Čtvrthodinka se Sophií Hannah o adaptaci knih, sociálních sítích a oblíbeném detektivovi

Sophie nahled 2
Během své pražské návštěvy si na nás Sophie Hannah, následovnice Agathy Christie a autorka thrillerů a poezie, vyhradila pár minut, během kterých jsme prodiskutovali nejen její nové knihy, ale také připravované filmové adaptace a vliv sociálních sítí.

Jak už jsme se zmínili v reportáži, kterou jsme vám z tiskové konference s autorkou přinesli, ačkoliv se Sophie Hannah dostává do povědomí celého světa především v posledních dvou letech, nemá toho za sebou v autorské kariéře málo. Který autor se může pyšnit nejen několika literárními cenami, ale také rozsahem, který mu umožňuje psát zároveň psychologické thrillery, básně a nyní i detektivní romány. Jakožto velké fanynce tvorby Agathy Christie se sympatické britské spisovatelce rozhodně splnil jeden z největších snů, když získala práva na pokračování příběhů Hercula Poirota. Na přípravu této knihy, ale také na to, zda své knihy konzultuje s maminkou spisovatelkou, jsme se autorky zeptali osobně.

 

Nezapomeňte si u videa zapnout tlačítko CC, díky kterému se vám v rozhovoru objeví české titulky. Rozhovor totiž probíhal, logicky, v angličtině.

 

Doporučení:
Share

Napsat komentář