Pořádná dávka napětí

street
Dnešní tipy překypují napětím, které by se dalo krájet jen pořádně ostrým nožem! Ohřejte se v kůži údajné vražedné žhářky, pronikněte do vyšetřování bývalého agenta CIA a zkuste si členství v sektě pro manželské štěstí. A to zdaleka není vše…

Před pikolou za pikolou nikdo nesmí stát, jinak nebudu hrát! Oblíbená dětská hra se pro rodiče čtyřleté Elly změní v děsivý horor v okamžiku, kdy se při ní holčička v parku ztratí. Někdo ji unesl. Zvládnou dívku vypátrat, nebo ji rodina už nikdy neuvidí?

Před pikolou za pikolou

Čtyřletá Ella se ztratí své matce v parku během hry na schovávanou. Je pryč. Zmizela beze stopy. Do hledání se pouští policie i rodina. Kdo ji mohl unést? A co když to není jen tak někdo? Je to někdo, koho znala? Někdo, kdo si myslí, že dělá správnou věc? Vrátí se malá holčička ještě někdy domů, nebo zmizí už navždy? Napínavý psychologický thriller autorky Lindy Greenové byl jako e-kniha šest měsíců na žebříčku bestsellerů Amazonu a poté se dočkal také své tištěné podoby.

Autorka: Linda Greenová
Přeložil: Dušek Zdík

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 155×215 mm
ISBN: 978-80-88213-03-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Před pikolou za pikolou vydalo nakladatelství Bookmedia.

Linda Greenová napsala svůj první román už jako devítiletá. Ale i když se její pohádkový thriller o cestování v čase na ponících příliš neuchytil, ráda si myslí, že jím prostě jen předběhla dobu. Přes veškerý neúspěch si svůj dětský sen stát se spisovatelkou splnila a již jí vyšlo několik románů. V prvních sedmi se věnovala spíše tématům vztahů a rodinných dramat. Před pikolou za pikolou je její první psychologické drama. Kromě toho je také oceněnou novinářkou, která pracovala pro Guardian, Independent on Sunday a Big issue. Greenová žije ve West Yorkshiru spolu se svým mužem a synem.

Zdroj informací: Bookmedia

————————————————

Investigativní žurnalistka Morgen Vineová stojí na prahu zpočátku zcela jasného případu. Odsouzená vražedkyně měla založit požár, po kterém našli ostatky jejího exmanžela. Fakt, že se pachatelka smrtelně bojí ohně, zprvu nemá žádnou váhu. Zajímavější to ale začíná být ve chvíli, kdy se domnělý nebožtík objeví živ a zdráv na ulici.

Zabij mě znovu

K smrti se bojí ohně. Mohla založit vražedný požár? V knize Zabij mě znovu se čtenáři opět setkají s investigativní žurnalistkou Morgen Vineovou, kterou mohou znát z Bookerova předchozího detektivního thrilleru Stín pochybnosti. Tentokrát se na ni s prosbou o pomoc obrátila odsouzená vražedkyně. Anjelica Fryová je ve vězení za vraždu svého exmanžela Karla Savage. Po požáru, který údajně úmyslně založila, se našly jeho tělesné ostatky. Nikoho nezajímá, že má strach z ohně, že se musí starat o dítě, ani to, že Karl byl vlastně zločinec. Týral ji. O její vině nikdo nepochybuje. Uvěří jí alespoň Morgan? Zdá se to být naprosto nemožné. Dokud Morgan neuvidí domnělého nebožtíka na ulici…

Autor: Booker Simon
Přeložil: Tomáš Bíla

Počet stran: 400
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7306-949-0
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Zabij mě znovu vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Stezka klesá do zalesněné kotliny a pak zase stoupá k brance na pastvinu. Na obzoru je vidět pomník všem, kdo během dvou světových válek hájili kanál La Manche. Ten obelisk bývá za běžných okolnosti pro Morgan něco jako maják, navádí ji na kávu do kavárny White Cliffs Café. Ale tohle nejsou běžné okolnosti.
Její instinkty nelhaly.
Někdo se dívá.
Tvrdá rána do temene hlavy přijde jako blesk z čistého nebe. V jednom okamžiku se pokouší rozmluvit dvacetileté Lisse nápad nechat si zvětšit prsa, a o vteřinu později už leží tváří v kaluži a naříká bolestí. Její první myšlenky patří dceři. (str. 11)

Přečtěte si celou ukázku a nahlédněte také do našeho článku, ve kterém se dozvíte informace o prvním dílu této série.

————————————————

Někdo pátrá po pohřešovaných holčičkách, jiný zase po agentech. Nathan McBride je pověřen nalezením muže, který zmizel spolu s tunou Semtexu. Velmi záhy zjišťuje, že tento úkol nebude ani zdaleka jednoduchý. Všemu a všem navzdory se ale nevzdává. Ztraceným agentem není totiž nikdo jiný než jeho vlastní vnuk.

První na zabití

Je tomu deset let, co po nezdařené operaci v Nikaragui skončila pro specialistu zvláštních operací Nathana McBridea kariéra u CIA. Svých schopností a zkušeností nyní využívá v soukromém sektoru – až do noci, kdy ho bývalý ředitel FBI Frank Ortega požádá o službu. Federální agent pracující v utajení zmizel – spolu s tunou Semtexu – a Ortega je potřebuje nalézt, rychle nalézt. Pro něj je totiž tato operace osobní – pohřešovaný agent je jeho vnuk. A Nathan McBride je podle něj jediný muž, který ho může zachránit. Rychle se ale ukazuje, že v sázce je něco většího, než si i sám Ortega dokáže představit. Během několika dnů po přijetí tohoto úkolu McBride zjišťuje, že se nachází mezi dvěma mlýnskými kameny – bezohledným protivníkem, odhodlaným pomstít se za každou cenu, a skupinou vysoce postavených státních úředníků, kteří se nezastaví před ničím, aby si zjednali svou samozvanou spravedlnost. Zde neplatí žádná pravidla, žádný protokol, nepřichází žádná pomoc. Jen McBride…

Autor: Andrew Peterson
Přeložil: Vlastislav Valda

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-264-1620-3
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu První na zabití vydalo nakladatelství CPress.

„Poděkoval jsem ti vůbec někdy?“
Přehodila nohu přes jeho hýždě. „Děkovat mně? To já bych spíš měla děkovat tobě. Nejsi jako ostatní.“
Ostatní. Pocítil to jako políček do tváře. Popírání skutečnosti bylo tak sebestředné. Mara byla prostitutka. On byl její šamstr. Jeden z jejích šamstrů, připomněl si. Jistě, vídali se dvakrát týdně už po osm měsíců, ale jaký to byl vztah? Prázdný. Nikam nevedl. Ona byla tak krásná a on byl… Co? Dělaly ho jizvy ošklivým? Nebo to bylo něco jiného? Jako to, čím se živil? Uvažoval, jak odlišný by jeho život byl, kdyby se nestal námořním pěšákem. Měl by ženu a děti? Domov? Ne pouze střechu nad hlavou, ale skutečný domov s pocitem smyslu a sounáležitosti? Na ničem z toho teď už nezáleželo. Hned po vysoké škole nastoupil k námořní pěchotě a objevil v sobě přirozené nadání, o kterém vůbec nevěděl. Byl vynikající střelec a mariňákům netrvalo dlouho, než to zjistili. U sboru námořní pěchoty strávil sedm let jako elitní průzkumník-odstřelovač a poté ho naverbovala CIA. (str. 11, 12)

Stáhněte si celou ukázku přímo od nakladatele.

————————————————

Gina, mladá manželka bohatého právníka, má vše, co by si jen mohla přát. Situace se ale změní v okamžiku, kdy jí manžel daruje luxusní vůz krásné zelené barvy. Aniž by si toho pořádně všimla, stane se nehoda – a Gina od ní odjíždí. Zvládne se svému činu postavit čelem, nebo se to bude jenom zhoršovat?

Střípek malachitu

Gina hlasitě vzlykala, cítila tu past, beznaděj a hroznou vinu. Nejenže přejela člověka, ale zničila život i svému manželu Alanovi, úspěšnému právníkovi. Ujela od nehody a nic neřekla. Alan však pravdu zná, a když zametá stopy, aby Ginu ochránil, dopouští se osudných chyb.

Autor: Zdeněk Hanka

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-530-9
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Střípek malachitu vydalo nakladatelství Alpress.

„Podívej se na ty boty!“ Gina se vytočila tak, aby Alan mohl ocenit zelené lodičky v bezvadně sladěném barevném tónu.
„Úžasné! Vůbec bych nevěřil, že se zelené boty dělají! Na mě je asi nemají, že?“ smál se Bort.
„Mají, mají. Nedíval ses po nich.“ Byla šťastná.
„Ve vysokých podpatcích, Gino, ale neřiď. To není dobré.“
„Je na to zákon?“ zahrála přísný výraz.
„Vlastně ano.“ Chtěl ještě něco říct, ale přerušila ho zdviženým prstem. Sáhla ke kotníkům a nové boty odložila za sebe.
„Budu řídit bosa. To se smí, že?“
„Je to asi bezpečnější než ty jehly. V každém případě oceňuju, co jsi teď udělala. Je to rozumnější.“
„To ale jen proto, že si je nechci odřít.“ Alan protočil panenky, zavrtěl hlavou a zasmál se. (str. 3)

Pokračování ukázky najdete online na stránkách nakladatele.

————————————————

V manželství se občas stává, že si partneři nerozumí. Většinou se tak ale neděje u šťastných novomanželských párů. Alice a Jake od přátel obdrželi netradiční svatební dar – členství v tajném spolku, který má jejich vztah udržet pevný a šťastný. Z jejich prvotního nadšení se však brzy stává noční můra…

Manželský pakt

My víme, co je pro vás nejlepší. A donutíme vás to udělat. I kdyby vás to mělo zničit… Novomanželé Alice a Jake. Dokonalý pár, před kterým se rozkládají nekonečné možnosti a šance. Snad i proto dostali od přátel jako svatební dar členství v exkluzivním a poněkud záhadném spolku nazvaném jednoduše Pakt. Cíl Paktu je velmi jednoduchý: učinit vše pro to, aby manželské svazky všech členů zůstaly pevné a šťastné. Prostředky k dosažení tohoto cíle se také zdají být velmi rozumné: Vždy zvedni telefon, když ti volá partner či partnerka. Každý měsíc si navzájem dejte dárek. Každé tři měsíce si někam společně vyjeďte… A nikdy nikomu neříkejte o Paktu. Alice a Jake jsou zpočátku okouzleni skvělými večírky, nebývalou pospolitostí a rozšiřujícím se okruhem přátel. Pak se ale objeví první pochyby a zanedlouho už oba tuší, že uvízli v pasti. Pakt se svými praktikami podobá sektě – členství je podle jeho představitelů nezrušitelné, stejně jako manželství. Jake a Alice nyní už vědí, že to, co jim mělo pomoci udržet manželství snů, se pozvolna stává největší noční můrou jejich života.

Autorka: Michelle Richmond
Přeložila: Květa Palowská

Počet stran: 503
Vazba: pevná s přebalem
ISBN: 978-80-7498-228-6
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Manželský pakt vydalo nakladatelství Domino.

Vybalil jsem i druhé pero a položil je na stůl. Pak jsem vyjmul menší krabičku, také vyrobenou z recyklovaného dřeva, ve stejném luxusním provedení. Navrch měla vypálené stejné logo: PAKT. A překvapilo mě, jak je těžká.
Pokusil jsem se ji otevřít, ale byla zamčená. Položil jsem ji zpátky na stůl a prohlédl obal, jestli najdu klíč. Žádný jsem nenašel, jen ručně psanou poznámku vespod:

Alice a Jakeu, blahopřeji k sňatku! Pak vás nikdy neopustí.
S pozdravem Liam (str. 21)

Nakladatel nabízí celých deset tisíc slov z úvodu knihy. Neváhejte a začtěte se! O něco kratší ukázku naleznete i v našem článku.

michelle-richmondMichelle Richmond se narodila a vyrůstala v Alabamě, kde také vystudovala žurnalistiku a angličtinu. Nyní žije spolu s manželem a synem v Severní Kalifornii a kromě psaní se věnuje také akademické a vydavatelské činnosti. Je autorkou několika bestsellerů časopisu The New York Times – na svém kontě má již pět velmi vysoce hodnocených a cenami ověnčených románů a také dvě sbírky povídek. Její články, příběhy a povídky se pravidelně objevují v mnoha periodicích a antologiích, je také autorkou cestopisných okének a na kalifornské univerzitě vede mimo jiné i kurzy tvůrčího psaní.

Zdroj informací a fotografie: Domino

————————————————

Naše tipy uzavírá titul s nádechem mystéria. V roce 1950 přijel mladý historik do horské vesničky, aby tu prozkoumal dávnou vraždu údajné čarodějnice. Pak ale za záhadných a velmi podivných okolností zmizel. O dalších padesát let později sem zamíří starý muž s cílem konečně zjistit, co se to vlastně před lety stalo…

Sníh, oheň, vina a smrt

Silný román o neopětované lásce, záhadné vraždě a strhujícím pátrání. Mladý vídeňský historik Max Schreiber přijíždí na podzim roku 1950 do horské vesničky v Tyrolsku, aby zde prozkoumal vraždu čarodějnice, která se odehrála v devatenáctém století. Zjišťuje, že čelit archaickému alpskému světu a uzavřené, nedůvěřivé komunitě, která má svá vlastní pravidla, znamená cítit se odcizeně a izolovaně. Ve své samotě se Schreiber bezhlavě zamiluje do mladé němé ženy, o kterou však usiluje další muž. Když za záhadných okolností zemře jeden z venkovanů, stodolu zachvátí plameny, zima udeří brutální silou a na vesnici se řítí jedna lavina za druhou, situace se v ovzduší klaustrofobického sevření a strachu ze smrti nesnesitelně vyhrotí a Schreiber beze stopy zmizí. O více než půl století později se jeden starý muž rozhodne konečně přijít na kloub tomu, co se tehdy před lety stalo. Pronásledován vlastním stínem se vrací do vesnice využít svou poslední šanci.

Autor: Gerhard Jäger
Přeložila: Iva Kratochvílová

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7577-130-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Sníh, oheň, vina a smrt vydalo nakladatelství Host.

Je sedmého května 2006, den mých osmdesátých narozenin. A já skutečně sedím v jednom z těch velikých ptáků, sedím mezi nebem a zemí nad nočním Atlantikem. Smrti se nebojím. Proroctví té staré věštkyně pro mě dostalo jiný význam: veliký pták mě nese domů, do země v srdci Evropy, kde jsem se narodil, kde jsem strávil první roky svého života a kde bych chtěl ještě něco objasnit. A tak jsem teď na cestě: s bílým plnovousem, hubenýma nohama a roztřesenýma rukama, a zrzavá letuška v nebesky modrém kostýmku a s nebeským úsměvem mě doprovodila k mému sedadlu. (str. 13)

Pokračujte ve čtení ukázky a nahlédněte také do našeho článku, který je této knize samostatně věnován.

Gerhard JagerGerhard Jäger (* 1966) vystudoval žurnalistiku. Před vážnou nehodou, která ho upoutala na invalidní vozík, pracoval jako novinář, editor a učitel. V současnosti žije se svou rodinou v Tyrolsku. Kniha Sníh, oheň, vina a smrt (2016) je jeho románovou prvotinou, v níž se vrací k tragickým událostem z přelomu let 1950 a 1951, kdy mohutné sesuvy lavin v Alpách připravily o život 256 lidí.

Zdroj informací a fotografie: Host


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřed pikolou za pikolou

Greenová, Linda

Bookmedia, 2017

zobrazit info o knizeZabij mě znovu

Simon Booker

Pavel Dobrovský – BETA, 2017

zobrazit info o knizePrvní na zabití

Peterson, Andrew

CPress, 2017

zobrazit info o knizeStřípek malachitu

Hanka, Zdeněk

Alpress, 2017

zobrazit info o knizeManželský pakt

Richmond, Michelle

Domino, 2017

zobrazit info o knizeSníh, oheň, vina a smrt

Jäger, Gerhard

Host, 2017

Napsat komentář