Ukázka z knihy Světlo pro duši (Bruno Ferrero)

Svetlo pro dusi
Bruno Ferrero v malé knížečce předkládá čtenáři dvacet sedm pilířů moudrosti a inspirativní příběhy, které pomohou znovu objevit smysl pro zázrak, údiv, soucit, odpuštění, lásku k druhým a další aspekty každodenního života. Dopřejte své duši pohlazení.

Knihu Světlo pro duši od autora Bruna Ferrera
vydalo nakladatelství Portál.

SOUTĚŽ KRÁSY

Jedna známá kosmetická firma vyzvala obyvatele velkého města, aby posílali fotografie a návrhy na nejkrásnější ženy, které znají.
Během několika týdnů dostala firma tisíce dopisů.
Jeden dopis zvlášť upoutal pozornost výběrové komise, a proto jej ihned předali řediteli firmy. Dopis napsal chlapec z problematické rodiny v chudinské čtvrti. Po nezbytných úpravách gramatiky stálo v dopise zhruba toto: „V ulici, kde bydlím, je jedna překrásná žena. Navštěvuji ji každý den. Díky ní se cítím jako nejdůležitější dítě na světě. Hrajeme spolu dámu a ona poslouchá moje problémy. Rozumí mi, a kdykoli odcházím, ještě za mnou volá ode dveří, že je na mě hrdá.“
Chlapec zakončil dopis větou: „Tato fotka dokazuje, že je to nejkrásnější žena. Doufám, že jednou najdu také tak krásnou manželku.“
Ředitel byl zvědavý a nechal si ukázat její fotku. Sekretářka mu podala fotku staré bezzubé ženy na kolečkovém křesle. Na hlavě se jí krčilo pár bílých vlasů a hluboké vrásky v obličeji zjemňovalo světlo jejích očí.
„Tuhle ženu nemůžeme použít,“ zasmál se ředitel, „to bychom celému světu dokázali, že ke kráse není našich produktů zapotřebí.“

Maria Dolores je moje jediná kamarádka, ale má nemocné nohy, takže nemůže chodit. Vozím ji na vozíku na procházku po našem městečku, které je celé kamenné. Moje kamarádka je moc krásná, má modré oči a ty se pořád usmívají. Když se podívám na oči Marie Dolores, připadá mi, že se procházím v nebi.

Jedna desetiletá dívka

——————–

Další ukázky najdete na stránkách nakladatele.

——————–

O autorovi

Bruno Ferrero je italský salesián a autor populárních příběhů „pro duši“. S velkým zájmem se setkaly jeho knihy, které vydalo nakladatelství Portál: Živá voda pro dušiRosa pro dušiOsvěžení pro dušiHvězdy pro dušiPtačí zpěv pro dušiPotěšení pro dušiHostina pro duši a další.

Zdroj informací: nakladatelství Portál


Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSvětlo pro duši

Ferrero, Bruno

Portál, 2020

Napsat komentář