Vražedné dilema

Stin pochybnosti
Hlavní hrdinka Morgan věnuje veškeré úsilí tomu, aby odvolací soud prošetřil odsouzení muže, kterého miluje. Danny totiž podle rozhodnutí soudu zavraždil nevlastní dceru, tomu ale odmítá Morgan věřit. Ale jednoho dne zmizí i její dcera… Mýlila se ve svém úsudku, nebo za únosem stojí někdo jiný?

Danny je ve vězení, protože ho na základě pochybných důkazů odsoudili za vraždu nevlastní dcery. Morgan ale ví, že je nevinný. Její milovaný Danny by přece neublížil ani mouše. Sama mu pomáhá, aby se jeho případem zabýval odvolací soud a Danny se znovu dostal na svobodu. Jenže pak beze stopy zmizí její vlastní dcera a Morgan musí čelit mučivé nejistotě: Co když se fatálně zmýlila? Mohla by její životní láska nakonec přece jen být nelítostným vrahem.

Ukázka z knihy

Devět dní před tím, než se její dcera ztratila, se Morgan Vineová už potřiadvacáté vypravila do věznice Jejího Veličenstva Dungeness. Věděla, že ji dozorci mají za naivku a utahují si z ní (Čtenářský kroužek! Za krásnější svět!), ale bylo jí to jedno. Nikdy se ani nezmínila o skutečném důvodu, proč udržuje kontakt s mužem usvědčeným z vraždy.
„Nevypadáte jako nějaká víla dobrodějka.“
Morgan se rozhodla brát bachařovu poznámku jako kompliment. Trpělivě čekala, než ji pohledem přejede od hlavy k patě, přes odřenou koženou bundu, přiléhavé džíny a vysoké kozačky.
„Plánuju tady hromadný útěk,“ usmála se. „Ten čtenářský kroužek je zástěrka.“ (str. 9)

Stín pochybnosti

Autor: Simon Booker
Přeložil: Tomáš Bíla

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 150×215 mm
ISBN: 978-80-7306-904-9
Doporučená cena: 359 Kč

 

Knihu Stín pochybnosti vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

O autorovi

Simon Booker je spisovatel a scenárista televizních dramat vysílaných v Británii a ve Spojených státech. Napsal hry pro BBC Radio 4  a pracoval jako televizní a rozhlasový producent, ale také jako novinář. Žije střídavě v Londýně a Dealu se svou partnerkou, autorkou detektivek M. J. McGrathovou.


Firma Pavel Dobrovský BETA s.r.o. byla založena v roce 1990. Věnuje se nakladatelské činnosti, distribuuje knižní produkci od více než 300 nakladatelů a obchodních partnerů po celé České republice. Provozuje maloobchodní síť prodejen, spolupracuje s knihovnami, školami, nemocničními zařízeními, kterým poskytuje zajímavé slevy. Každý měsíc uvádí firma na trh mnoho nových titulů. Široký výběr knih a serióznost podniku stále zvyšuje zájem obchodních partnerů o spolupráci.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStín pochybnosti

Booker, Simon

Pavel Dobrovský – BETA, 2017

Napsat komentář