Zasoutěžte si o dávné tajemství Phaeronů

doctor-who-davny-cas-perex
Někdo tvrdí, že za zánikem prastarého národa Phaeronů stála jakási nezastavitelná síla, jiní si jsou naopak jistí, že se vyhladili sami. Jenže co když za celou historií stojí něco mnohem děsivějšího? Vydejte se to vypátrat s Doktorem Who a Clarou.

Tajemství pohřbené v hlubokém vesmíru

Dávný čas je novým příběhem odehrávajícím se ve vesmíru kultovního britského sci-fi seriálu Doctor Who s Dvanáctým Doktorem (Peter Capaldi) a Clarou Oswaldovou (Jenna Colemanová) v hlavních rolích. Kniha je posledním dílem trilogie Kroniky Půvabu, do níž spadají již vydané díly Královská krev a Generace velkého třesku.

Phaeroni zmizeli již před miliony let. Cestovali napříč hvězdami po stezkách z času a prostoru a zanechali po sobě jen pár stop. Ale co se Phaeronům vlastně přihodilo? Někteří věří, že je vyhladila nějaká nezastavitelná síla… jiní tvrdí, že se vyhladili sami. Ale co když je ve skutečnosti zastihl mnohem strašlivější osud?

V daleké budoucnosti objeví lidstvo poslední phaeronskou stezku – a Doktor s Clarou se vydávají odhalit, kam tato stezka vede. Každý z výzkumného týmu ví přesně, po čem pátrat – ale pouze Doktor ví přesně, co naleznou.

Protože kromě Doktora nikdo nezná pravé tajemství Phaeronů: obludné tajemství, tak mocné a strašlivé, že muselo být pohřbeno v nejhlubším hrobu ve vesmíru.

 

Doctor Who: Dávný čas

Autor: Trevor Baxendale

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Tomáš Oakland
Počet stran: 272
Vazba: pevná
Vydáno: 8/2017
ISBN: 978-80-7565-168-6

Přečtěte si více o knize Doctor Who: Dávný čas, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

„Slyším volání phaeronských stezek,“ vydechla Jem s očima zakotvenýma v prázdnotě. Clara si povšimla, že za celou tu dobu ještě ani jedinkrát nezamrkala.
Doktor se zamračil. „Skutečně?“
„Faraonových čeho?“ zeptala se Clara.
„Phaeronských stezek,“ zopakoval Doktor a narovnal se. Pohlédl na obrazovku a ztratil se v bezedné noci. „Je to dávný pojem. Pojmenování pro rozsáhlou síť starověkých červích děr, které se táhnou napříč celým vesmírem.“
„Například jako ta, ke které směřujeme?“ (str. 25)

 

Vyhrajte knihu Doctor Who: Dávný čas

Prastarý národ Phaeronů zmizel už před milionem let, ale dodnes se kolem zániku této velmi vyspělé civilizace vznáší mnoho nezodpovězených otázek. A odpovědi na ně není jednoduché vypátrat, protože Phaeroni po sobě pečlivě zahlazovali stopy. Jednoho dne však svitne naděje, když lidstvo objeví poslední phaeronskou stezku, a povolá Doktora Who, aby spolu se svým týmem vypátral, kam stezka vede. Ale Doktor už předem ví, co najdou, a je si jistý, že by měl zůstat jediným, kdo zná pravdu.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Doctor Who: Dávný čas vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Doctor Who: Dávný čas
probíhá od 1. do 7. října 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 sci-fi knihy Doctor Who: Dávný čas

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDoctor Who: Dávný čas

Baxendale, Trevor

Jota, 2017

Napsat komentář