Zahrajte si o dvanáctý případ Harryho Holea

nuz-perex
Život Harryho Holea se rozpadl na kousky a jeho jedinou jistotou se momentálně stal Jim Beam. Právě Harryho záliba v alkoholu může za to, že si nepamatuje události předchozího večera. Odkud se na jeho rukou a kalhotách vzala krev?

Krvavá kocovina

Harry Hole balancuje nad propastí. Už mnohokrát se probudil s temným tušením, prázdnou hlavou a kocovinou jako trám. Tentokrát je ovšem probuzení horší než jindy. Kdysi slavný kriminalista má na rukou i kalhotách krev a z předchozího večera si nepamatuje vůbec nic. Střípky událostí však postupně vyplouvají na povrch a Harry si začíná přát, aby se byl vůbec neprobudil. Protože i zlý sen je lepší než krutá realita, jíž musí čelit.

 

Nůž

Autor: Jo Nesbo

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Překlad: Kateřina Krištůfková
Počet stran: 584
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2019
ISBN: 978-80-7473-877-7

Přečtěte si více o knize Nůž, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Kniha Zlín patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si stáhnout a přečíst ukázku.

KnihaZlin_AlbatrosMedia

Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo roku 2004. Od té doby se v rámci svých edic FLEET, TRACK, NEEWIT, WALT a TEMA snaží nabízet čtenářům to nejkvalitnější, co se v současné době objevuje na (nejen) evropském knižním trhu. Kniha Zlín vydává také původní díla českých autorů, poezii a literaturu faktu. Pozornost věnuje též literátům spojeným se zlínským regionem.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

Svein Finne se nad ženou sklonil a položil jí ruku na čelo. Měla ho zbrocené potem. Oči, které k němu obracela, třeštila bolestí. Nebo děsem. Odhadoval, že spíš děsem.
„Bojíš se mě?“ zašeptal.
Přikývla a polkla. Odjakživa mu připadala krásná. Sledoval ji, jak odchází z domu a zase se do něj vrací, sledoval ji ve fitness centru, cestou v metru, kdy sedával jen pár míst od ní a dával jí najevo, že tam je. Čistě aby věděla. Nikdy mu však nepřipadala krásnější, než když tu teď tak bezmocně ležela zcela vydaná jemu napospas.
„Slibuju, že to proběhne rychle, lásko,“ řekl jí stále šeptem.
Znovu polkla. Takový strach. Zvažoval, jestli ji má políbit. (str. 16)

 

O autorovi

Jo Nesbo je norský spisovatel a hudebník, původním vzděláním ekonom a finanční analytik. Je autorem úspěšné detektivní série započaté v roce 2013 románem Netopýr, v níž vystupuje svérázný kriminalista Harry Hole. Série Nesbomu přinesla obrovský úspěch, obdržel za ni několik ocenění. Mimo série s Harry Holem ale píše například i knihy pro děti. Jeho dílo bylo přeloženo do více než třiceti jazyků a vychází ve více než stovce zemí.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Nůž

Kdysi slavný kriminalista Harry Hole, který díky svému důvtipu úspěšně vyřešil řadu případů, se tentokrát ocitl na úplném dně. Nejen že se mu rozpadlo manželství s Ráchel, ale díky své nespolehlivosti a zálibě v alkoholu přišel i o svou milovanou práci a na policejní stanici mu na přímluvu šéfa dovolí maximálně třídit papíry. Jednoho rána je však kocovina horší než kdy dříve a Harry si navíc uvědomí, že má ruce a oblečení od krve. Co se dělo předchozí večer v baru Jealousy? Vzpomínky postupně vyplouvají na povrch, před Harrym se začíná skládat děsivý obrázek a on si stále více přeje, aby se býval raději neprobudil. Může na tom být ještě hůř, než si doteď myslel?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kniha Zlín patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Nůž vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nůž
probíhá od 8. do 21. října 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Nůž

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNůž

Nesbo, Jo

Kniha Zlín, 2019

Napsat komentář