Knižní výběr pro každého

mix
Dnešní pondělní tipy nabízejí velice různorodou literaturu. Ať už jste malí, velcí, mladí, staří, žena či muž, z dnešních knih si jistě vyberete. Tak přivolejte celou rodinu a pojďte si vybírat!

Pusinka je psychothrillerem, který nenechá vaše nervy v klidu. Co se může stát, když matka přenechá své novorozeně otci a na chvíli si odskočí ven? Ledacos… třeba záměna miminka za jiné. Jsou to bludy, nebo pravda?

Jen na pár hodin si Alice Fancourtová odskočila od svého dvoutýdenního miminka. Starost o malou Florence svěřila svému manželovi. Jakmile však po návratu vstoupí do dětského pokoje, jako by se propadla do zlého snu. Trvá na tom, že dítě, které leží v postýlce, není její dcera. Její manžel David tvrdí, že Alice buď lže, nebo se zbláznila. Jenže Alice ví, že musí policii přesvědčit, než bude příliš pozdě… První román, ve kterém se čtenářům představují policisté Charlie Zailerová a Simon Waterhouse.

Pusinka

Autorka: Sophie Hannah

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 152×233 mm
ISBN: 978-80-249-2926-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Pusinka vydalo nakladatelství Ikar.

Přečtěte si reportáž  ze setkání se Sophii Hannah a nevynechejte ani náš exkluzivní rozhovor s touto nástupkyní Agathy Christie.

A také se podívejte na dostupnou ukázku.

————————————————

Miroslav Balaštík prošel skoro dvě stovky rozhovorů se spisovateli, kritiky, umělci a vědci publikovaných v časopise Host a vybral pětatřicet podle něho těch nejlepších. Sestavil z nich knihu Literatura v čase lovců. Ponořte se do života různých osobností a odhalte jejich myšlenky.

Jedná se o výbor z téměř dvou stovek rozhovorů, které byly v posledních dvaceti letech publikovány v časopisu Host. Pětatřicet nejzajímavějších dialogů se spisovateli, literárními kritiky, umělci a vědci odhaluje nejen životní a tvůrčí osudy těchto osobností, jejich názory a postoje, ale fakticky zaznamenává i vývoj literatury v posledních desetiletích. Čtenáři zde mimo jiné najdou rozhovory s Janem Balabánem, Alexandrou Berkovou, Petrem Borkovcem, Irenou Douskovou, Otou Filipem, Jiřím Hájíčkem, Petrem Hruškou, Jiřím Kratochvilem, J. H. Krchovským, Jiřím Kuběnou, Petrem Placákem, Miloslavem Topinkou, Bogdanem Trojakem, Michalem Vieweghem a řadou dalších. Kniha vychází také jako připomenutí nadcházejícího třicetiletého výročí založení časopisu Host.

Literatura v čase lovců

Autor: Miroslav Balaštík

Počet stran: 375
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7491-408-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Literatura v čase lovců vydalo nakladatelství Host.

Přečtěte si ještě náš článek.

————————————————

Stříbrný lipan je příběhem mladé ryby, která se chtěla jednoho dne osamostatnit, a tak to prostě zkusila. Jaké nástrahy čekají na malého dobrodruha? Zvládne je všechny? Kniha je nejen plná dobrodružtví, ale i ilustrací s přírodními náměty.

Malý Stříbrný lipan se odloučil od svého hejna a začal samostatný život. Poznává nebezpečí i krásu rodného potoka, jako zázrakem překonává četná nebezpečí, která mu horská říčka a člověk připravují – anebo uniká, když nepřítel je větší a silnější. O dramatických zážitcích i klidných, šťastných chvílích jedné výjimečné ryby vypráví vnímavý a trpělivý pozorovatel Jaromír Tomeček bohatou řečí člověka milujícího přírodu – krásnou, občas divokou, jindy laskavou anebo také krutou.

Působivé ilustrace namaloval Mirko Hanák, proslulý u nás i ve světě osobitou výtvarnou tvorbou s přírodními náměty.

Stříbrný lipan

Autor: Jaromír Tomeček

Počet stran: 204
Vazba: vázaná
Formát: 147×216 mm
ISBN: 978-80-7335-406-0
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Stříbrný lipan vydalo nakladatelství Leda.

Prolistujte si ukázku z knihy.

————————————————

Jestliže chcete poznat astrologii z úplně jiné stránky, audiokniha Pikantní astrologie je určena právě vám. Autorka Daniela Fischerová vám odhalí odvrácenou stranu hvězd i to, jak se dá využít.

Chcete víc poznat své přátele a pobavit se na účet svých nepřátel? Chcete se o nich dozvědět něco, co vám astrologičtí lichotníci nikdy neřeknou? Chcete se podívat na rubovou stránku všech dvanácti znamení? Pak jste na správné adrese. Daniela Fischerová využila čtyřiceti let své zkušenosti s astrologií a ještě delší zkušenosti spisovatelské a ukáže vám odvrácenou stranu hvězd. Kromě klasické dárkové knihy nyní i jako audiokniha v podání herce Ivana Trojana a režisérky Hany Kofránkové, s autorskými vsuvkami Daniely Fischerové.

Pikantní astrologie [Audio na CD]

Autorka: Daniela Fischerová

Vazba: CD
ISBN: 8594015312828
Doporučená cena: 299 Kč

Audioknihu Pikantní astrologie vydalo nakladatelství Vyšehrad.

————————————————

Už vás nebaví neustále vyhazovat obaly a krabičky od vajíček? Pořiďte si knihu Tvoříme z obalů na vajíčka a máte vystaráno. V knize najdete rozmanité nápady k vyrábění různých dekorací a dárků pro každé roční období i mnohé svátky. Stačí se inspirovat.

Proč byste si měli uchovávat různé krabičky či obaly na vajíčka? Mohou se proměnit v krásné dekorace a dárky. Celé nebo poloviční mističky, špičky, víčka – využít se dá opravdu všechno. Stačí jen přidat barvy, ozdobné stužky či provázky a další drobné ozdoby. Prázdné obaly záhy proměníte v oblíbená zvířátka, auta nebo zábavné hrací figurky. Ale také z nich lze vytvořit sváteční dekorace, ať už v podobě zajíčků, netopýrů či andělíčků.

Tvoříme z obalů na vajíčka

Autor: Gudrun Schmitt

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 210×268 mm
ISBN: 978-80-88036-37-1
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Tvoříme z obalů na vajíčka vydalo nakladatelství Bookmedia.

————————————————

Bruslíte rádi, ale myslíte si, že vaše hokejová bruslařská technika by potřebovala tzv. „nakopnout“? Stačí otevřít knihu Hokejové bruslení od úspěšného trenéra Jaromíra Pytlíka a vybruslete se  ní k dokonalosti.

Úspěšný trenér Jaromír Pytlík se v knize rozsáhle věnuje moderní výuce hokejového bruslení. Zabývá se též analýzou bruslařské techniky starších hráčů, její následnou korekcí a příslušným tréninkem vedoucím k zefektivnění hráčských dovedností. Text knihy doplňuje velké množství názorných fotografií a nákresů či zcela originální komentáře vynikajících profesionálních hráčů z celého světa, v nichž se mimo jiné zmiňují o tom, co jim v jejich kariéře nejvíce pomohlo ve zlepšení právě bruslařské techniky.

Hokejové bruslení

Autor: Jaromír Pytlík

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-247-5742-1
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Hokejové bruslení vydalo nakladatelství Grada.

Nezapomeňte si pročíst ukázku z knihy.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete nejen tyto knihy.

Jaká dnešní kniha je pro vás ta pravá? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePusinka

Hannah, Sophie

Ikar, 2015

zobrazit info o knizeLiteratura v čase lovců
Rozhovory se spisovateli 1995–2015

Balaštík, Miroslav

Host, 2015

zobrazit info o knizeStříbrný lipan

Tomeček, Jaromír

Leda, 2015

zobrazit info o knizePikantní astrologie [Audio na CD]

Fischerová, Daniela

Vyšehrad, 2015

zobrazit info o knizeTvoříme z obalů na vajíčka
Skvělé nápady k vyrábění i hraní

Schmitt, Gudrun

Bookmedia, 2015

zobrazit info o knizeHokejové bruslení
Trendy ve výuce techniky

Pytlík, Jaromír

Grada, 2015

Napsat komentář