S humorem jde všechno líp

nahled-usmev
Také někdy rádi sáhnete po příběhu, který vás pobaví? Potřebujete zapomenout na své každodenní starosti a vnímat jen patálie hlavních hrdinů? Pokud ano, můžete zvolit některý ze tří následujících románů.

Čas od času nastane situace, kterou někteří lidé považují za zázrak. Třeba když muž upoutaný na invalidní vozík z ničeho nic vstane. Nedovedete si představit, jaká mela se najednou spustí!

Cameron Harris narukoval hned po střední škole do armády a z války v Afghánistánu se vrátil na invalidním vozíku. O čtyři roky později žije se sestrou Tanyou v rodném městečku napůl zbořeném hurikánem Katrina a má dost monotónní život: kouká na telku, hraje videohry, občas se s Tanyou vypraví do místní večerky, aby nakoupili cigára, pivo a křupky… Jenomže jednoho horkého srpnového odpoledne, když čeká, až Tanya zaplatí a pojedou domů, jako by jím projela nějaká vlna a… Cameron vstane! Nastane cirkus: z večerky se stane poutní místo, kde se odehrál zázrak, lékaři na Cameronovi testují všechno, co je napadne, Vatikán vyšle zmocněnce, aby to celé prozkoumal, a nakonec si ho všimne i Hollywood. Ale co si s tím vším má počít on?

Chodící zázrak je třeskutě vtipná studie toho, jak funguje současná americká společnost, jak vznikají mýty a jak je snadné, aby se v tom člověk ztratil.

Chodící zázrak

Autor: Jonathan Miles
Přeložila: Tereza Marková Vlášková

Počet stran: 496
Vazba: vázaná
Formát: 148×210 mm
ISBN: 78-80-257-3412-4
Doporučená cena: 588 Kč

 

Knihu Chodící zázrak vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Tanya nechala vozík s Cameronem venku u automatu na noviny, pod výlohou, na níž bylo ručně napsáno (lehce nečitelně, mříže bránily ve výhledu) PŘIJÍMÁME STRAVENKY. Při rozhodování, zda bratra zaveze až dovnitř, se Tanya řídila jeho aktuální náladou, a on toho dne sice nebyl nejhůř naložený, ale jeho výraz „mouchy, snězte si mě“ ji od podobných záměrů spolehlivě odradil. Usoudila, že jí to za to kličkování mezi regály nestojí. Zeptala se ho, jestli ho tam může nechat, a on bezmyšlenkovitě přikývl, ospale pohnul hlavou, skoro jako by ho ten pohyb bolel. Ona se zamračila – ne že by si Cameron „nezalízal do tý svý ulity“, jak tomu Tanya říká, poměrně často, ale většinou to dělal jenom v soukromí, buď doma v obýváku, nebo u grilu za domem, kde si za příjemnějších dní rád pohověl s kartónem piv, krabičkou cigaret a sluchátky, do nichž mu hrála Patsy Cline. (str. 26)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Jonathan Miles prožil dětství v Americe, Kanadě a ve Velké Británii. Vystudoval londýnskou University College a získal doktorát na Jesus College v Oxfordu. Je autorem knihy Medusa: The Shipwreck, the Scandal, the Masterpiece (2007) o aféře kolem ztroskotání francouzské lodi Méduse v roce 1816.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Patříte-li k lidem, kteří mají raději audioknihy, můžete si pustit příběh s napínavou zápletkou. Také vám vykouzlí úsměv na tváři. Hlavní hrdina chce utéct od problémů, a proto odjíždí na dovolenou do Francie. Jenže nečeká, že i tam bude muset řešit mnoho jiných komplikací – jako třeba loupež a únos.

Simon Shaw si zdánlivě nemá nač stěžovat: je mu dvaačtyřicet, je zdravý, bohatý a úspěšný. Jenomže se zrovna rozvedl a jeho bývalá žena se ho snaží připravit nejen o spoustu peněz, ale (za vydatného přispění jeho klientů) i o všechnu energii. Na radu svého majordoma, přítele i důvěrníka Ernesta se Simon vydává odpočívat do jižní Francie. Náhoda (či nehoda) uvězní Simona v jedné luberonské vesnici a přivede mu do cesty okouzlující Nicole, která ho nadchne pro úžasný plán: koupit ve vsi opuštěnou četnickou stanici s nádherným výhledem do kraje a proměnit ji v útulný provensálský hotýlek. Simon, Nicole a pochopitelně Ernest se po hlavě vrhnou do nového života. Všechno běží jako na drátkách, idyla je na spadnutí. Bohužel však dojde k vyloupení banky v blízkém městečku, což otevře hráz povodni neblahých událostí a nepříjemných odhalení, které ohrožují ráj na zemi, jenž si Simon hodlal vybudovat.

Hotel Pastis [Audio na CD]

Hoteliérem v ráji aneb Loupež po provensálsku
Autor: Peter Mayle
Přeložil: Paul Millar
Vazba: CD
EAN: 8590236112223
Doporučená cena: 329 Kč

Audioknihu Hotel Pastis vydalo nakladatelství Radioservis.

Ukázku si můžete poslechnout na webu nakladatele.

O autorovi

Peter Mayle (1939–2018) byl jedním z nejznámějších současných anglických spisovatelů. Dlouho žil v USA a pracoval v reklamní agentuře, poté se stal novinářem, publicistou a spisovatelem na plný úvazek. Koncem 80. let 20. století se přestěhoval do Francie s odhodláním napsat román. Výsledkem jeho snah se stala kniha Rok v Provenci, která mu přinesla mezinárodní úspěch a získala řadu ocenění. Postupně následovaly další úspěšné knihy, které byly přeloženy do více než dvaceti jazyků, česky vyšly např. Navždy Provence, Hotel Pastis, Psí život, Znovu Provence, Podfuk jako víno, Dobrý ročník, Francouzské hodokvasy, Tajnosti francouzského pekaře, Podfuk na Korsice a Podfuk s diamanty. Kniha Rok v Provenci se stala předlohou pro TV seriál, román Dobrý ročník pro romantickou filmovou komedii. Rok v Provenci vyvolal takovou vlnu popularity a s ní související ztrátu soukromí, že Mayle musel Francii na přechodnou dobu opustit. Když se později se svou ženou a psy opět vrátil do provensálského Luberonu, jeho přesnou adresu znali jen jeho nejbližší sousedé. Od roku 2002 byl nositelem řádu Rytíř Čestné legie, jehož udělením francouzská vláda ocenila Mayleho přínos pro kulturu a Francii. Zemřel v Provence.

Zdroj informací: Kosmas

————————————————

Každá žena má svého manžela aspoň někdy plné zuby. A přála by si, aby raději zmizel. Své o tom ví i Annemie Pfefferová. Přesto si nikdy nemyslela, že se kvůli jedné malicherné nehodě tak brzy stane vdovou. Jedna bizarní příhoda střídá druhou, ale vy se jistě pobavíte.

Skvělé! Sice mi Wolfgang poslední dobou dost lezl na nervy, ale že bych si ještě před minutou dokázala představit, že se ho zbavím takovým způsobem… No, stalo se. Hlavně teď musím jako správná žena kriminalisty všechno vzorně očistit. Ostatně literatury ohledně úklidu místa činu má Wolfgang plnou polici. Jak to ale sakra vysvětlím jeho matce a kolegům v práci?

Manžel musí zmizet

Autorka: Cathrin Moeller
Přeložila: Bohumila Kučerová

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-453-3
Doporučená cena: 279 Kč

 

 

Knihu Manžel musí zmizet vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

„Wolfgangu?“ Ani nepípl. Kristepane!
Stála jsem na chodbě a zírala s otevřenou pusou na ústí pistole zastrčené do brambory a manžela bez hnutí ležícího na podlaze s krvácející ranou na hrudi. Nemohlo být pochyb o tom, že je mrtvý.
Spustil se prudký déšť a bubnoval do okna. Černě zbarvenou oblohu ozářil blesk. Trhla jsem sebou. No jasně! Já si nedopatřením odstřelím manžela, a co se rozpoutá? Bouřka.
Kdykoli se v mém životě událo něco skutečně významného, pokaždé se rozpoutala bouřka. Když jsem propadla u matury, zhroutil se spolu s mým vnitřním světem pod náporem běsnících živlů i ten vnější. V den svatby nás přímo před radnicí zastihl nečekaný liják a během několika vteřin mě proměnil z kvetoucí nevěsty ve zplihlou příšeru.
Potřásla jsem hlavou a položila si otázku, jak se sakra mohlo stát, že mě Wolfgang tak zničehonic učinil vdovou.
Jedno mi bylo jasné: já za to nemohla! (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Zatímco na základní škole za sebe Cathrin Moeller s radostí nechávala psát nenáviděné eseje lidi ze svého okolí, zejména matku, později při práci pedagogické terapeutky v sobě objevila doslova vášeň pro kreativní psaní. A tak každý den kolem páté ráno už sedí se svým mazlíčkem, psem Giovannim, na pohovce v obýváku a vymýšlí nové příběhy.

Zdroj informací: nakladatelství Alpress


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeChodící zázrak

Miles, Jonathan

Argo, 2021

zobrazit info o knizeHotel Pastis (audiokniha)
Hoteliérem v ráji aneb Loupež po provensálsku

Mayle, Peter

Radioservis, 2021

zobrazit info o knizeManžel musí zmizet

Moeller, Cathrin

Alpress, 2021

Napsat komentář