Dobrodružství vikinga Tappiho pokračuje…

Tappi
Přichází druhý díl pohádkové série Marcina Mortky Tappiho příhody s ilustracemi Marty Kurczewské, příběh o opravdovém přátelství, které nepřemůže oheň ani led.

Znáš už Tappiho, Chichotka a další obyvatele Šeptajícího lesa? Viking Tappi má svůj les moc rád, ale od posledního dobrodružství v Ledovém zálivu pořád sní o dalekých cestách.

S kamarády si proto vyrobí loď a společně se vydají na plavbu po Šumících mořích. Zažijí spoustu neuvěřitelných příhod a poznají nové přátele – velrybu Dumalku, obra Balvánka nebo elfku Světlunku. Ale když se jim do cesty připlete zlý čaroděj Bachorák s obrovitým drakem Kaboňákem, začne to být strašidelné a nebezpečné. Naštěstí má Tappi nejenom velké srdce, ale i hodně přátel, díky nimž z každé šlamastyky vyvázne. Příběh je určen čtenářům od šesti let.

 

Tappiho putování po Šumících mořích

Autor: Marcin Mortka
Přeložila: Barbora Gregorová
Ilustrovala: Marta Kurczewska

Počet stran: 180
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7491-419-5
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Tappiho putování po Šumících mořích vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Jednou, na samém počátku jara, krátce po svatbě obra Hlabřicha s čarodějnicí Skřípatou, se Tappi spolu s nerozlučným Chichotkem vydal ke břehu Ledového zálivu. Slunce na nebi zlatě zářilo, hrozivé vichřice podřimovaly za dalekými horami a všude se zelenal les probuzený po zimě. Den byl tak krásný a teplý, že se Ledový záliv až zastyděl za svůj název. Tappi se rozhodl, že si s ním o tom promluví, aby ho povzbudil, když vtom zaslechl údery kladiv.

„Hej, to je Sigurd a Haste!“ zvolal potěšeně. „Začali se stavbou lodi!“

A nemýlil se. Lovec Haste a kovář Sigurd, které Tappi potkal během boje se zlým jarlem Surkolem, složili u břehu moře hromadu prken a hbitě klepali kladívky, až se zvuk nesl ozvěnou. (str. 13)

Tappi_Chichotek

„Buď zdráv, Tappi!“ vykřikli vesele. „Čekáme na tebe celé ráno! Kde jsi tak dlouho?“

„Byli jsme doma!“ odpověděl Chichotek. „Posnídat dvanáct vajec a deset párečků není jen tak!“

Určitě už ti maminka s tatínkem říkali, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne. Náš viking tuto zásadu poctivě dodržoval, ovšem stávalo se, že se jídlem nechal unést a zapomněl na zbytek světa. Tak tomu bylo i tentokrát. Tappi se trochu zastyděl, vykasal si rukávy a přiběhl Sigurdovi a Hastemu na pomoc. (str. 14)

Přečtěte si celou ukázku.

 

 

Doporučujeme

Pokud vás zaujala ukázka, vaší pozornosti by rozhodně neměl ujít první díl Tappiho veselých dobrodružství s názvem Příhody Tappiho ze Šeptajícího lesa. Více o něm, o jeho autorovi Marcinu Mortkovi i o ilustrátorce Martě Kurczewské se můžete dočíst v našem článku. Dvoudílná série Tappiho příhody jistě potěší vás i vaše ratolesti. A že jsou ty knížky pouze dvě? Nesmutněte, nakladatelství Host pro vás připravuje další Tappiho příběh z nové série Tappi a přátelé. Ten přinese deset krátkých příběhů a jeho pokračování s názvem Tappi a narozeninový dort bude následovat na jaře roku 2016. Poznejte ještě blíže Tappiho svět:

 

Marcin Mortka

Populární polský autor Marcin Mortka (* 1976) se narodil v Poznani, je absolventem skandinavistiky, učí angličtinu a norštinu. Píše knihy pro děti a mládež, především pohádky a fantasy.

Zdroj informací: nakladatelství Host.


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTappiho putování po Šumících mořích

Mortka, Marcin

Host, 2015

Napsat komentář