Dětem k svátku

děti čtení Flicker
Už zítra je Mezinárodní den dětí! Obdarujte své děti knihou. Nejmenším se jistě bude líbit vyprávění o medvídkovi Pú či o koťatech, která chodí do školy. Starší děti by mohl zaujmout dobrodružný příběh s prvky detektivky či audiokniha o malém chlapci, kterého vychovali vlci.

Disney letos slaví 100. výročí! Rozšiřte svou sbírku knih s vašimi oblíbenými animovanými hrdiny – třeba o titul Rok plný svátků s Medvídkem Pú. Vydejte se do Stokorcovéhoho lesa a oslavte společně se zvířecími kamarády všechny důležité svátky.

Medvídek Pú rád slaví svátky se svými kamarády. Vždycky přitom zažije nějaké nečekané dobrodružství. Ve Stokorcovém lese však neslaví jen apríla, ale také Valentýna, Velikonoce a hlavně Vánoce, ke kterým patří pohoda a spousta krásných dárečků.

Medvídek Pú – Rok plný svátků s Medvídkem Pú

Knihovnička Medvídka Pú
Autoři: Kolektiv

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 200×250 mm
ISBN: 978-80-252-5143-0
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Rok plný svátků s Medvídkem Pú vydalo nakladatelství Egmont ČR.

Ukázka z knihy

rok_plny_svatku_s_medvidkem_pu_ukazka

Stáhněte si i další ukázky.

————————————————

Věděli jste, že kočky a kocouři také musí chodit do školy? A co se v ní učí? To zjistíte v knize Kočičí škola od Ivy Hoňkové a Ireny Lachoutové.

Vítejte v kočičí škole! Koťátka se totiž, stejně jako děti, musejí naučit spousty užitečných znalostí a dovedností. Zatím netuší, kdy je dobré vystrčit drápky či zamňoukat, jak si ulovit rybičku v okrasném jezírku nebo jak se správně číhá na myšku. A kde jinde by se tyto dovednosti měla naučit než v kočičí škole?

Třídu koťátek učí hodná kočičí učitelka, která své žáky bere na dobrodružné výpravy. Jednoho dne ale jejich výuku naruší toulavý kocourek Mourek. Nemá rodinu, nemyje se, do školy nechodí, a navíc je to pořádné kvítko a nezbeda. Neustále ruší koťátka při vyučování, dělá různé vylomeniny a zdá se, že se snad nikdy nepoučí… Anebo ano?

Kočičí škola

Autorky a ilustrátorky: Iva Hoňková a Irena Lachoutová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-271-3621-6
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Kočičí škola vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

 kocici_skola_ukazka (1)

Nezapomeňte se podívat na celou ukázku.

O autorkách a ilustrátorkách

Iva Hoňková je malířka, spisovatelka, ilustrátorka. Narodila se ve Studénce, kde žije a kreativně tvoří. Od malička ráda kreslí. Miluje techniku všeho druhu, zajímá se o historii a ráda cestuje. Oblíbila si akvarelovou techniku malby, kterou nejčastěji používá pro své obrazy i ilustrace. Od roku 2005 aktivně píše knihy pro děti (např. Zámecká strašidlaPříběh hasičské cisternySamík a práškovací letadloPatálie dráčka GustíkaPlnou parou do pohádkyAndělský herbářAndělské pohádky ze starého mlýnaAndělské pohádky: Podzim ve starém mlýně a další). V posledních letech jsou to knihy především o strojích (vlaky, letadla, nákladní auta), které si občas sama ilustruje.
Pracuje jako kurátorka archivní sbírky ve Vagonářském muzeu ve Studénce a řadu let je členkou Klubu přátel Suchdolu nad Odrou – sekce letecké muzeum. Jak sama říká, práce je jejím koníčkem. Ve volném čase maluje především letadla, parní lokomotivy, auta a pamětní listy válečných hrdinů.
Na svém kontě má několik desítek knih a mezinárodních výstav. V roce 2018 získala cenu laureáta v mezinárodní soutěži v Sankt-Petěrburgu za vystavené akvarelové obrazy k tématu první světové války.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

Irena Lachoutová je spisovatelka a ilustrátorka. Narodila se v Praze, dětství prožila v Jílovém u Prahy a nyní žije s manželem a dvěma dětmi v Třebotově. Své první ilustrace nakreslila už jako žákyně základní školy do jedné učebnice českého jazyka. A protože výtvarka a slohové práce byly tím jediným, co ji ve škole bavilo, stalo se psaní a ilustrování dětských knih nedílnou součástí jejího života, přestože až do devatenácti let k smrti nerada četla. Mezi její díla patří např. Pes v laviciBělásekPohádka z hnízdaS Tatrou do pohádkyNestrašidlaPřání od jezera drakůBílé veverky či Kouzelná stodola. Přečtěte si také autorčin příspěvek do naší rubriky Čtení ke kávě.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

————————————————

Ladislav Slezák napsal dobrodružný detektivní příběh o třech kamarádech, kteří se snaží odhalit okolnosti založení Perníkového městečka. Netuší však, že na ně během pátrání číhá také nebezpečí…

Dobrodružný příběh s prvky detektivky a pohádky pro děti a mládež. Podaří se třem kamarádům společně vypátrat okolnosti založení Perníkového městečka?
Bydlí vedle sebe celý život, chodí do stejné školy a mají stejně zvídavou mysl. Séba, Kartáč a Makérka postupem času rozkrývají pověst o založení jejich rodného městečka. Když ovšem začnou nacházet první nejasnosti, strhnou na sebe pozornost někoho, kdo si rozhodně nepřeje, aby pravda vyšla najevo.

Perníkové městečko

Autor: Ladislav Slezák

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7650-984-9
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Perníkové městečko vydalo nakladatelství Pointa.

Ukázka z knihy

K továrně to nebylo daleko. Perníkové městečko není zrovna velké. Na náměstí kolem kašny stojí restaurace, kavárna, malý zavřený hotel, radnice a škola propojená se školkou. Právě mezi školkou a radnicí se tyčí socha Theodora Perníka. Za záda kamenné podobizny zakladatele městečka se přes silnici nachází perníková továrna.
Venku byla trochu zima, až se Séba oklepal. Všichni tři pomalinku přelezli plot, aby nevzbudili jakoukoli pozornost a obešli celou továrnu. Celkem brzy našli železné zadní dveře. Makérka vytáhla z kapsy klíč, a odemkla je. Když vcházeli dovnitř, tak baterky a rozsvítili je. Velké světlo zapnout nemohli, kdyby se celá továrna o půlnoci rozsvítila, tak by si toho někdo určitě všimnul. (str. 3)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Ladislav Slezák vystudoval na Univerzitě Pardubice magisterský obor dějiny literární kultury. V současné době pracuje jako učitel na střední škole. Zabývá se výchovou, vzděláváním a didaktikou humanitních oborů. Debutoval rozsáhlou básnickou skladbou Noc s klaunem (2013). Pak mu vyšla sbírka veršů s názvem Monotónně znějící samoty (2015) a skladba Hořký letopočet (2017). Za báseň v próze Mount Anne (2019) byl nominován na Cenu Jiřího Ortena. Publikoval v časopisech Host, Dobrá adresa, Tahy, Partonyma, Plž a dalších. Perníkové městečko je jeho prozaická prvotina.

Zdroj informací: nakladatelství Pointa

————————————————

Příznivci pohádkových příběhů v audio podobě by si neměli nechat ujít vyprávění o chlapci, kterého vychovali vlci. S jakými nástrahami si Mauglí bude muset v džungli poradit? V titulní roli se představí Jan Cina.

Dramatizace slavného příběhu s hudbou Symfonického orchestru Českého rozhlasu a s Janem Cinou v hlavní roli zpracovává obě dvě Knihy džunglí – život mezi zvířaty i návrat k lidem.
Světoznámý příběh o přátelství, lásce, ale i o boji o přežití nás zavede do džungle, v níž se malý chlapec Mauglí bude muset naučit vlčí řeči, zákonům džungle a pravidlům slušného chování.

Mauglí (audiokniha)

Autor: Rudyard Kipling
Interpreti: Jan Cina, Martin Finger, Vasil Fridrich, Vojtěch Vondráček, Jiří Vyorálek a další.

Délka: 1 hodina 58 minut
Vazba: CD
EAN: 8590236118522
Doporučená cena: 399 Kč

Audioknihu Mauglí vydalo nakladatelství Radioservis. Poslechněte si ukázku.

O autorovi

Rudyard Kipling (1865–1936) je britský spisovatel, který se narodil v indické Bombaji jako syn malíře pracujícího pro britskou koloniální správu a dětství prožil v Indii, kam se po absolvování anglické internátní školy roku 1881 opět vrátil. Stal se pomocníkem šéfredaktora anglických novin v Láhaur, kde mu otiskli první verše a krátké povídky. Přestože pak v Indii strávil pouhých sedm let, načerpal tu náměty pro svou nejlepší tvorbu. V 80. letech 19. století se definitivně prosadil jako básník a posléze i jako prozaik. Podnikl cesty do Číny, Japonska a Spojených států. Po sňatku s Američankou Caroline Balestierovou roku 1892 žil čtyři roky ve Vermontu v USA, kde napsal své asi nejslavnější dílo Knihy džunglí. Roku 1896 se s manželkou přestěhoval do Londýna, kde vydal své další romány, ale stále psal i poezii. Své čtenáře zaujal především cizokrajnou tematikou, popisem přírody a zvyků domorodců a pozoruhodným uměleckým jazykem. Přelom století znamenal vrchol jeho literárních úspěchů a roku 1907 mu byla udělena Nobelova cena za literaturu. Třebaže dál aktivně psal až do počátku 30. let, nedosáhl již předchozích úspěchů; jeho tvorbu poznamenala i smrt syna Johna během 1. světové války.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook

O interpretovi

Jan Cina je český herec, dabér, moderátor, zpěvák a tanečník, který se narodil 20. března 1988 v Praze. Již v mateřské škole se u něj začal objevovat herecký talent, čímž bavil své spolužáky. Jeho velkým vzorem v předškolním věku byl známý komik Daniel Nekonečný. Protože Honzovi rodiče byli amaterští divadelní herci, hned od začátku jej v tomto směru podporovali. Na základní škole ho jeho dětský sen stále provázel a tak začal chodit na Základní uměleckou školu, až nakonec získal první roli ve filmu Smradi (rež. Zdeněk Tyc), kde si zahrál např. po boku herce Ivana Trojana. Tato filmová zkušenost jej ovšem od jeho vysněné profese spíše odradila, protože zjistil, že stát se hercem, nebude rozhodně procházkou růžovým sadem. Z tohoto důvodu se začal ubírat jiným směrem a o herectví se pomaličku přestal zajímat. Při výběru střední školy sehráli hlavní roli jeho rodiče, kteří viděli Honzův obrovský herecký talent a nasměrovali jej na Pražskou konzervatoř, kde vystudoval hudebně-dramatický obor, který zakončil v roce 2007 maturitní zkouškou. Na konzervatoři ale studoval až do roku 2009. Následovalo studium DAMU na katedře alternativního a loutkového divadla, pod vedením režisérského dua SKUTR (Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský).

Zdroj informací: osobnosti.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMedvídek Pú – Rok plný svátků s Medvídkem Pú
Knihovnička Medvídka Pú

Kolektiv

Egmont ČR, 2022

zobrazit info o knizeKočičí škola

Hoňková, Iva – Lachoutová, Irena

bambook, 2023

zobrazit info o knizePerníkové městečko

Slezák, Ladislav

Pointa, 2023

zobrazit info o knizeMauglí (audiokniha)

Kipling, Rudyard

Radioservis, 2023

Napsat komentář