Vyhrajte svědectví chlapce z Buchenwaldu

prezil jsem buchenwald nahledovy
V pouhých sedmnácti letech byl Louis Gros společně se svým otcem zatčen francouzskou kolaborantskou policií a po měsících v celách byl deportován do jednoho z nejhorších táborů v Německu. O jeho dalším osudu si můžete přečíst i vy.

Nestrašnější tábor v nacistickém Německu

Svědectví chlapce, jenž byl spolu se svým otcem zatčen kolaborantskou policií; později byli umístěni v koncentračním táboře Buchenwald.

„Bylo mi teprve sedmnáct, když se jednou pozdě v noci ozvalo bušení na dveře. Francouzská kolaborantská policie vtrhla dovnitř a zatkla mne a mého otce coby členy odboje. Po měsících v celách francouzských věznic nacpali dva tisíce muklů do dvaceti železničních vagonů. Naším místem určení byl Buchenwald, nestrašnější tábor na území nacistického Německa. Stráže SS v nás viděli podlidi, jejichž život nemá žádnou cenu a jediným smyslem jejich existence je otrocká práce. Byl jsem mnohokrát zbit a hladověl jsem. Byl jsem svědkem brutálního mučení a nesmyslných vražd. Ale nakonec jsem přežil…“

Druhý díl tzv. Buchenwaldské trilogie (další díly: Buchenwaldské bestie – Karl a Ilse Kochovi a lampy se stínítkem z lidské kůže; Buchenwald – Peklo na kopečku).

 

Přežil jsem Buchenwald

Moje osobní cesta peklem

Autoři: Flint Whitlock, Louis Gros

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Martin Vondrášek
Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Vydáno: 2/2016
ISBN: 978-80-247-5440-6

Přečtěte si více o knize Přežil jsem Buchenwald, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte ani na ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Vyhrajte knihu Přežil jsem Buchenwald

Bylo mu pouhých sedmnáct let, když do jeho života vtrhla kolaborantská policie, která ho společně s otcem zatkla jako členy odboje. Měsíce trávil Louis Gros v různých celách francouzských věznic, až se jednoho dne dostal společně s mnoha dalšími nešťastníky na vlak, který mířil do Buchenwaldu. V nejstrašnějším táboře, jaký se na území nacistického Německa nacházel, byli s otcem rozděleni a začal jejich boj o život. Jeho příběh, navíc doplněný fotografiemi z místa, na čtenáře silně zapůsobí a při čtení vás bude mrazit stejně, jako tomu bylo v případě prvního dílu tzv. Buchenwaldské trilogie, který vyšel pod názvem Buchenwaldské bestie.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Přežil jsem Buchenwald vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Přežil jsem Buchenwald
probíhá od 5. do 18. března 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy osudů Přežil jsem Buchenwald

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřežil jsem Buchenwald
Moje osobní cesta peklem

Whitlock, Flint - Gros, Louis

Cosmopolis, 2016

Napsat komentář