Krok za krokem…

kresleni uvodni(1)
Což se výjimečně místo na čtení zaměřit více na kreslení? S pomocí dvou nových příruček se můžete věnovat buď klasické kresbě (jako začátečník i jako mírně pokročilý), a nebo si vytvořte vlastní manga komiks.

Máte rádi manga komiksy? Zatoužili jste někdy umět kreslit tyto tak typické obrázky? Pomoci vám s tím může cvičebnice kresby, která vás krok za krokem provede uměním manga.

Naučte se kreslit manga obrázky a vytvořte si klidně i celý příběh. Všechny dovednosti, které budete potřebovat ke kreslení japonských komiksů, si procvičíte rovnou v knize. Přehledné lekce se věnují struktuře postavy, jejím proporcím, zobrazení obličeje a také různým stylům oblékání a pózám charakteristickým pro různé ženské a mužské postavy. Celou knihu uzavírá kapitola o vybarvování. Potřebovat budete jen tužky, fixy a chuť do kreslení.

Manga krok za krokem

Autor: Gecko Keck
Přeložila: Lucie Navrátilová

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 213×280 mm
ISBN: 978-80-7639-153-6
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Manga krok za krokem vydalo nakladatelství Bookmedia v edici TOPP.

Ukázka z knihy

manga ukazka(1)

K dispozici je také kompletní ukázka.

Nakladatel

Bookmedia logo 120x60Nakladatelství BOOKMEDIA vzniklo na podzim roku 2014, kdy převzalo vydávání kreativních knih edice TOPP. Knihy z edice TOPP jsou určeny všem věkovým skupinám čtenářů, především však dětem a mládeži a přinášejí názorné, barevnými ilustracemi a předlohami v původní velikosti doprovázené návody k tvorbě nejrůznějších výrobků z mnoha materiálů. Rovněž se zaměřujeme na dětskou literaturu, najdete u nás knížky pro nejmenší děti, předškoláky nebo malé školáky. Chcete-li se ve svém volném čase pobavit a máte rádi luštění a další logické úkoly, potěší vás některé z našich křížovkářských titulů či sudoku.

————————————————

Kreslení nikdy nebylo jednodušší! Kreslířka Vivienne, která je autorkou další knihy, vás postupně provede technikami, které by se vám při kreslení mohly hodit, ať už s ním začínáte, a nebo už máte nějaké zkušenosti.

Vydejte se s námi na cestu od nejistých linek, geometrických tvarů a rychlých skic až k těm největším výzvám v podobě portrétů! Známá kreslířka Vivienne Colemanová přichází s knihou Kreslení krok za krokem (The Art of Drawing: Create stunning artworks step by step), ve které vám ukáže, jak se dostat od úplných základů k propracovaným kresbám. Ať jste začátečník, anebo zkušený umělec, jistě oceníte srozumitelné dávkování informací a jednotlivé postupy, které vás provedou celým procesem od A do Z! Pod vedením autorky se postupně naučíte, jak vybrat vhodné kreslicí pomůcky, a vyzkoušíte si kresbu jednoduchých objektů a textur, od kterých přejdete ke složitějším motivům, jako jsou celá zátiší. Chybět nebude ani kresba v přírodě a zvířata, mezi nimiž narazíte například na sovy a koně, ale i oblíbené psí chlupáče. Závěrečná kapitola je věnovaná lidem, náčrtům figur a portrétům. Kapitoly této knihy mají vzestupnou tendenci a jsou řazeny od těch nejjednodušších, tedy úplných základů, po komplikovanější komplexní scény. Díky autorčině vedení a entuziasmu v sobě i vy probudíte uměleckého ducha a vytvoříte ta nejúžasnější díla!
Tak na co čekáte? Naostřete tužku a jdeme na to!

Kreslení krok za krokem

Autorka: Vivienne Colemanová
Přeložila: Pavla Němečková

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 216×279 mm
ISBN: 978-80-7413-534-7
Doporučená cena: 429 Kč

Knihu Kreslení krok za krokem vydalo nakladatelství Zoner Press

O autorce

Vivienne Colemanová je profesionální umělkyně, která se zaměřuje na detailní kresby tužkou. Jejím oblíbeným tématem je často ohromující krajina Severozápadní Anglie. V současní době se věnuje kreslení domácích mazlíčků a divoké zvěře a také vytváří celou řadu originálních kreseb a tisků. Je členkou umělců Blue Tarn a Border Arts Society.

Zdroj informací: Zoner press

Nakladatel

zonerpressVydavatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. Stěžejní produkcí jsou praktické návody pro fotografy všech úrovní a široká řada knih v edici Naučte se kreslit a malovat… V nabídce vydavatelství nechybí ani populární témata z oblastí oblíbených výtvarných technik.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Dáváte raději přednost klasické kresbě nebo vás více zaujala tvorba mangy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeManga krok za krokem

Keck, Gecko

Bookmedia, 2023

zobrazit info o knizeKreslení krok za krokem

Colemanová, Vivienne

Zoner Press, 2023

Napsat komentář