Dobrodružné příběhy pro malé i velké

deti
Chlapec z džungle, cvičitel draků, chlapecká válka i zamilovaný mužíček z pražského orloje. To všechno a něco navíc naleznete v dnešních tipech určených dětem menším i větším.

Snad každý z nás zná některou z verzí příběhu lidského chlapce, kterého vychovali vlci. My vám nyní představíme věčný příběh Mauglího, medvěda Balúa a pardála Baghíry v jeho původní, originální podobě.

Kniha džunglí

Autor: Rudyard Kipling
Přeložila: Pavla Moudrá

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 105×155 mm
ISBN: 978-80-7390-266-7
Doporučená cena: 179 Kč

 

Chromý tygr Šer Chán ukradl lidské mládě, aby ho sežral. Dítě zachrání vlci a pojmenují je Mauglí neboli Žába. Vychovají ho jako svého bratra. Jak Mauglí dorůstá, postupně se seznámí s dalšími zvířaty. Jeho nejlepšími přáteli se stanou moudrý medvěd Balů a černý pardál Baghíra. Jenže tygr na svůj původní plán nezapomněl. Vetřel se do přízně několika mladých vlků a touží se pomstít za ponížení… Nesmrtelné Kiplingovy historky z Knihy džunglí získaly nesčetné podoby, například děti si zamilovaly

Knihu Kniha džunglí vydalo nakladatelství Omega.

Ukázka z Knihy džunglí

„Slýchal jsem tu a tam o čemsi podobném, ale za mých dob a v naší smečce se to nestalo,“ řekl otec Vlk. „Je opravdu docela bez srsti a mohl bych ho zašlápnout jednou nohou. Ale hele, dívá se na nás a nebojí se.“ (str. 11)

Pokud vás kniha zaujala, prolistujte si delší ukázku!

————————————————

Další kniha, se kterou vás seznámíme, je již pátým pokračováním příběhu Škyťáka Šelmovské Štiky, který přišel na neotřelý způsob toho, Jak vycvičit draka. Tentokrát se s námi můžete vydat na ostrov Lávolumpů a vrhnout se do dalších a dalších dobrodružství, které Škyťáka čekají.

Jak zamotat dračí příběh

Autorka: Cressida Cowellová
Přeložil: Silvestr Vandrovec Špaček

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 125×190 mm
ISBN: 978-807529-010-6
Doporučená cena: 249 Kč

Někdo ukradl Ohnikam. Sopka na ostrově Lávolumpů už pěkně dlouho hřímá a chystá se celá vybuchnout. Až se to stane, vylíhnou se z vajec děsiví draci hubivcii. Podaří se Škyťákovi zabránit explozi a uchránit vikinské kmeny před strašnými šavlovitými drápy hubivců?

Knihu Jak zamotat dračí příběh vydalo nakladatelství Slovart.

Další díly série:

image_14010_19_v1   drak   drakstika   drakselmovska

————————————————

Knoflíková válka vypráví příběh o tom, jak to vypadá, když se do války pustí dvě skupiny znepřátelených chlapců. Taková bitva si sice nežádá lidských obětí, ale o dobrodružné příhody a uzmuté knoflíky či přezky nouze nebude!

Knoflíková válka

Autor: Louis Pergaud
Přeložila: Eva Bezděková

Počet stran: 216
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7390-289-6
Doporučená cena: 199 Kč

Loverňáci a Velraňáci se opravdu nemají rádi. A když se někdo nemá opravdu rád, dříve nebo později dojde ke konfliktu. Nejinak tomu bylo i v tomto případě. Vybuchla válka. Sice šlo jen boj mezi dvěma nesmiřitelnými chlapeckými tábory, ale zarputilosti v něm bylo stejně, jako když válčí dospěláci. A stejně jako u válek dospělých, každá strana toužila získat nějakou trofej. V tomto případě to byly knoflíky, přezky, límce a kšandy uřezané poraženým. Z takového výsledku bojů rodiče opravdu nemohou mít radost… Knoflíková válka byla přeložena do mnoha světových jazyků a dočkala se i pěti filmových zpracování.

Knihu Knoflíková válka vydalo nakladatelství Omega.

Ukázka z knihy Knoflíková válka

Vůdce osaměl, když se ostatní vrátili dozadu na stráž. Vytáhl z kapsy svůj kus křídy, stoupl si co nejvíc na špičky a napsal na těžkou, zašlou a zčernalou dobovou veřej, uzavírající to svaté místo, tento stručný nápis, který způsobil na druhý den před mší živé pobouření, a to mnohem víc svou hrdinskou a vyzývavou drsností nežli svým svérázným pravopisem: FŠICY VELRAŇÁCI SOU XYNDL (str. 11)

 

Zaujala vás kniha? Pak neváhejte a prolistujte si delší ukázku!

Kniha Knoflíková válka vyšla také v překladu Jiřího Žáka:

knoflikovavalkaobalka

————————————————

Zdeněk Slabý, držitel Zlaté stuhy a především klasik české literatury pro děti a mládež, propojuje ve své knize O mužíčkovi, který zastavil pražský orloj krásu Starého Města a pohádkového světa, kde jeden zamilovaný mužíček kvůli lásce doslova zastavil čas!

O mužíčkovi, který zastavil pražský orloj

Autor: Zdeněk Slabý

Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 7×220 mm
ISBN: 978-80-247-5583-0
Doporučená cena: 199 Kč

Pohádka a Staré Město pražské, to zní kouzelně. Přečtěte si nejkrásnější pražskou pohádku o malém mužíčkovi, který si oblíbil porcelánovou panenku a chodíval za ní do malého krámku na Starém Městě. Úchvatný pohádkový příběh od držitele Zlaté stuhy za celoživotní přínos literatuře pro děti a mládež.
Když se zastaví pražský orloj, musí pro to být vážný důvod. Tajemný mužíček vážný důvod má – svou lásku ke krásné panence. Jak to tak v pohádkách bývá, objeví se někdo, kdo lásce nepřeje, hromotluk Anciáš. Jak celý příběh dopadne? Nechte se okouzlit krásnou poetickou pohádkou stejně jako výjimečnými ilustracemi Barbary I. Wagner. Mužíček a jeho odhodlaná láska vám učarují.

Knihu O mužíčkovi, který zastavil pražský orloj vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy O mužíčkovi, který zastavil pražský orloj

A přece ten krámek nebyl dočista pustý. Usadil se v něm mužíček a nikdo o něm nic nevěděl – ani to, jak se jmenuje. Nedivte se.

Pokud byste si chtěli přečíst delší ukázku, najdete ji na našich stránkách.

 


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a mnoho dalších.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKniha džunglí

Kipling, Rudyard

Edice Knihy Omega, 2015

zobrazit info o knizeJak zamotat dračí příběh
Škyťák Šelmovská Štika III. (kniha 5)

Cowellová, Cressida

Slovart, 2015

zobrazit info o knizeKnoflíková válka

Pergaud, Louis

Edice Knihy Omega, 2015

zobrazit info o knizeO mužíčkovi, který zastavil pražský orloj

Slabý, Zdeněk Karel

Grada, 2015

Napsat komentář