Získejte osobní vzpomínky na Freddieho Mercuryho

freddie-mercury-perex
Když byl Peter Freestone poprvé přestaven Freddiemu Mercurymu, ani v nejmenším by ho tehdy nenapadlo, že se stane jedním z jeho nejbližších přátel až do jeho smrti. Přečtěte si Peterovi vzpomínky na skupinu, a především na Mercuryho.

Život po boku hudební legendy

Kniha nahlíží na život nezapomenutelné osobnosti, a to i mimo pódium: přináší spoustu zajímavých informací a příběhů ve vzpomínkách člověka, který s Mercurym trávil prakticky každý den.

„Byl jsem pro Freddieho kuchařem i myčkou lahví, číšníkem i komorníkem, sekretářkou i uklízečem… a psychologickým poradcem,“ píše Peter Freestone. „Scestoval jsem s ním celý svět, byl jsem s ním při jeho největších úspěších a provedl ho těžkými chvílemi… byl jsem i jeho bodyguardem, když to potřeboval a na konci jeho života jsem se přirozeně stal jedním z jeho ošetřovatelů.“

Peter Freestone pracoval jako zpěvákův osobní asistent v letech 1979 až 1991. Žil s ním v Londýně, Mnichově i New Yorku. A byl s ním, když umíral. Tato kniha je jednou z nejdůvěrnějších vzpomínek, jaká kdy byla o Mercurym napsána.

 

Freddie Mercury

Důvěrné vzpomínky na geniálního hudebníka
Autoři: Peter Freestone, David Evans

Vydalo: nakladatelství Slovart
Překlad: Zlatuše Sůvová
Počet stran: 312
Vazba: pevná
Vydáno: 8/2023
ISBN: 978-80-276-0353-4

Přečtěte si více o knize Freddie Mercury, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si prohlédněte několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

První den mě Paul Prenter vzal do jednoho z filmových studií Shepperton, kde Queen zkoušeli. Byl to sice menší prostor, ale akorát se tam vešlo jejich kompletní vybavení. První dojem byl skvělý, byl jsem nadšen.
V té době jsem vůbec nebyl fanouškem Queen, nikdy jsem neviděl žádnou jejich show, nevěděl jsem, co mě čeká. Když jsem přišel, skupina na zkoušce ještě nebyla, tak jsem měl trochu času se porozhlédnout a už jen pohled na všechno to jejich zařízení a světla na pódiu byl ohromující. Technici tam právě zkoušeli různé efekty se světly, měnili barvy jednou na červenou, pak na zelenou nebo oranžovou. Z rozjímání mě vytrhl až Paul a uvedl mě do ohromné kulaté šatny, abych si to tam zatím prohlédl a řekl mi, že mě představí skupině, jakmile přijede.
Všude byl rozsypán make-up, na stolku stál speciální francouzský odličovač, vatové tamponky, lak na vlasy, šampon a všechno, co byste očekávali v pánském cestovním zavazadle. Na podlaze byla kromě kufrů celá řada bot, tenisek a speciálních Brianových dřeváků v různých barvách. A kartáče. Spousta kartáčů na vlasy. (str. 23)

 

Vyhrajte knihu Freddie Mercury

Peter Freestone se s Freddiem Mercurym poprvé setkal v roce 1977 a záhy mu byla nabídnuta pozice asistenta skupiny Queen. Pracovní vztahy se brzy proměnily v přátelství a po dvou letech se Peter stal osobním asistentem přímo Mercuryho, se kterým prožil řadu šťastných i tragických momentů. A právě na tyto chvíle včetně smrti hudební legendy vzpomíná ve své knize, která je jednou z nejdůvěrnějších, co kdy byla o Mercurym napsána. Začtěte se do ní i vy.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Freddie Mercury vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Freddie Mercury
probíhá od 10. do 16. září 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Freddie Mercury

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFreddie Mercury
Důvěrné vzpomínky na geniálního hudebníka

Freestone, Peter – Evans, David

Slovart, 2023

Napsat komentář