Zábavný předsilvestrovský mix

Silvestr - Firework
V dnešních tipech vám namícháme knižní koktejl plný zábavy. Nalaďte se na silvestra a pojďte se zasmát a dobře pobavit!

Jako první vám představíme knihu, která vám bude povědomá. Dante pro začátečníky je skutečně vyprávěním, které znáte jako Božskou komedii, ale tentokrát je všechno vysvětleno jasně a humorně!

Dante pro začátečníky

Autor: Joe Lee

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 152×228 mm
ISBN: 978-80-7252-604-8
Doporučená cena: 279 Kč

 

Konečně je tu Božská komedie s vtipem, Dante, co má šmrnc, výlet do posmrtného života se šťastným koncem. Vlastně měl vždycky šťastný konec, ale kdo mohl vědět, že po Pekle přijde Očistec a Ráj? Dante pro začátečníky vezme čtenáře na výlet začínající v pekle a končící v nebi. Dostane se mu stručného úvodu o tom, kdo byl Dante a jaká byla jeho doba, poté se setká se sladkou dívkou jménem Beatrice a ochutná další kousky z Dantova menu, například z velké hostiny Convivio. Pak už je však na řadě ona velkolepá Komedie a popis celého díla zpěv po zpěvu. 

Knihu Dante pro začátečníky vydalo nakladatelství Práh.

 

————————————————

Neotřelý vtip a humor přináší vyprávění jednoho drobného psíka, který vás vezme na cestu za poznáním psího života.

Můj psí život

Autor: Martin Čáp
Ilustrace: Pavel Koutský

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-80-247-5748-3
Doporučená cena: 249 Kč

Vyprávění psího rošťáka Bertíka, který čtenáře provádí svými prvními krůčky, sžívání se s novými pány, problematikou čtení patníků a vůbec vším, co takový pes považuje za důležité.
Ve svých zápiskách malý bígl glosuje svět „dvounoháčů“ a odhaluje, co to znamená „psí život“.


Knihu Můj psí život vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Podívejte se na ukázku na webu nakladatelství i na našich stránkách.

————————————————

Autor bestselleru Jak drahé je zdarma se vrací s knihou, která je věrným obrazem všednodenní omezenosti. Navíc jí nechybí humor i poučení.

Iracionálně váš…

Autor: Dan Ariely
Přeložil: Svatoslav Gosman

Počet stran: 228
Vazba: brožovaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7252-593-5
Doporučená cena: 269 Kč

 

Jak postupovat nejefektněji při návštěvě restaurace typu „Sněz, co můžeš“? Kolik stojí lidská duše? Jak mám své ženě odůvodnit, že jsem utratil tisíce dolarů za rolexky? Jak bych mohla přelstít ostatní návštěvníky veřejných toalet?

Dan Ariely ve svých odpovědích využívá zkušeností ze svého převratného výzkumu toho, jak o sobě lidé smýšlejí a jak uvažují nad věcmi každodenního života. Společně s ilustrátorem Haefelim, mistrem kresebné zkratky, v této okouzlující chytré knížce nastavují zrcadlo naší všednodenní omezenosti. Spolehlivě čtenáře pobaví, poučí, ale nabídnou i nový úhel pohledu na problémy, které ho trápí.

Knihu Iracionálně váš… vydalo nakladatelství Práh.

 

————————————————

Máte rádi mladou herečku Marii Doležalovou, která zvítězila v letošní řadě StarDance? Pokud ano, pak si nenechte ujít knihu jejích vtipných postřehů nejen z hereckého života.

Kafe a cigárko

Autorka: Marie Doležalová
Ilustroval: Jan Hofman

Počet stran: 264
Vazba:
ISBN: 978-80-7498-116-6
Doporučená cena: 349 Kč

Jak v době blogové vytvořit ze svého blogu fenomén, který se pro zástupy čtenářů stane čtvrteční drogou? Jak přetavit spontánní (rozuměj úplnou náhodou vzniklý) nápad v prestižní Magnesii Literu? A jak dosáhnout toho, že vám lidi za celý rok nenapíšou jediný negativní ohlas?

Jednoduše: především nesmíte mít nic z toho v úmyslu. Právě naopak! Vy musíte jen tak mimochodem uskutečňovat sen o vlastním blogu, aniž byste si stavěli jakékoli vyšší cíle.

Pak už zbývá jen pár dalších předpokladů: důvěrně znát svět, o kterém píšete. Psát tak, aby se všichni aktéři popisovaných příhod poznali, a cítili se polichoceni či pobaveni, nikoli dotčeni. Musíte být vtipná a inteligentní a psát tak dobře, že vaše články vyhledávají i lidé, kteří by za jiných okolností žádný blog ani historky z hereckého zákulisí nikdy nečetli (ze zásady). A hlavně – musíte umět shodit sama sebe a dělat to s takovým šarmem a grácií, že všechny vaše chyby a trapasy budou čtenáři milovat.

Zkrátka a dobře: musíte psát jako Marie Doležalová.

A když se k tomu přidají geniální ilustrace Jana Hofmana, vznikne kniha, kterou prostě chcete mít. Kterou chcete dát jako dárek. Protože tahle kniha vám zvedne náladu tak jako žádná jiná!

Knihu Kafe a cigárko vydalo nakladatelství Domino.

Přečtěte si ukázku z knihy a nevynechejte ani naši ukázku, která vyjde hned zítra!

 

————————————————

John Dortmunder je velice inteligentní zlodějíček, který však má ze všeho nejvíc smůlu. Žádný „kšeft“ mu nikdy nevyjde podle plánu, a když se pustí do záchrany jeptišky v nesnázích, je to především velká bláznivá komedie.

Pozdvižení v klášteře

Autor: Donald Westlake
Přeložila: Kateřina Elisová

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 120×190 mm
ISBN: 978-80-247-5521-2
Doporučená cena: 249 Kč

 

Někdy můžou být i zloději padající z nebe Božím znamením…
Třetí ze čtrnácti dílů takzvané dortmunderovské série, pojmenované podle hlavní postavy příběhů – zlodějíčka Johna Dortmundera. Patří k nejznámějším autorovým propojením humoristického a kriminálního žánru.
Když John Dortmunder utíká z místa činu, propadne se střechou kláštera. Jeptišky to považují za znamení nebes a ujistí Dortmundera, že ho nevydají, pokud pomůže sestře Mary Laskavé vrátit se do kláštera. Tu drží pod zámkem v mrakodrapu její milionářský otec a pokouší se ji převychovat k „normálnímu“ životu. Mary propašuje informace o bezpečnostním systému v mrakodrapu, Dortmunder svolá dohromady svou partu a velký útěk může začít…

Knihu Pozdvižení v klášteře vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Přečtěte si ukázku z knihy na webu nakladatele či na našich stránkách a nevynechejte ani naši recenzi knihy!

————————————————

Pokud si pamatujete jméno Jiřího Traxlera především jako hudebníka swingové éry, pak se nepletete. Dnes si ale představíme jeho literární tvorbu.

Někdo to s holkama umí

Autor: Jiří Traxler

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-247-5670-7
Doporučená cena: 289 Kč

 

Humoristické povídky Jiřího Traxlera prostupuje jediné téma – erotika dospívání – v mnoha podobách, proměnách a situacích. Dozvíme se, co dělají dospělí, když jdou děti spát, že Petřín není ohřívárna, komu patřil Vyšehrad po setmění, co se odehrávalo v křovinách zpustlé Grébovky nebo za jakým účelem se běhalo Stromovkou, zažijeme lásku v páternosteru, milostnou schůzku ve třech, ve čtyřech i v organizované skupině a manželství na zkoušku, vydáme se na rande se dvěma sněhuláky a dostane se nám poučení, jak rozveselit vážnou známost.
Když autor čítával své povídky při svých koncertech, bavili se diváci všeho věku. Zaujme knižní vydání těchto retro příběhů i dnešního čtenáře? Náctiletý se jistě usměje nad bezmeznou naivitou dospělých, čtenář v produktivním věku snad na chvíli zapomene na hromadění produktů a senior možná nostalgicky zalistuje vlastní pamětí.

Motivy příběhů, reálie a zvolená forma vyprávění navozují dojem skutečných zážitků. Autor však s nadhledem sobě vlastním podotýká, že se jedná spíše o zastydlé projevy pubertálního fantazírování, doslova pubesc/i/ence fiction. A jedním dechem za všechny kluky dodává, že titulní věta je nonsens a že s holkama to umět vlastně nelze. Naštěstí to umějí ony s kluky.

Knihu Někdo to s holkama umí vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Přečtěte si ukázku z knihy.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete i v novém roce velké množství knih zapříznivé ceny!

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePozdvižení v klášteře

Westlake, Donald

Cosmopolis, 2015

zobrazit info o knizeNěkdo to s holkama umí
Povídky z časů balení a kotrmelců pozadu

Traxler, Jiří

Cosmopolis, 2015

zobrazit info o knizeMůj psí život

Čáp, Martin

Cosmopolis, 2015

zobrazit info o knizeDante pro začátečníky

Lee, Joe

Práh, 2015

zobrazit info o knizeIracionálně váš…
Úvahy o ztracených ponožkách, šroubech do dívčích hlav a dalších existenciálních záležitostech

Ariely, Dan

Práh, 2015

zobrazit info o knizeKafe a cigárko
aneb Historky z hereckého podsvětí

Doležalová, Marie

Domino, 2015