Získejte svědectví o hrůzném páru z koncentračního tábora

Buchenwaldske-bestie-perex
Během Hitlerova válečného běsnění zažívali lidé mnoho utrpení, a to nejen ti, kteří byli odvezeni do vyhlazovacích táborů. Jedním z nich byl i Buchenwald, v němž jeho velitel Karl Otto Koch se svojí ženou vládli jako šílený sadistický královský pár.

Dekorace z lidské kůže

Buchenwaldske-bestie-ukazkaVelitel tábora Buchenwald Karl Otto Koch měl neomezenou moc a zcela volné ruce rozpoutat nevídané peklo. Se svou ženou Ilse dali volný průchod zlu ve všech možných podobách a vládli společně jako šílený královský pár, který si svůj palác vybavoval dekoracemi vyrobenými z lidské kůže.

Kniha vypráví jejich příběh a vysvětluje podstatu fungování koncentračního tábora s fascinující naléhavostí, která nás přenese desítky let nazpět časem, abychom mohli být svědky hrůz koncentračního tábora a naštěstí i jeho osvobození americkou armádou a následného potrestání vládnoucího páru.

 

Buchenwaldské bestie

Karl a Ilse Kochovi a lampy se stínítkem z lidské kůže

Autor: Flint Whitlock

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Martin Vondrášek
Počet stran: 382
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2015
ISBN: 978-80-247-5442-0

Přečtěte si více o knize Buchenwaldské bestie, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. Můžete si také přečíst náš článek o tomto a podobných titulech, nebo ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Když sloužil jako velitel v Sachsenburgu, upoutal Koch pozornost jak Heinricha Himmlera, tak i SS-Standartenführera (plukovníka) Oswalda Pohla, šéfa administrativy SS-Hauptamt (velitelství SS) v Berlíně, jako někdo, kdo je připravený, ochotný a schopný splnit i takové rozkazy, ze kterých člověku běhá mráz po zádech – někdo, kdo by mohl dále stoupat v nacistických kruzích i kruzích SS.
V prosinci 1934 byl Koch převelen do severoněmeckého města Papenburg, aby převzal velení nad koncentračním táborem Esterwegen. Během následujícího roku velel dalším dvěma táborům – Lichtenburg (přeměněný zámek v městečku Prettin nedaleko Wittenbergu, města Martina Luthera) a Columbia-Haus, nechvalně proslulého vězení a mučíren gestapa nedaleko berlínského letiště Tempelhof. V dubnu 1936 byl přeložen zpátky do Esterwegenu, kde zůstal do září. Pak byl znovu přeložen do Sachsenburgu. (str. 43)

 

O autorovi

Flint Whitlock je bývalým důstojníkem americké armády a cenami ověnčený autor několika knih o dějinách vojenství. Jeho článek o osvobození Dachau vyhrál v roce 2000 Cenu U. S. Army Historical Foundation’s Distinguished Article Award. Jeho kniha Distant Bugles, Distant Drums – o bojích regimentu coloradských dobrovolníků proti vojskům Konfederace za americké občanské války – vyhrála v roce 2007 cenu Southwest Book Award.
Given Up For Dead, Whitlockova kniha o židovsko-amerických válečných zajatcích, kteří byli nuceni k otrockým pracím v nacistickém pracovním táboře, byla v roce 2008 doporučena radou pro výuku holokaustu v Tulse. Román o vietnamské válce Internal Conflicts získal v roce 2010 zlatou medaili za literární fikci od Military Writer’s Society of America. Tři z jeho knih navíc postoupily do finále Colorado Book Awards. Je také šéfredaktorem WWII Quarterly, vydávaného v Sovereign Media. Žije v Denveru, ve státě Colorado.
(Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Buchenwaldské bestie

Karl Otto Koch začal s Adolfem Hitlerem sympatizovat už jako velice mladý, takže netrvalo dlouho a podal si přihlášku k elitním SS. Díky své uniformě získal také svoji ženu Ilse, která jím byla doslova fascinována, a jak se později zjistilo, hravě se mu vyrovnala svou krutostí. Právě díky jeho zvrácenosti a ochotě splnit i takové rozkazy, ze kterých se všem okolo zvedal žaludek, si Kocha všimli nadřízení a jeho kariéra stoupala vzhůru, až se stal velitelem tábora Buchenwald. Přečtěte si více nejen o zálibě Karla a Ilse Kochových v dekoracích z lidské kůže, ale především o podstatě fungování koncentračního tábora, jeho osvobození a potrestání tyranů a další kruté, ale zajímavé historické poznatky, na které bychom neměli nikdy zapomenout. První část trilogie od Flinta Whitlocka právě vyšla.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Buchenwaldské bestie vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Buchenwaldské bestie
probíhá od 30. října do 12. listopadu 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 historické knihy Buchenwaldské bestie

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBuchenwaldské bestie
Karl a Ilse Kochovi a lampy se stínítkem z lidské kůže

Whitlock, Flint

Cosmopolis, 2015

Napsat komentář