Fantasy pro děti

fantasy
Říká se, že fantazii se meze nekladou, a u té dětské to platí dvojnásob. Proto dnešní tipy věnujeme právě těm jedincům, kteří mají pro strach uděláno a z míry je nevyvedou ani podivné nestvůry z dávných časů…

Jednou takovou starodávnou nestvůrou je i drak. Jestli ale draci neexistují, jak může existovat profese drakologa? A co čekat od podivína, který má obří knír a vlastní obchůdek plný odpudivých dračích soch, pro jehož provoz si našel tu nejhorší část Londýna? Pojďte s námi do tajemného světa draků!

Dračí oko

První ohnivé dobrodružství ze série draci_oko
roniky drakologů. Daniel Cook a jeho sestra Beatrice se na léto vypraví k dávnému příteli a učiteli svých rodičů, doktoru Ernestu Drakeovi, a ke svému překvapení se náhle ocitnou v tajemném světě drakologie – vědy o dracích. Nebude to trvat dlouho a oba sourozenci se vydají na dobrodružnou výpravu za Dračím okem, mocným drahokamem, díky němuž se člověk může stát dračím mistrem. Zdá se však, že proradnému drakologovi Ignatiu Crookovi nic nezabrání, aby vzácný klenot získal pro sebe…

Autor: Dugald Steer
Přeložil: Vratislav Kadlec

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 132×196 mm
ISBN: 978-80-7391-889-7
Doporučená cena: 249 Kč

 

 

Knihu Dračí oko vydalo nakladatelství Slovart.

Přečtěte si o drakologii více v ukázce.

————————————————

V historii lidstva zemi zaplavily žravé kobylky, které zničily úrodu. Nebo mračna komárů přenášejících malárii. Hmyz je kupodivu stále aktuální téma. Po celém světě vznikají dokonce gurmánské restaurace zaměřující se na křupavé pokrmy z hmyzu. Co když je ale jedním hmyzákem i váš spolužák?

Horror School – Podezřelý šprt

Nenechte se ošálit jeho přátelskýmhorror-school_sprt
úsměvem a vybraným chováním. Howard Mergler je ve skutečnosti šagaj – hmyzí monstrum z druhé strany, skrývající se v lidské podobě.

Školu začnou zamořovat mouchy, švábi, vši a další odporný hmyz. Deratizátoři, kteří mají havěť ničit, ji naopak krmí – po chodbách vyznačují cestičky a vedou je ke vstupu do větracího potrubí. Glenovi a jeho kamarádům je jasné, že se zase dějí divné věci. Dvouhlavou krysu Pípa a Kvika proto vybaví webkamerou a pošlou po stopách hmyzu. Spojení je ale přerušeno. Kamarádům nezbývá nic jiného, než se do suterénu vypravit také a šagajovi se postavit.

Autor: Charles Gilman
Přeložila: Drahomíra Michnová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-253-2435-6
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Horror School – Podezřelý šprt vydalo nakladatelství Fragment.

Hmyz je všude! …i v ukázce.
Hrozivé předchozí díly:
  

————————————————

V močálech nebývá bezpečno. Všude je plno much, vzduch je vlhký, což je ideální klima pro nějakou příšeru. V některých zemích byl hlášen drak či krokodýl, v evropském podnebí jsou bludičky samozřejmostí a v českých podmínkách můžeme narazit na Jožina z bažin. Víte, který exemplář najdou Gretchen a Clark?

Děsivé storky – Doupě nestvůry

Pojďte se bát! Prázdniny u téměř hluchého dědečka a babičky, která v jednom kuse peče koláče, nejsou žádné terno. Spíš to vypadá na pořádnou nudu. Dům, ve kterém bydlí, je ale hrozně divný a navíc stojí uprostřed ponurého bezedného močálu. A co ten zamčený pokoj v podkroví? Opravdu Gretchen a její nevlastní bratr Clark slyšeli, jak se z něj ozývají prazvláštní zvuky? Kdo, nebo co se v něm asi ukrývá?

Autor: R. L. Stine

Počet stran: 120
Vazba: lepená
Formát: 190×130 mm
ISBN: 978-80-253-2132-4
Doporučená cena: 149 Kč

 

 

Knihu Děsivé storky – Doupě nestvůry vydalo nakladatelství Fragment.

„Charley! Co to tam vyvádíš?“ houkla maminka, která se nečekaně objevila na mýtince. „Myslela jsem, že vy dva na něj budete dohlížet!“
Charley?
Na Charleyho jsem úplně zapomněla!
No jo! Právě Charley byl ta močálová příšera.
„Hledáme vás už celou věčnost!“ zlobila se maminka. „Copak jsme vám nenařídili, že nemáte chodit daleko od auta? Lítáme tady s tatínkem jako blázni!“

Ukázka pokračuje…
Předešlé díly:

  

————————————————

Zahrávat si s kouzly se nevyplácí. Může se vám stát, že si stejně jako tihle čtyři kamarádi vyčarujete chlupatého mazlíčka z jiné dimenze. Co když se to ale zvrtne a vy budete potřebovat vrátit vše zpátky? Radíme vám dobře, pokud nejste David Copperfield nebo Harry Potter, raději si přečtěte jen knížku.

Spirit Animals – Skrytá hrozba

Jen několik vyvolených obyvatel Erdasu dokáže vyvolat spirituální zvíře. Conorovi, Abeke, Mej-lin a Rolanovi se to podařilo a díky tomuto poutu mohou získat nadlidské schopnosti.
Co když ale existuje ještě jiná možnost, jak spirituální zvíře vytvořit a získat tak nad ním absolutní moc? A co kdyby tento dar zneužil někdo se sobeckými záměry? Naši čtyři hrdinové si na sebe a na své zvířecí pomocníky teprve zvykají. A není to právě jednoduché. Když se objeví krutý nepřítel, který je hodlá zničit, bude to pro ně těžká zkouška. Spojí je, nebo rozdělí?

Autor: Maggie Stiefvater
Přeložil: Jakub Kalina

Počet stran: 184
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-253-2433-2
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Spirit Animals – Skrytá hrozba vydalo nakladatelství Fragment.

Věznitelé jim sebrali všechny věci a hodili je do cely ve Skučícím domě. Cela měla necelých pět metrů na délku i na šířku a vysoko na stěně bylo maličké okénko. V kamenné podleze zely hluboké rýhy od drápů. Některé z nich byly u stěn, jako by se to zvíře snažilo podhrabat. Další se ale nacházely na různých místech na stěnách. jako by zvíře, které je tam zanechalo, bylo rozzuřené. Nebo šílené. Conorovi stačilo strávit v cele hodinu a sám měl pocit, že z toho zešílí.

Vyváznou ven? Přečtěte si ukázku a možná se to dozvíte.
Předchozí díl:

————————————————

Trváte-li na tom, že dětem nepatří do ruky sirky a zároveň byste jim rádi pořídili třeba tuhle knížku, rozšiřte svůj zákaz pro jistotu i na meče a draky. Hrozí totiž, že by zatoužili po slibné kariéře hledače trpaslíků. Hrdinové z dračí ulice jsou zkrátka silně nakažlivou sérií!

Hrdinové z Dračí ulice – Duchové z hlubin

Tři děti, jeden drak a spousta dobrodružství!Hrdinové z Dračí ulice
V bondingorských Zakázaných kopcích zmizí během zkoušky odvahy mladý trpaslík Bortha. Povídá se, že se v této opuštěné čtvrti údajně potulují duchové. Bojí se jich dokonce i dospělí! Nerozluční kamarádi Sando, Tomrin, Hanissa a jejich dračí kamarád Fleck však mají odvahy dost, a tak se vydají po Borthovi pátrat na vlastní pěst. V temných podzemních štolách pod městem přijdou na stopu děsivému tajemství a také na to, proč se mladý trpaslík nevrátil.

Autor: Christian Humberg

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 120×180 mm
ISBN: 978-80-253-2401-1
Doporučená cena: 179 Kč

 

 

Knihu Hrdinové z Dračí ulice – Duchové z hlubin vydalo nakladatelství Fragment.

Zkuste Bortha najít. Třeba se schoval v ukázce!
Předchozí díl:

 


Která z ukázek byla nejvíc napínavá? Zaujal vás některý titul? Neváhejte ho získat v naší aukci, spolu s dalšími knihami!

 Pokud jste již některou z těchto knih četli, budeme rádi za čtenářskou recenzi. Napište nám svůj názor v komentářích.
Děkujeme.

(Zdrojem náhledového obrázku je www.flickr.com)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDračí oko
Kroniky drakologů 1

Steer, Dugald A.

Slovart, 2015

zobrazit info o knizeHorror School – Podezřelý šprt

Gilman, Charles

Fragment, 2015

zobrazit info o knizeDěsivé storky – Doupě nestvůry

Stine, R. L.

Fragment, 2015

zobrazit info o knizeSpirit Animals – Skrytá hrozba

Stiefvater, Maggie

Fragment, 2015

zobrazit info o knizeHrdinové z Dračí ulice – Duchové z hlubin

Humberg, Christian – Perplies, Bernd

Fragment, 2015

Napsat komentář