Odměňte své školáky knihou

dite-a-kniha
Čas rozdávání pololetních vysvědčení se kvapem blíží. Odměňte píli vašich školáků zajímavou knihou. Třeba o nadpřirozených bytostech severské mytologie, plnou dračích dobrodružstvích nebo světovou dětskou klasikou. 

Začínáme klasikou. Již více než 70 let čtenáři ze všech koutů světa obdivují Malého prince. Nejznámější dílo Antoina de Saint-Exupéryho vychází v nakladatelství Práh. A to ve speciálním, ručně psaném vydání.

Malý princ

Autor: Antoine Saint-Exupéry
Přeložila: Zdeňka Stavinohová

Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 210×297 mm
ISBN: 978-80-7252-659-8
Doporučená cena: 499 Kč

Rukopis Malého prince si můžete prolistovat v ukázce.

Speciální rukou psané a ilustrované vydání

Klenot skrytý přes padesát let!malyprinc

Doma knihy neměli. Když v sedmnácti dostala výtisk Malého prince, příběh ji natolik uchvátil, že si jej začala přepisovat a sama ilustrovat. Tak vznikl unikátní umělecký artefakt, který jsme pro vás co nejvěrněji reprodukovali. Jedno z nejvydávanějších děl světové literatury tak dostává dosud nevídanou podobu.

Ukázka

Zadívejte se pozorně na tuto krajinu, abyste ji bezpečně poznali, budete-li jednoho dne cestovat v Africe na poušti. A půjdete-li náhodou tudy, snažně vás prosím, nespěchejte, postůjte chvilku přímo pod hvězdou! A přijde-li k vám pak dítě a bude se smát, bude mít zlaté vlásky a nebude odpovídat, když se ho budete ptát, snadno uhodnete, kdo to je. Buďte tak hodní a nenechte mě tak smutného: rychle mi napište, že se vrátil

Podívejte se také na jiná vydání Malého prince:

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize

————————————————

Oblíbená severská fantasy série PAX se dočkala dalšího pokračování. Osvědčená autorská dvojice si pro své čtenáře opět připravila příběh plný nadpřirozených bytostí, inspirovaný severskou mytologií. Kniha vychází v nakladatelství Host.

PAX – Postrach jezera

Autoři: Åsa Larssonová, Ingela Korsellová
Přeložila: Marie Voslářová

Ilustrace: Henrik Johnsson
Počet stran: 199
Vazba: vázaná
Formát: 150×215 mm
ISBN: 978-80-7491-789-9
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu PAX – Postrach jezera si můžete prohlédnout v ukázce.

Šestý díl série PAX pro čtenáře od deseti let.

Strach je nejhorší vězení.

Během sportovního dne na zamrzlém jezeře Mälaren se stane něco strašného. Alrik se propadne pod led! Iris tvrdí, že za to může vodník. A i když Alrik s Viggem považují Iris za nejnesnesitelnější osobu ve vesmíru, musejí jí dát za pravdu. Pod vodou sídlí temné síly. V té době navíc přichází na zámek Gripsholm nový, dost podivný správce. A co se to děje s Henrym Nazdárkem? Ke všemu se v Mariefredu objevila Alrikova a Viggova máma se svým super překvapením. A nikdo netuší, co tím způsobí!

Ukázka

postrahjezera (2)Alrik zůstane stát na ledě nedaleko můstku. Nechce se k díře přibližovat. Nechápe, jak někdo může do té černé vodní brány vedoucí do pekla dobrovolně skočit. On dostává skoro závrať, už když jenom stojí na ledě. Vykročí, ale nedostane se dál než k bóji zamrzlé několik metrů od břehu. Copak ostatní neslyší, jak to v ledu vrže a praská? Copak černá voda v hlubinách zlověstně duní jenom v jeho představách?

 

Řekli o knize

Kniha tak napínavá, že jakmile se začtete, už ji neodložíte. Od první stránky jste vrženi do pochmurného a podmanivého světa PAXu… Knihu doporučuji každému, kdo má rád vzrušení, mrazení v zádech a nadpřirozené síly.

 Pallesgavebod.dk

Ty knížky jsou čím dál lepší.

Eric, 11 let

Neznáte sérii PAX? Nechte se nalákat samotnými autorkami! Přečtěte si rozhovor s autorkami nebo jejich dopis pro čtenáře.

Podívejte se také na předchozí díly série:

zobrazit info o knize zobrazit info o knize

————————————————

Do tajemného světa draků nás přenese Dračí učedník. Třetí pokračování dobrodružné dračí série Kroniky drakologů nesmí chybět ve sbírce žádného zapáleného drakologa. Nejnovější dračí příbeh Dugalda Steera vydalo nakladatelství Slovart.

Dračí učedník – Kroniky drakologů (3)

Autor: Dugald Steer
Přeložil: Vratislav Kadlec

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 125×190 mm
ISBN: 978-80-7529-202-5
Doporučená cena: 249 Kč

Na knihu Dračí učedník – Kroniky drakologů (3) se můžete podívat v ukázce.

draciucednikVe třetím díle populární drakologické série se sourozenci Daniel a Beatrice Cookovi chystají spolu s rodiči a se svým dračím mazlíčkem Plamencem otevřít útulek pro opuštěná dráčata. Konečně mohou žít jako rodina! Idylu však přeruší děsivá zpráva doktora Drakea o útoku na několik členů Dračí společnosti. Je možné, že jsou zpátky drakomorové – starobylý řád rytířů, kteří přísahali, že vyhubí všechny draky na zemi? V nastalé situaci zůstávají Beatrice a Daniel znovu sami, jen pod dohledem nafoukaného dračího učedníka Erasma. Ten se nejprve tváří, že mu lidská mláďata nestojí ani za pozdrav, ale když někdo unese Plamence, musí sourozenci a Erasmus spojit síly, vypravit se na záchrannou misi, zjistit, kdo je zrádce, a překonat všechny kouzelné nástrahy drakomorských katakomb.

Ukázka

Major pozvedl pochodeň a vytřeštil oči. V mihotavém světle bylo patrné, že po obou stranách chodby jsou do výšky hlavy navršeny obrovské kosti. Do tmy vyčuhovaly zubaté lebky, které tvarem pramálo připomínaly lidské ostatky. Byly to kosti jakýchsi nestvůrných bytostí. Nad vchodem byla vytesána tato slova: Bienvenue au Royaume des Dragons Morts. Vítejte v království mrtvých draků.

Podívejte se také na předchozí díly série


zobrazit info o knize zobrazit info o knize


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih by se vašemu školákovi nejvíce líbila? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalý princ
Klenot skrytý přes padesát let!

Saint-Exupéry, Antoine de

Práh, 2016

zobrazit info o knizeDračí učedník – Kroniky drakologů (3)

Steer, Dugald A.

Brio, 2016

zobrazit info o knizePAX – Postrach jezera

Larssonová, Äsa - Korsellová, Ingela

Host, 2016

Napsat komentář