Potěšte svou duši

bruno-ferrero_poteseni-pro-dusi
Laskavé a dojemné příběhy salesiánského kněze Bruna Ferrera vždy vedou k dobrému konci. Pravda, trochu vychovávají, ale určitě potěší vaši duši i srdce.

Nový soubor krátkých duchovních příběhů a zamyšlení známého salesiánského autora dává opět podněty pro osobní rozjímání, společnou četbu nebo jen pro chvíle, kdy potřebujeme potěšit a povzbudit. Moudrost a laskavost každého z povídání ocení všichni, kteří hledají dotek vlídného duchovního poučení a posily.

 

Potěšení pro duši

Autor: Bruno Ferrero
Přeložila: Veronika Matiášková

Počet stran: 88
Vazba: brožovaná
Formát: 115×190 mm
ISBN: 978-80-262-1107-5
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu Potěšení pro duši vydalo nakladatelství Portál v edici Spiritualita.

 

Ukázka z knihy

Slyšel jsem, jak se něco táhne po podlaze, a po dlouhé pauze se dveře otevřely. Objevila se přede mnou asi osmdesátiletá paní. V ruce měla malý nylonový kufřík.
Všechen nábytek v bytě byl přikrytý potahy, na stěnách nebyly žádné hodiny, nikde žádná ozdoba nebo náčiní. V jednom rohu byla kartonová krabice plná fotografií a vitrínka. Nepřestávala mi děkovat za laskavost.
„To nic není,“ řekl jsem. „Chci se ke svým zákazníkům chovat tak, jak bych chtěl, aby se lidé chovali k mé matce.“
„Určitě jste dobrý syn,“ odpověděla. Když jsme došli k taxíku, dala mi adresu a pak se zeptala: „Mohl byste jet přes centrum?“
„To je ale zajížďka,“ odpověděl jsem rychle.
„Na tom nesejde,“ řekla. „Já nespěchám, jedu do hospicu.“ Podíval jsem se na ni ve zpětném zrcátku a viděl jsem, že pláče. „Nemám rodinu,“ pokračovala, „a doktor mi řekl, že už mi moc času nezbývá.“
V klidu jsem natáhl ruku a vypnul taxametr. Dvě hodiny jsem jezdil po městě. Ukázala mi budovu, kde pracovala u výtahů. Pak dům, kde se svým mužem bydleli, když se vzali. (str. 14–16)

bruno-ferrero_poteseni-pro-dusi_ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

 

Bruno Ferrero

Bruno Ferrero je bývalý ředitel turínského nakladatelství Elledici, v současné době šéfredaktor salesiánského věstníku Bollettino Salesiano. Sestavil mnoho souborů příběhů určených k zamyšlení a obsahujících moudré poučení. S velkým zájmem se setkaly jeho knihy, které vydalo nakladatelství Portál:
Živá voda pro duši, Rosa pro dušiOsvěžení pro duši, Hvězdy pro duši,
Ptačí zpěv pro duši a mnohé další.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.


Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnes, Děti a my, Rodina a škola, Informatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePotěšení pro duši

Ferrero, Bruno

Portál, 2016

Napsat komentář