Pokračování knihy 25 gramů štěstí

Srdce pro jezky
Veterinář založil záchrannou stanici pro ježky, kteří by bez pomoci nepřežili. Zároveň napsal knihu, v níž ukazuje, jak mohou tato zvířata pomoci člověku získat nové nazírání na svět kolem sebe. I v malém uzlíčku lze nalézt plno radosti…

Ani jsem se netroufl přiblížit se ke krabici. Co kdyby Lisa zemřela? Sebral jsem odvahu a pomalu odkryl ručník. Paráda: žila a ležela schoulená v rohu. Naše pohledy se setkaly. Tentokrát ke mně navíc pomalu a trochu neobratně natáhla tlapku. Bez dlouhého přemýšlení jsem ji lehce vzal mezi tři prsty, načež natočila hlavu ještě víc mým směrem a začala mě očichávat.
Lisina očka jsou živá a tmavá, tělo štíhlé a čumáček pěkně zašpičatělý. Když ji našli, sotva lapala po dechu, pravděpodobně byla omráčená od auta. Jedině Massimo, který pro ježky založil záchrannou stanici v oblasti Langhe, ji může zachránit. Vypadá to beznadějně, ale ani jeden z nich to nevzdává a po noci plné obav se ježeček znovu staví na nohy. Ovšem ne tak docela, traumatické poranění mozku mu způsobilo hemiparézu, takže je trvale postižený. Je správné udržovat ho při životě s vědomím, že bude potřebovat neustálou péči a nikdy znovu nepocítí, jak chutná svoboda? A co s Tvářičkou, zohavenou od sekačky na trávu? Anebo s Pacičkou, která se narodila bez zadních nohou? Massimo neváhá – život je život a je potřeba ho zachránit. Od té chvíle se Lisa a další stávají jeho nerozlučnými společníky, a to když se o ně stará i během probdělých nocí po mnoha kritických situacích. Díky ježkům se Massimo naučil být trpělivý, umět se vcítit i pochopit, kolik radosti se skrývá v drobných skutcích. O významu toho, co pro ježky dělá, se sám přesvědčí, když onemocní jeho matka a jemu se krůček po krůčku podaří
překonat konflikty a nedorozumění a znovu objevit, co je vždy spojovalo. V této citlivě napsané knize autor bestselleru 25 gramů štěstí statečně čelí kontroverzním zábleskům náklonnosti a odhodlání a ukazuje, jak ve své jednoduchosti mají zvířata mnohem bezprostřednější a jasnější nahlížení světa a mohou nám pomoct  poznat podstatu života.

Ukázka z knihy

KDO nějaké místo miluje, dřív nebo později ho začne považovat za svůj ráj na zemi. Stejně tak se to stalo i u mě v případě dvaceti hektarů pozemku, na které jsem se měl jet kdysi podívat na přání svého drahého přítele Mattea. Nechal jsem se přesvědčit, částečně ze zvědavosti a částečně, abych ho neurazil, načež jsem se tam jednoho dne ocitl a dvě stě metrů čtverečných nádhery, rozprostírající se v oblasti široké náhorní plošiny Langhe, mi vyrazilo dech. Silné a sukovité buky, duby, habry a staleté kaštany se tyčily do výšky a vlnící se kopečky pokrývaly překrásné zelené údolí, jako by ho chtěly před něčím ochránit. A ten pozemek byl na prodej. Měl jsem pocit, že se mi to jen zdá.

Srdce pro ježky

Příběh malé učitelky, která dodala odvahu žít
Autor: Massimo Vacchetta
Přeložila: Barbora Šupíková

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 145×220 mm
ISBN: 978-80-88316-86-2
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Srdce pro ježky vydalo nakladatelství Kazda. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorovi

Massimo Vacchetta žije v severoitalském městě Novello, poblíž francouzských hranic. Jako veterinář se přes dvacet let specializoval na dobytek. V roce 2014 otevřel Záchrannou stanici pro ježky s názvem „Ninna“ (Centro di Recupero Ricci „La Ninna“). Spolu s Antonellou Tomaselli napsal knihu 25 gramů štěstí, která se úspěšně prodává v USA, Velké Británii, Francii, Německu, Japonsku a mnoha dalších zemích.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSrdce pro ježky
Příběh malé učitelky, která dodala odvahu žít

Vacchetta, Massimo

Kazda, 2020

Napsat komentář