Zasoutěžte si o pokračování Tappiho dobrodružství

Tappi
Dobrosrdečného vikinga Tappiho ze Šeptajícího lesa už možná znáte z jeho prvního knižního dobrodružství. Pokud vám byl tento obr sympatický, vydejte se s ním a jeho kamarády znovu na cestu. Tentokrát lodí na vlnách Šumících moří.

Vzhůru na plavbu po Šumících mořích

Tappiho-putovani-po-Sumicich-morich-ukazka2Druhý díl pohádkové série Tappiho příhody.

Opravdové přátelství nepřemůže oheň ani led.

Znáš už Tappiho, Chichotka a další obyvatele Šeptajícího lesa? Viking Tappi má svůj les moc rád, ale od posledního dobrodružství v Ledovém zálivu pořád sní o dalekých cestách. S kamarády si proto vyrobí loď a společně se vydají na plavbu po Šumících mořích.

Zažijí spoustu neuvěřitelných příhod a poznají nové přátele – velrybu Dumalku, obra Balvánka nebo elfku Světlunku. Ale když se jim do cesty připlete zlý čaroděj Bachorák s obrovitým drakem Kaboňákem, začne to být strašidelné a nebezpečné. Naštěstí má Tappi nejenom velké srdce, ale i hodně přátel, díky nimž z každé šlamastyky vyvázne.

Tappiho-svet

 

Tappiho putování po Šumících mořích

Autor: Marcin Mortka

Vydalo: nakladatelství Host
Ilustrace: Marta Kurczewska
Překlad: Barbora Gregorová
Počet stran: 180
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2015
ISBN: 978-80-7491-419-5

Přečtěte si více o knize Tappiho putování po Šumících mořích, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte si prohlédnout ukázku a podívat se i na náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Tappiho-putovani-po-Sumicich-morich-ukazka3„Nějak se nám ta snídaně protáhla!“ řekl omluvně. „Ale najedl jsem se dosyta, takže mám teď spoustu sily do práce! Kde začneme?“
„Přivezli jsme prkna od kupce Všejeda,“ oznámil mu Sigurd. „Musíme je pořádně ohoblovat a potom je začneme stloukat. Budeš mít tu nejkrásnější loď na světě!“
„Tappi,“ osmělil se Chichotek. „Musíme stavět právě loď? Nemohla by z toho být třeba… Třeba stáj pro soby?“
Všichni přestali pracovat a otočili se na soba, který při pohledu na prkna, kladiva a pracující přátele protáhl obličej.
„Cože?“ podivil se Haste. „Vždycky jsem si myslel, že sobi mají putování rádi.“
„Jistě, ale po vlastních nohou,“ odvětil Chichotek. „A nejlíp do klidných končin. Jenže to je s Tappim vyloučené! Nejenže se vydáme až k obzoru, ale ještě cestou potkáme draky, obry, trolly, vodníky a zlé duchy. Plaveme, skáčeme, létáme, kutálíme se… To je k zbláznění! Sobi takové věci nedělají!“ (str. 15–16)

 

O autorovi

Marcin-MortkaMarcin Mortka (nar. 1976) se narodil v Poznani, je absolventem skandinavistiky, učí angličtinu a norštinu. Píše převážně fantasy literaturu pro dospělé, ale v posledních třech letech se věnuje i knihám pro děti a mládež. Právě malým čtenářům je určena série Tappiho příhody, jejíž první díl Příhody Tappiho ze Šeptajícího lesa byl velmi úspěšný a nyní vychází pokračování s názvem Tappiho putování po Šumících mořích. Dobrodružství dobrosrdečného vikinga však nekončí a nakladatelství Host připravuje další sérii s názvem Tappi a přátelé.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Tappiho putování po Šumících mořích

V Šeptajícím lese se zase něco děje! Tappi, který zde bydlí, má sice svůj domov rád, ale od událostí v Ledovém zálivu touží po jediném, zažít další dobrodružství a podívat se do dalekých krajin. Proto ho napadne, že s kamarády postaví loď a vydají se na plavbu. Sob Chichotek tím nápadem sice zpočátku moc nadšený není, ale nenechal by Tappiho odjet jen tak, proto se nechá přemluvit a nakonec toho ani v nejmenším nelituje. Na cestách po Šumících mořích na ně totiž čeká nejeden zážitek a také mnoho nových přátel. Přidejte se k nim i vy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Tappiho putování po Šumících mořích vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu
Tappiho putování po Šumících mořích
probíhá od 17. do 30. října 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 dětské knihy Tappiho putování po Šumících mořích

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTappiho putování po Šumících mořích

Mortka, Marcin

Host, 2015

Napsat komentář