Wallander opět v akci, již podeváté

pyramida
Skvělý komisař Kurt Wallender řeší pětici neobvyklých případů, na které je potřeba víc, než rutinní vyšetřovací postupy. Kurtova intuice detektiva odhalí nečekané souvislosti mezi případy i cestu k sobě samému. I tato kniha je důkazem, jak skvělá severská krimi je.

Kniha Pyramida tvoří v sérii románů o komisaři Wallanderovi krok zpět do minulosti a odhaluje ystadského komisaře tak, jak jsme ho ještě neviděli. První případ vraždy řeší Wallander coby jednadvacetiletý pochůzkář v Malmö, poté ho vidíme jako mladého otce čelícího nečekanému nebezpečí na Štědrý večer, jako detektiva ve středním věku na pokraji rozpadu manželství i jako čerstvě samostatného vyšetřovatele řešícího brutální vraždu místního fotografa. V titulním příběhu se Wallander představuje již v roli zkušeného detektiva se svým typickým stylem instinktivní a zároveň metodické práce, který objevuje nečekané spojení mezi sestřeleným letadlem a vraždou dvojice osamělých sester.

V těchto pěti úžasných příbězích odehrávajících se před úvodním dílem série Vrazi bez tváře sledujeme Kurta Wallandera na jeho cestě k sobě samému nejen jakožto detektivovi, ale také jako člověku.

————————————–

Přečtěte si i recenze na další díly série s Kurtem Wallanderem, například na vychvalovanou Pátou ženu či Vrahy bez tváře, nebo na předchozí, osmý díl Firewall.

 

Ukázka z knihy

Na počátku bylo všechno jenom jako v mlze.
Nebo možná v mohutném přívalu, kde je všechno bílé a tiché. Krajina smrti. To byla také první myšlenka Kurta Wallandera, když začal procitat. Že už je mrtvý. Bylo mu pouhých jednadvacet let. Mladý policista, sotva dospělý. A pak se k němu přiřítil cizí muž s nožem a on nestihl uskočit.

Potom byla jen ta bílá mlha. A ticho.
Pomalu se probouzel, pomalu se vracel do života. Obrázky, které mu vířily za čelní kostí, neviděl zřetelně. Snažil se je zachytit v letu, jako se chytají motýli. Ale obrázky uhýbaly a jenom s nejvyšším úsilím se mu podařilo zrekonstruovat, co se vlastně stalo… (str. 15)

Delší ukázku z nové knihy Henninga Mankella si můžete přečíst přímo na stránkách nakladatelství Host.

 

Pyramida

Autor: Henning Mankell
Přeložila: Hana Švolbová

Počet stran: 424
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7491-521-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Pyramida vydalo nakladatelství Host.

 

Henning Mankell

Henning MankellHenning Mankell byl nejen švédský spisovatel, ale také herec či divadelní režisér. Část své literární tvorby vytvořil v Africe, přesto v jeho dílech nalezneme odkazy na všechny světové kontinenty. Komisař Wallander, kterého vytvořil v devadesátých letech, jej proslavil po celém světe.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Host. Podrobnosti o autorově životě a díle naleznete zde.


Nakladatelství Host je české nakladatelství, které se zaměřuje na kvalitné české i překladové tituly. V posledních letech rozšířila vydávané tituly o čím dál populárnější severské detektivky, sci-fi a young adult žánr. Toto brněnské nakladatelství vydalo třeba i Milénium fenomenálního Stiega Larssona.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePyramida
Případy komisaře Wallandera 9

Mankell, Henning

Host, 2016

Napsat komentář