Hrdinou proti své vůli

co_uz_nikdy_neproboli
Prožíváte komplikované životní období a říkáte si, že hůř už se mít nemůžete? Pak nastal čas seznámit se s Naomi Wittovou, která se nachází v podobné situaci…

Naomi Wittová je hlavní hrdinkou románu Co už nikdy nepřebolí, který napsala Lucy Score. Autorka vyrůstala v rodině literátů, kteří v ní lásku k příběhům pěstovali od malinka. Vystudovala žurnalistiku a nyní se na plný úvazek věnuje psaní. České čtenářky mohou znát její román Na vlásku. A nyní u nás pod záštitou nakladatelství Ikar vyšel první díl série Co už nikdy nepřebolí, jejíž děj se odehrává v městečku Knockemout ve Virginii.

Do Knockemoutu míří i Naomi Wittová. Její sestra (dvojče) Tina se dostala do potíží a poprosila Naomi, aby se s ní sešla. A přestože má Naomi dost svých vlastních starostí (nevyřešená minulost, útěk z vlastní svatby atd.) a prožívá nejhorší dny svého života, neváhá a vydá se Tině na pomoc. Jenže Tina na domluvenou schůzku v kavárně vůbec nedorazí. Vypadá to, že svou sestru jen zneužila…

Naomi se v kavárně seznamuje s Knoxem Morganem – nerudným, ovšem velmi atraktivním mužem s chladnýma modrošedýma očima a tetováním na předloktí. Knox se ji pokouší z kavárny vyhodit, protože si ji splete s Tinou. Tina má vstup do kavárna zakázaný – kvůli potížím, které neustále způsobuje. Krade, lže, vyvolává rvačky, příliš pije. Na nikoho nebere ohledy. Dělá spoušť po celém městě. Není tedy divu, že se Knox rozzuří, jakmile Naomi spatří. Jakožto dvojčata jsou si Naomi a Tina velmi podobné.

Když je vše uvedeno na pravou míru a Knox pochopí, že Naomi nikdy neviděl, pomůže jí. Musí přece napravit svůj předchozí výstup! Odveze ji na policejní stanici, aby si mohla vyzvednout auto. Domnívá se totiž, že bylo kvůli parkování na špatném místě odtaženo. Jenže se ukáže, že ho nejspíš někdo ukradl. Stejně jako její peněženku a notebook.

Nejenom že mi moje sestra ukradla auto, ale vloupala se taky do mého hotelového pokoje, vyplenila ho a nechala mi tam neteř, o jejíž existenci jsem neměla ani tušení. (str. 31)

Zdá se tedy, že Naomi Knockemout jen tak neopustí… Jenže co si bez auta, bez peněz a s neteří na krku počne?

Byla jsem v zásadě bez cíle. Poprvé za celý život jsem neměla žádný plán. (str. 33)

Autorka vytvořila typy hlavních hrdinů, které mám ráda. Naomi se cizí vinou ocitne v nezáviděníhodné situaci, přesto se nevzdává a hledá řešení. Jde o nezávislou, optimistickou a kurážnou ženu, která se umí postavit nejen za sebe, ale i za své blízké. A v žádném případě se nenechá odradit neúspěchem! Má ráda svou rodinu a nebojí se převzít řešení problémů, které způsobili jiní – třeba její sestra.

Každá žena má své hranice. Ty moje, připouštím, že vytyčené už hodně dávno, byly právě překročeny. (str. 11)

A Knox? Vzhledem k jeho atraktivnímu vzhledu by ho po svém boku ráda měla nejedna žena. Jenže on je samotář a jen tak někoho si k sobě nepustí. Ale ač se to třeba na první pohled nezdá, vlastně jde o starostlivého muže… Protože když přijde na věc, umí být neskutečně pozorný! A pak snadno dojde k tomu, že se stane hrdinou – třeba i proti své vůli…

Naomi a Knox se k sobě dokonale hodí, za každých okolností se skvěle doplňují. I když se brání sblížení, pěkně to mezi nimi jiskří. Odstup si snaží udržet sarkastickými komentáři, kterými se to v knize jen hemží. Oblíbila jsem si i další obyvatele městečka Knockemout a jsem zvědavá, koho z nich si autorka vybrala jako hlavní hrdiny svých dalších vyprávění. Já si tedy pokračování série rozhodně nenechám ujít.

Určitě se od čtení nenechte odradit počtem stran – ač jich má kniha téměř pět set, je velmi čtivá. A koho potěší? Především ženy, které mají rády romantické komedie – ať už v knižní či filmové podobě.


Knihu Co už nikdy nepřebolí vydanou nakladatelstvím Ikar můžete zakoupit v knihkupectví Luxor.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCo už nikdy nepřebolí

Score, Lucy

Ikar, 2023

Napsat komentář