Ženy zmítané osudem

zenyAosudy
Ženy a zase ženy… Začátek dubna a s ním pondělní knižní tipy patří ženám. Ženy jsou hlavními hrdinkami všech představovaných knih. Jak si každá z hlavních postav poradí se svým nelehkým osudem? Neváhejte a čtěte…

Záhadná krabička na koření, to jediné zůstalo Katarine po její milované babičce. Přesto tato krabička s důležitým obsahem zavede hlavní hrdinku na Kypr, kde začíná pátrání po babiččině minulosti i arménské současnosti.

Když Katerine zemře babička, zanechá jí po sobě záhadnou krabičku na koření, která obsahuje arménsky psané dopisy a deník. Katerine se vydává na cestu, která ji zavede daleko od domova a hluboko do minulosti. Na Kypru, kam se odjíždí schovat před bolestí ze ztráty milované osoby, se setkává s Arou, mladým Arménem, jenž se jí stane průvodcem nejen po babiččině minulosti, ale i po současné kyperské arménské komunitě.
Temné obrazy z období arménské genocidy a následné diaspory, od níž v letošním roce uplynulo již sto let, vyvažuje srdečný humor a postavy, které vám přirostou k srdci a s nimiž se nebudete chtít rozloučit.

Tymiánové dopisy

Autorka: Eve Makisová
Přeložila: Jitka Jeníková

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 144×213 mm
ISBN: 978-80-257-1719-6
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Tymiánové dopisy vydalo nakladatelství Argo.

 

————————————————

Být dospívající dívkou není jednoduché. Jestliže si k tomu ještě uříznete pořádnou ostudu před celým národem, nejlepší je zmizet z povrchu zemského. A to se také stane. Zmizí Johana a objeví se stvořená dívka Dolly. Jak tohle může dopadnout?

Co byste dělali, kdybyste během dospívání zjistili, že to, co vás rodiče naučili, prostě nestačí?

Píše se rok 1990. Čtrnáctiletá Johanna Morriganová si v televizním pořadu utrhla tak příšernou ostudu, že už nemá žádný důvod být dál Johannou. A tak si vymyslí identitu Dolly Wildeové – hubaté gotičky a sexuální průzkumnice se zálibou v alkoholu! Chce zachránit svou chudou bohémskou rodinu tím, že se stane spisovatelkou – podobně jako Jo v románu Malé ženy nebo sestry Brontëovy, ale bez toho umírání v mladém věku. V sedmnácti se opíjí, kouří a zkouší všechny druhy sexu. Pracuje pro hudební magazín, kde ve svých recenzích o šesti stech a méně slovech pitvá hudební skupiny. Ale co se stane, když si Johanna uvědomí, že její Dolly má jednu fatální chybu? Stačí krabice plná nahrávek, stěna plná plakátů a hlava plná paperbacků k tomu, aby se dala stvořit dívka?

Jak stvořit dívku

Autorka: Caitlin Moranová
Přeložila: Petra Jelínková

Počet stran: 360
Vazba: brožovaná
Formát: 137×217 mm
ISBN: 978-80-7491-477-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Jak stvořit dívku vydalo nakladatelství Host.

Nezapomeňte si přečíst ukázku a článek.

————————————————

Láska má mnoho podob. Může být krásná, nebo také ne. To je případ Johany. Romanova láska ji spíše dusí. Jednoho dne se však v okolí objeví ten pravý. Problém je, že Johanin pan pravý je pravým i jiné ženy…

Byla dlouho sama a Roman se jí připletl do cesty. Bezmezně ji miluje, žárlí na práci, ve které je úspěšná. Nechápe, že Johaně intelektuálně nestačí a že postel to nevyřeší. Johana mu to sice dává najevo, ale on neslyší, nevidí. Až jednou Johana potká toho pravého – ovšem má to háček… tento pan dokonalý je zadaný.

Můj miláček cizopasník

Autorka: Blanka Svobodová

Počet stran: 174
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7466-947-7
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Můj miláček cizopasník vydalo nakladatelství Alpress.

Prolistujte si ještě ukázku.

————————————————

Snad každý toužíme po opravdové lásce. A někteří z nás jsou schopni pro lásku udělat vše. Kde je však hranice? Má smysl podvádět pro lásku? A je to pak ještě láska? Třeba vám na to odpoví Ester…

Příběh o tom, jak v touze být milováni oddaně podvádíme sami sebe.

Ester Nilssonová je jednatřicetiletá básnířka a esejistka, racionální žena žijící v rozumném, vyzrálém vztahu. Jednoho dne dostane nabídku připravit přednášku o umělci Hugu Raskovi. Ten je jejím vystoupením nadšen. Znamená to začátek milostného vztahu, banálního ve své prosté krutosti, velkolepého naprostou odevzdaností.

Román Svévole ukazuje, nakolik jsme připraveni pro lásku lhát sobě samým, jak snadné je zneužít lidskou slabost a jak krutý může být výsledek.

Svévole

Autorka: Lena Anderssonová
Přeložila: Luisa Robovská

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-527-7
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Svévole vydalo nakladatelství Host.

Přečtěte si ukázku a také náš článek.

————————————————

Jaké to je, po dlouhých bezstarostných letech si sundat růžové brýle? To se právě dozvídá Rory. Jednoho krásného dne se musí postarat nejen o sebe, ale i o své dvě děti a vyřešit manželství. Zvládne tato žena během jednoho roku dospět?

Náš věk nevypovídá vůbec nic o tom, jestli jsme už dospělí.

Když chodila Rory McGovernová do sedmé třídy, usmíval se na ni z plakátů v pokojíčku Blake Turner, dětská herecká hvězda. Když se s ním o deset let později sešla na studiích na vysoké umělecké škole, platonicky ho milovala. Když si ho o dalších deset let později odvážela k sobě domů nočním taxíkem, připadala si jako ve snu. Když ale o dalších deset let později vychází najevo, že Blakeova herecká sláva poněkud bledne a na účtě chybí pro rodinu s dvěma dětmi peníze, musí se Rory z krásného snu probudit.

Talentovaná fotografka se pouští do práce na plný úvazek. V novém digitálním lifestylovém časopise jí ale šéfují dvě dívky, co sotva vyšly ze školy. Blake ji uraženě opouští a Rory zůstává na všechno kolem dětí, práce i domácnosti úplně sama. Musí stíhat vodit děti do školy, chystat oslavy, vymýšlet úspěšné pracovní fotoprojekty, odrážet dvoření o sedmnáct let mladšího přítele své nadřízené i nekonečné otázky rodičů, jak to s jejím manželstvím bude dál. A na synově fotbalovém tréninku může každý víkend přemýšlet, proč si ostatní ženy dokázaly vybrat muže, kteří se o rodinu postarají, třeba sympatického Joshe.

Jak být dospělá

Autorky: Eva McLaughlinová, Nicola Krausová
Přeložila: Dagmar Kubíková

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 135×210 mm
ISBN: 978-80-7498-134-0
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Jak být dospělá vydalo nakladatelství Domino.

Pročtěte si ještě ukázku z knihy.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy  o ženách a mnoho dalších za skvělé ceny.

Který osud vás nejvíce zaujal? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTymiánové dopisy

Makisová, Eve

Argo, 2016

zobrazit info o knizeJak stvořit dívku

Moranová, Caitlin

Host, 2016

zobrazit info o knizeMůj miláček cizopasník

Svobodová, Blanka

Alpress, 2015

zobrazit info o knizeSvévole
Román o lásce

Anderssonová, Lena

Host, 2015

zobrazit info o knizeJak být dospělá

McLaughlinová, Eva – Kraus, Nicola

Domino, 2016

Napsat komentář