas zastaveno. Nebo je to jinak? Vždyť malé bezbranné dítě nepředstavuje pro nikoho vážné nebezpečí. Má jen smůlu, že je náhodou dcerou Temného vládce, nositele moci, před níž se třesou samotní Bohové. Kněží Řádu nehodlají ponechat nic náhodě a snaží se dopadnout dědice Temnoty za každou cenu. Dokáže dívenku její mladý opatrovník Astar ochránit před členy Řádu i jejím vlastním otcem? Ovládne umění magie dříve, než ho Temní rytíři polapí do svých sítí a přinutí stát se jedním z nich?

(Ne)tradiční hrdinská fantasy ze světa Bohů, mágů a sil všehomíra, o jejichž existenci si obyčejný smrtelník může nechat jenom zdát.

Svatá Temnota

Zelené pláště
Autorka: Lenka Brabcová
Ilustrátor: Lukáš Komárek

Počet stran: 339
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-11-03706-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Svatá Temnota vydalo nakladatelství Tyrkena.

Ukázka z knihy

Docházel jí čas. Zásoby jídla se tenčily, zatímco plod pod jejím srdcem nezadržitelně rostl. Tušila, že porod přijde dřív, než by si bývala přála. Musela se do té doby dostat k Isabelle, své přítelkyni, mentorce a v neposlední řadě nejšikovnější porodní bábě v celém království.
Snažila se přimět nateklé nohy a bolavá záda k rychlejšímu pohybu, ale v pokročilém těhotenství jí činila značné obtíže i obyčejná chůze. Zůstala sama, bez koně, který před několika dny podlehl náročnosti výstupu, vydaná napospas rozmarům krajiny. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Lenka Brabcová je česká spisovatelka, autorka fantasy knihy Svatá Temnota: Zelené pláště.

Zajímá se také o dramatickou tvorbu a divadlo, psychologiii, filozofii, literaturu a historii, šamanismus a mytologie celého světa. Narodila se 16. června 1986 ve městě dobrého vína a bohaté historie, ve Znojmě. Většinu svého dětství a dospívání ale prožila v Plzeňském kraji. Později přesídlila do Českých Budějovic, kde se léta nořila do knih během studia českého jazyka, literatury a historie. Právě zde se zrodila myšlenka nejen konzumovat díla jiných, ale vytvářet příběhy vlastní. V psaní pokračovala také během svých cest po Evropě i pobytu na Novém Zélandu. Silně na ni zapůsobila kolébka civilizace, Kréta. Teprve nedávno se rozhodla prověřit svůj talent (nebo zkusit své štěstí?) a přihlásila se do literární soutěže o Cenu Karla Čapka. Její povídka Pravidla věčnosti byla úspěšná a v roce 2022 získala druhé místo v dané kategorii.

V současnosti bydlí ve Starém Plzenci u Plzně, pracuje na dalším dílu série Svatá Temnota, píše povídky a věnuje se své rodině.

Zdroj informací: svatatemnota.cz

O ilustrátorovi

Lukáš Komárek (*1995) je absolvent ateliéru ilustrace na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni. Získal ocenění Best Comics Work v mezinárodní komiksové soutěži Thomas Orrow Award za komiks Maiden Fair, který byl později publikován ve sborníku AARGH! Spolupracoval na publikaci Dobrých 100 k příležitosti 100. výročí založení Československa a ilustracemi doplnil výstavu Maxmilián Lobkowicz – diplomat ve službách Československa. V roce 2021 vytvořil sadu plakátů podporujících čtení pro knihovny a školy Královéhradeckého kraje.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSvatá Temnota
Zelené pláště

Brabcová, Lenka

Tyrkena, 2023

Napsat komentář