Tak trochu jiné hrdinky…

Knizni tipy_zenske hrdinky
Dnes na vás čekají tři romány s ženami v hlavních rolích. Jedna z nich se chce stát zlatokopkou, druhá touží mít úplně všechno a třetí prahne po pomstě!

Nejprve se vydáme do lákavého a zdánlivě záviděníhodného světa bohatých a marnivých žen. Kniha Lucie Saskové, která se dostala mezi top 10 knih na Slovensku, přináší neuvěřitelně upřímný pohled do života „zlatokopek“.

Zlatokopka

Autorka: Lucia Sasková
Přeložili: Miluše Krejčová, Tomáš Krejčí

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 135×206 mm
ISBN: 978-80-267-0627-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Zlatokopka vydalo nakladatelství Motto.

V klenotnictví prodává diamantové šperky – nejčastěji „zlatokopkám“, které přicházejí v doprovodu svých bohatých partnerů. Chce se stát jednou z nich a za každou cenu uniknout z prostředí obyčejné rodiny a průměrného života. Skutečně se jí to podaří. Svého o hlavu menšího partnera s pleší a bříškem nazývá Broučkem. On jí za to koupí „trojky“ a svěří svoji kreditku. Musí však něco obětovat a není toho zrovna málo. S rodiči se téměř nestýká, na jiného muže se nesmí skoro ani podívat, o skutečné lásce si musí nechat jenom zdát a hlavně musí dbát na to, aby se pořád líbila, protože jinak by se mohla ze dne na den ocitnout na ulici. Jak dlouho se dá takovýhle život vydržet?

 

Ukázka z knihy

Jak to vlastně všechno začalo? Nebo skončilo? Záleží na úhlu pohledu. Všude, kde je konec, je i nový začátek a naopak.
Při studiu jsem chodila na brigádu do klenotnictví. Luxusní značky, cenné kovy, diamanty a jiné nesmysly pro lidi, kteří nevěděli, co s penězi. Nebo pro ty, kteří nevěděli, co se svým libidem, a potom se potřebovali zbavit výčitek svědomí kvůli svým manželkám, milenkám, přítelkyním. Bylo zajímavé sledovat nadržené bohaté samce, ale ať nepřeháním, spíš samečky, zakomplexované a trapné, které stále nepřešla puberta a dokázali utratit spoustu prachů jen za to, aby si užili s nějakou samicí či samičkou aspoň jednu vášnivou noc. V nejlepším hotelu s wellness, vířivkou, šampaňským od hotelového servisu a se vším, co k tomu patří.
Ještě zajímavější situace nastávaly, když samičky přišly zjišťovat, kolik na ně chlap obětoval, vrátit dary a prosit, abychom jim za ně dali peníze. A my jsme jim museli diplomaticky oznámit, že to prostě nejde. S nacvičeným úsměvem, přetvářkou a neoblomností. (str. 5)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Lucia Sasková

Lucia Sasková se narodila v roce 1985 v Žilině a v současné době žije v Nitře. Píše odmalička, ale její prvotinou byla kniha Neznámych nemiluj (2012), oceněná jako debut roku. Jako další vyšla právě Zlatokopka (2013), která se ocitla mezi 10 Top knihami na Slovensku. Následovala Nebezpečná (2014) a poté Zlatokopka 2 (2015), která se stala nejprodávanější knihou nakladatelství Slovenský spisovateľ v daném roce. V současné době je „na cestě“ pátá kniha s názvem Prostitútka. Lucia Sasková miluje psy, stala se patronkou psího útulku Zatúlané psíky Šaľa, kde působí také jako dobrovolnice.

Informace o autorce byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.

————————————————

Prvotina Jessicy Knollové, která se okamžitě stala bestsellerem, není jen strhujícím thrillerem s takřka detektivní zápletkou, ale i dílem zamýšlejícím se nad palčivými otázkami moderní společnosti. Dotýká se tématu ženy jako oběti, hledá odpověď na to, odkud se bere násilí a co je jeho spouštěčem.

Nejšťastnější dívka na světě

Autorka: Jessica Knollová
Přeložila: Jaroslava Novotná

Počet stran: 392
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7462-971-6
Doporučená cena: 358 Kč

Knihu Nejšťastnější dívka na světě vydalo nakladatelství Jota.

Její dokonalý život je dokonalá lež. New York Times bestseller, který okouzlil i Reese Witherspoon.

Jako teenagerka na prestižní škole zažila Ani FaNelliová šokující a veřejné ponížení a od té doby zoufale hledá sama sebe. Teď, když má úžasnou práci, perfektní a drahý šatník a pohledného aristokratického snoubence, stojí na prahu vysněného dokonalého života, který pracně budovala. Jenomže Ani má tajemství. Hluboko v její minulosti je pohřbeno něco, co ji stále pronásleduje, něco osobního a bolestného, co hrozí, že vybublá na povrch a všechno zničí.
Román Nejšťastnější dívka na světě přináší pozoruhodný vhled do života ženy, která „touží mít všechno“ a neváhá pro to udělat, co je v jejích silách. Autorka nám představuje hrdinku, která se díky nesmlouvavé ctižádosti a pronikavému vidění světa dokázala odstřihnout od tíživé minulosti a dosáhla svých cílů. Alespoň to tak vypadá… Otázkou je, zda tak drásavou a skandální událost navždy pohřbít ve své mysli. Co by se stalo, kdyby vyšla s pravdou ven? Bude to znamenat konec všeho, k čemu se tak usilovně dopracovala, nebo to pro Ani bude vysvobození?

 

Ukázka z knihy

Od školky jsem chodila do dívčí katolické školy, ve městě, kde se nevyskytovalo aristokratické obyvatelstvo z Main Line z toho prostého důvodu, že leželo asi patnáct mil od železniční trati, jež propůjčila oné enklávě zámožných obyvatel své jméno. Ne že bych vyrůstala ve slumu, nic takového, naše čtvrt se vyznačovala charakteristickými prvky středostavovské třídy se sousedy, kteří nepobrali ani špetku vkusu a jakýmsi omylem se považovali za vyšší střední třídu. O tom, jak vypadá skutečné bohatství, jsem neměla páru. Že staroba a omšelost jsou známkou přepychu. Myslela jsem, že bohatství znamená červené BMW (na leasing) a pětipokojový domek McMansion, splácanina stylů à la podnikatelské baroko (na tři hypotéky). Ne že bychom si mohli dovolit takové bohatství předstírat. (str. 33)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Jessica Knollová

Jessica KnollovaJessica Knollová pracuje jako redaktorka v časopise Cosmopolitan, kde má na starosti rubriku Self. Dětství strávila na filadelfském předměstí a studovala na The Shipley School v oblasti Bryn Manwr a později na Hobart College a William Smith College ve městě Geneva ve státě New York. V současné době žije v New Yorku se svým manželem.

Informace o autorce byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

————————————————

Náš třetí dnešní příběh vypráví o ženě, která ztratila milovaného manžela a rozhodla se jeho smrt pomstít. Bude tvrdá a nemilosrdná. Jak to zvládne? Přečtěte si o tom v knize Bernharda Aichnera.

Přítelkyně smrti

Autor: Bernhard Aichner
Přeložila: Dagmar Hoangová

Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Formát: 135×206 mm
ISBN: 978-80-242-5337-4
Doporučená cena: 359 Kč

Knihu Přítelkyně smrti vydalo nakladatelství Knižní klub
v edici Světový bestseller.

Jak daleko byste zašli, abyste pomstili toho, koho milujete?
Brünhilda Blumová doufala, že tajemství, které dávno pohřbila, již nebude muset nikdy odkrýt. Pak ale za podivných okolností zemře její manžel a Blumové se z minuty na minutu zhroutí svět. Brünhilda plánuje pomstu. Především si však klade otázky: Co se doopravdy stalo? Proč musel Mark zemřít? Když najde odpovědi, začne jednat. Nemilosrdně. Jak toho může být schopná? Odpověď na to leží v minulosti staré mnoho let…

 

Ukázka z knihy

Z Terstu k souostroví Kornati, tři dny už jsou na cestě. Nespěchají, nemají nic na práci. Začala každoroční dovolená s rodiči, skoro sedmdesátníky ošlehanými větrem, vášnivými jachtaři. Odjakživa s nimi podniká plavby lodí. Už když byla malá V plavkách, později bikinách, nikdy nahá.
Před dvěma hodinami se svlékla a natáhla se na palubě. Nenatřela se krémem, chce, aby ji slunce spálilo, aby její kůže křičela, až ji najdou. Přeje si být nahá. Konečně nahá. Není tady už nikdo, kdo by jí to zakázal. Ani otec, ani matka. Sama na palubě, její prsa, boky, nohy, paže. Úsměv na rtech a mírné pohyby v rytmu hudby. Nechtěla by teď být nikde jinde. Ještě tři hodiny zůstane ležet, protahovat se, nasávat do sebe léto. Tři hodiny nebo čtyři. Až ti dva utonou, přestanou křičet a stříkat nahoru vodu. Až konečně ztichnou. Navždy. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Bernhard Aichner

Bernhard Aichner (* 1972) je spisovatel a fotograf žijící v Innsbrucku. Píše romány a rozhlasové i divadelní hry. Za svá díla obdržel mnoho literárních cen a stipendií. Za thriller Přítelkyně smrti sklidil nadšené kritiky. Román se dostal v Rakousku i Německu na seznam bestsellerů, prodává se ve dvanácti zemích a připravuje se podle něj televizní seriál. Kvůli rešerším k této knize autor pracoval půl roku jako pomocná síla v pohřebním ústavu.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví bux.cz.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete mnoho poutavých knih za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZlatokopka

Sasková, Lucia

Motto, 2016

zobrazit info o knizeNejšťastnější dívka na světě

Knollová, Jessica

Jota, 2016

zobrazit info o knizePřítelkyně smrti

Aichner, Bernhard

Knižní klub, 2016

Napsat komentář