Výprava za záchranou Eraka

Hranicaruv ucen_Vykupne za Eraka
Výkupné za Eraka je pátým dílem Hraničářova učně, dobrodružné fantasy série pro mládež. Hrdinové se tentokrát vydávají přes poušť a čelí mnoha nebezpečím, aby mohli vykoupit zajatého Eraka. Podaří se jim to?

Skandijský oberjarl Erak podnikne nájezd na pobřeží pouštní země Aridy, přitom však padne do zajetí. Erakův zástupce Svengal se obrátí o pomoc do Araluenu a Halt s Willem se nabídnou, že vyplují se Svengalem do Aridy a Eraka vykoupí. Má-li však být jejich cesta úspěšná, potřebují s sebou mít osobu z královského rodu. A tak princezna Kasandra – nebo Evanlyn, jak ji zná Will – přemluví svého otce, krále Duncana, aby jí dovolil odplout s nimi na jih. K výpravě se ještě připojí Horác a Gilan, aby byla dostatečně zajištěna princeznina ochrana. Ale dostane se naše šestice statečných přes poušť, kterou obývají znesvářené kmeny a kde na každém kroku hrozí neznámá nebezpečí, k Erakovi včas?

 

Hraničářův učeň: Výkupné za Eraka

Autor: John Flanagan
Přeložila: Zdena Tenklová

Počet stran: 436
Vazba: vázaná
Formát: 127×207 mm
ISBN: 978-80-252-4595-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Hraničářův učeň: Výkupné za Eraka vydalo nakladatelství Egmont ČR.

 

Ukázka z knihy

„Skasat plachtu,“ rozhodl Erak, skandijský oberjarl a v té chvíli kapitán nájezdnické lodě Vlčí vítr.
Svengal a skupinka námořníků obsluhujících plachtu už stáli připraveni u stěžně. Na Erakův rozkaz uvolnili lana držící mohutné ráhno a začali plachtu, do níž se opíral pobřežní vítr, spouštět na palubu. Velká čtvercová plachta prudce sjela dolů a tři muži ji hbitě a přesně poskládali, aby ji mohli uložit do přední plachetní komory.
Samotné ráhno stáhli dolů ze stěžně a opatrně, aby zbytečně nenaráželo a neklepalo, ho položili do úložného prostoru podél zvýšeného bednění mezi dvojitými řadami veslařských lavic. Skandijci se obvykle při podobné činnosti tolik nesnažili nadělat co nejméně hluku. Jenže ten den nebyli v obvyklé situaci. Chystali se k nájezdu. (str. 25)

Stáhněte si další ukázku.

 

John Flanagan

John Flanagan se proslavil dobrodružnými romány ze sérií Hraničářův učeň a Bratrstvo. Jeho knihy vycházejí ve více než stovce zemí, pravidelně se objevují v žebříčku bestsellerů podle New York Times a získaly řadu nominací a cen za literaturu pro děti a mládež. John, bývalý scenárista televizních seriálů a reklam, žije se svou ženou na přímořském předměstí australského Sydney. Předchozí i nová vydání sérií Hraničářův učeň a Bratrstvo si můžete prohlédnout na stránkách nakladatelství Albatros Media.

Informace byly čerpány ze stránek Albatros Media.


Egmont ČR je v současné době jedním z největších vydavatelů dětských knih a časopisů na území naší republiky. Právě zásluhou Egmontu byly našim dětem představeny postavičky, které znal celý svět a které si děti rychle zamilovaly. Mezi ně bezesporu patří Kačer Donald, Myšák Mickey, Medvídek Pú a spousta dalších, jejichž příběhy po generace podporují dětskou fantazii. Svět Walta Disneye byl tehdejším dětským čtenářům v 90. letech téměř neznámý. Není proto divu, že mnohé děti lačnily potom, začíst se do příběhů těchto postav, což jim jako vůbec první společnost Egmont umožnila. Nakladatelství se připojilo k velké společnosti Albatros Media.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHraničářův učeň: Výkupné za Eraka

Flanagan, John

Egmont ČR, 2019

Napsat komentář