Romantické čtení pod stromeček

V_romantickem_ladeni
Máte rádi příběhy, ve kterých to mezi hlavními hrdiny pořádně jiskří? Pak vás potěší dnešní knižní tipy. Přinášíme vám hned tři romány s erotickým nábojem. Ale ani pánové nepřijdou zkrátka! Mohou tu totiž nasbírat inspiraci třeba na vánoční dárky pro své drahé polovičky.

Existují ženy, které jsou přesvědčeny, že ve svém životě nepotřebují muže. Přesně jako Glenna O’Donaldová. Jenže pak narazí na jednoho, jehož šarmu nedokáže odolat…

Poslední, co Glenna O’Donaldová čekala, že najde na hřbitově, je balíček karet. Ovšem ne ledajakých karet! Při pohledu na tyhle by se jeden zastyděl! Obsahují totiž instrukce ke skutečně netradičním postelovým hrátkám!
Tak trochu ztřeštěná Glenna, která pracuje jako výzkumná asistentka na univerzitě, od nich nemůže odtrhnout oči – ba co víc, je v pokušení některé věci vyzkoušet. Především, když se k balíčku přichomýtne pohledný profesor Eric Morris a nabídne se, že by se do jejího nemravného projektu mohl zapojit…
Začnou se setkávat jednou týdně, aby vyzkoušeli instrukce, které je zaujaly nejvíc. Jenže vášnivé noci střídají všední dny plné flirtování a smíchu a Glenna začíná toužit po něčem víc než jen tělesné rozkoši… a začíná mít pocit, že by jejich hrátky nemusely dopadnout dobře.
Dokážou oba milenci najít odvahu posunout nezávazný vztah dál?

30 nocí vášně

Autorka: Christine D´Abová
Přeložila: Eva Fuková

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 128×205 mm
ISBN: 978-80-7625-211-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu 30 nocí vášně vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

 „Jsi ten největší srab na světě.“
Jo, to jsem já – Glenna Marie O‘Donaldová – uznávaná výzkumná asistentka a vyhlášený romantický srab.
Jasmine, moje nejlepší kamarádka už od prváku na vysoké škole, klesla na židli naproti mně u stolu v kuchyňce. Z jejích poznámek jsem si nic nedělala; koneckonců měla pravdu. Moje minulost, co se chlapů týče, nebyla moc zajímavá. Líbili se mi a nějaký čas zřejmě i já jim. Potom to šlo vždycky do háje, když moje práce začala být důležitější než společný čas.
Tvůj šéf tě využívá.
Moc pracuješ.
Proč se mnou nemůžeš trávit tolik času, jako když jsme byli ve škole?
Stojí to za prd.
Upřímně, když se několikrát spálíte, obvykle se konkrétní situaci snažíte vyhýbat. Muže jsem ve svém životě nepotřebovala. Jasmine mi nevěřila, když jsem jí řekla, že jsem šťastná, i když jsem single. Odfrkla si, obrátila oči v sloup a mávla rukou.
Začalo to být otravné.
Nepotřebovala jsem muže.
I když někdy jsem chtěla, aby v mém životě byl někdo výjimečný. Občas. Příležitostně.
„Ta grilovačka je ideální příležitost, kdy si s ním můžeš promluvit.“ Otevřela krabičku s obědem a místnost zaplnila vůně rýže s kimchi.
Jím měla na mysli profesora Erika Morrise. Hlas vysokého, tmavovlasého, urostlého profesora sociologie byl tak příjemný, že stačilo, aby pozdravil, a ženám jihla srdce a sklouzávaly kalhotky. Profesor Erik Morris, který měl ve třídě více studentek než kdokoli jiný. Muž, jenž se usmíval zřídkakdy, ale když se na vás podíval, neviděl pouze vás, nýbrž každou myšlenku a pocit, které vám probleskly hlavou. Byl hrdinou příliš mnoha mých nočních fantazií, než abych to mohla přiznat a nepůsobila přitom jako šílená stalkerka.
Muž, jemuž jsem za více než rok, co na škole učil, řekla jen pár slov, protože podle Jasmine jsem srab. (str. 11–12)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Christine D´Abová má na svém kontě už okolo čtyřiceti knih. U nás byly zatím vydány dva romány: 30 dní touhy a 30 nocí vášně. Miluje cvičení, což je jedna z mála věcí, kvůli které přerušuje psaní. A ráda tráví čas se svou rodinou a dvěma psy.

Zdroj informací: přeloženo z osobních stránek autorky

————————————————

Dovedete si představit, jaké to je předstírat, že s někým chodíte? Své o tom ví Elaine Grahamová, herečka s pověstí snaživé slušňačky. U této ženy by nikdo nečekal, že s někým bude tvořit pár jen tak „na oko“. A to jenom proto, aby zachránila zadek jednomu mrzutému herci!

Divadelní hvězda Richard Troy vždy uměl lámat srdce fanynkám v celém Londýně, ale poslední dobou neumí krotit prchlivost. Každý se někdy rád nadchne pro záporného hrdinu, jenže Richard se svým vyváděním pasuje do role nepřítele číslo jedna a jeho příznivci se od něj houfně a zklamaně odvracejí. PR oddělení chudnoucího divadla však přijde s geniálním nápadem – aby si Richard zlepšil reputaci na veřejnosti, začne naoko chodit s oblíbenou slušňáckou herečkou Elaine Grahamovou! Richard se brání zuby nehty a Elaine z toho taky není nadšená, ale management divadla trvá na svém. Z různých zdrojů probleskuje, že nesourodá dvojice už byla spatřena na různých společenských akcích veřejně, ruku v ruce, bok po boku. A lidé je sledují, řeči se kolem nich vedou žárlivé, okouzlené i horečnatě šeptané, a kdekdo je z toho románku v rozpuku docela paf. Mohlo by v tom být zrnko pravdy? Mohla by taková napohled nereálná láska být skutečná, nebo to na nás oba talentovaní herci prostě jen hrají?

Londýnské celebrity: Prostě to zahrej

Autorka: Lucy Parkerová
Přeložila: Ina Leckie

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7565-662-9
Doporučená cena: 378 Kč

Knihu Londýnské celebrity: Prostě to zahrej vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Tak Richard si včera vyšel na večeři. Story o tom, jak seřval uznávaného mistra kuchaře a odneslo to i nějaké nádobí, působila poměrně věrohodně. Lainie se pozorněji zahleděla na hlavní fotku. No jistě, jeho ani ostřílení paparazzi nedokážou vyfotit jinak než lichotivě. Richard Troy a opuchlé oči? Nebo podbradek? Kdepak, ani náhodou. U něj špatný úhel prostě neexistuje.
Jak ten mě irituje.
Pokrčila rameny a troje rty v její blízkosti se stiskly napětím. „No,“ vyhrkla tedy honem, aby si pojistila půdu pod nohama, „to bylo asi dost nešťastné, ale…“
„… ale Richard přece dělá takovéhle kiksy v jednom kuse.“ Ne, to asi nebyl výrok, jaký by ti tři čekali.
A co to vlastně má co dělat se mnou? Snad si nemyslí, že za něj tu škodu zacvakám. Vždyť je to zazobanec už odmala, ze starého rodu, multimilionář. Jen ať si ty míšeňské střepy zaplatí hezky sám. A když trpí sklonem k hysterickým scénám a házení nádobí na veřejnosti, mělo by mu vedení divadla dovolit chodit jenom k McDonaldovi. S papírovými miskami a plastovými příbory by takovou paseku nenadělal.
„Začíná to být už víc než jenom nešťastné,“ prohlásila Lynette tak zlověstně, že Lainie okamžitě usoudila, že bude lepší nechat si svoje názory radši jen pro sebe.
Pěnící ticho narušila Pat. „Jenom za tenhle měsíc už se mu povedlo osm, ano, osm! všelijakých incidentů, nezávisle na sobě, prosím.“
Z přepečlivě zapleteného drdolu jí trčely tři uvolněné pramínky blonďatých vlasů. Většina žen by si toho vůbec nevšímala. Ani Lainie to u sebe moc neřešila; jí se účes rozjel zpravidla v okamžiku, kdy se s rezignovaným povzdechem odvrátila od zrcadla. U Pat však tři neposlušné prameny signalizovaly alarmující stupeň rozčilení. „A to máme teprve půlku října.“
Lainie napadlo, že takového tónu hlasu právě od Pat by se měl obávat i sám Richard. Až sebou cukla, za něj.
„Antireklama je taky reklama. Nebo ne?“ přelétla ostražitě jednu pobouřenou tvář po druhé. Byl to úplně totožný výraz ve trojím provedení, takové nevěřící rozhořčení, jako když celá třída musí pykat za provinění jednoho nezvedeného spolužáka.
To je výstižné, fakt. Zvlášť když vezmu v úvahu, kterých osobností se to týká. (str. 19–20)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Lucy Parkerová žije v nádherném kraji Centrál Otago na Novém Zélandu a užívá si každodenní výhled na hory, jezera a vinice. Vystudovala historii umění, ráda navštěvuje muzea a galerie, a když ji přepadne tvůrčí blok, kreslí roztodivné, zcela neidintifikovatelné květinky. Pokud právě nepíše, nepracuje nebo nespí, pouští se do stohů knížek nachystaných na čtení, jichž nikdy neubývá. A je ráda, že na ni vždycky čeká nějaký nový příběh. O romantickou milostnou beletrii se začala zajímat už před pubertou, když viděla zfilmovaný román Jane Austenové Pýcha a předsudek, což ji následně přimělo přečíst si i knihu. Posléze ji rodinná kamarádka seznámila s knihami od Georgette Heyer a bylo rozhodnuto.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

Snad každá žena si někdy o nějakém muži říká, že by s ním za žádnou cenu nechtěla skončit v jakémkoli vztahu. Natož třeba v partnerském! To samé si myslela i Emelie o Julianovi. Jenže člověk míní, život mění.

Nový romantický příběh úspěšné autorky. Když mi bylo šestnáct, přísahala jsem, že jeho si nikdy nevezmu. Plácli jsme si na to. Dokonce jsme slib sepsali a podepsali vlastní krví. Bylo to to jediné, na čem jsme se kdy shodli. Svět ho zná jako prince Juliana, vévodu z Montcroix, prvního v nástupnictví na chamontský trůn. Má přízvuk, z něhož se ženám tají dech. Královskou noblesu. Oslnivý vzhled. Je to neskutečný krasavec. A má dlouhatánský seznam dívek po celém světě, které by obětovaly své prvorozené dítě za svatbu s ním. Je nejžádanějším mládencem svobodného světa. Ale pro mě je to jen syn otcova nejlepšího přítele – otravný kluk, který mi každé léto dělal ze života peklo. Rodiče si našeho vzájemného opovrhování nevšimli a vtipkovali o našich zásnubách…

Sliby chyby

Autorka: Winter Renshawová
Přeložila: Žaneta Ziecinová

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 137×214 mm
ISBN: 978-80-7593-318-8
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Sliby chyby vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Ukázka z knihy

 „Nicméně ztrácíš čas. Jsem si na devadesát devět procent jistá, že když na ulici zastavíš jakoukoli obyčejnou Američanku a požádáš ji o ruku, tak odpoví ano. Chci říct, máme tu právě fenomén Meghan Markleové a mnoho holek sní o své vlastní královské svatbě, takže… štěstí pro tebe.“
„Nechci žádnou obyčejnou holku z ulice, Emelie. Chci tebe.“
Jeho slova mi vysají všechen vzduch z plic, ale ne na dlouho. „Slyšíš se, co říkáš? Jak je to šílený? Ani to nedává smysl. Nemůžu tě vystát, Juliane. Nikdy si tě nevezmu. A ten slib hodlám dodržet.“
Znovu se podívám na hodiny, načež zamířím k terase, abych Rafovi otevřela dveře.
„Náš rozhovor je u konce,“ oznámím jim oběma, otočím se na Juliana a vyprovodím je ke vstupním dveřím. „Chtěl ses na něco zeptat. Odpověď jsi dostal. Hodně štěstí.“
Odejdou tiše. Nejspíš oněmělí úžasem. Zamknu za nimi a zakážu si nakouknout do klíčové dírky.
Jakmile jsou pryč, ihned přiběhne Gillian a pokládá mi otázky rychleji, než stíhám odpovídat. Já však mám jednu vlastní: Proč chce zrovna mě?
Nejenom že mi tenkrát v létě zlomil srdce, on ho zdevastoval. Trvalo mi několik let, než jsem ho dokázala dát znovu dohromady a ani pak už nikdy nebylo jako dřív. Nikdy se úplně nezahojilo.
Myslela jsem to ze srdce vážně, když jsem přísahala, že si ho nikdy nevezmu.
Tenkrát.
Stejně jako teď. (závěr 1. kapitoly)

O autorce

Winter Renshawová je velmi mladá americká spisovatelka, přesto má na svém kontě už řadu vydaných titulů. K nejznámějším patří např. Nebezpečná iluze, P.S.:Nesnáším tě či Válka s láskou. Talentovaná autorka píše svěže a s lehkostí, dokáže vybudovat napětí a atmosféru. Díky tomu si získala zástupy čtenářů, kteří se těší na každý její nový příběh.

Zdroj informací: nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize30 nocí vášně

D´Abová, Christine

Metafora, 2021

zobrazit info o knizeLondýnské celebrity: Prostě to zahrej

Parkerová, Lucy

Jota, 2021

zobrazit info o knizeSliby chyby

Renshawová, Winter

Pavel Dobrovský – BETA, 2021

Napsat komentář