Problémy i slasti dospívání v knihách

teenager
Dospívání není jednoduché a to nejen pro rodiče dospívajícího jedince, ale především pro něj samotného. O tom vás přesvědčí hlavní hrdinové knih, které vám představíme.

Hned v úvodu jsme vybrali prvotinu nadějné autorky Adelle Waldmanové, která nahlíží do psychiky mladého muže. Co si myslí o ženách, sexu nebo lásce? Knihu Milostné pletky Nathaniela P. vydalo nakladatelství XYZ.

Milostné pletky Nathaniela P.

Odvážné, chytlavé a strašně, strašně vtipné – román o dozrávání brilantního, i když nesnesitelného mladého muže. Nathaniel Piven je vycházející hvězdou brooklynské literární scény. Jeho svět je plný duchaplných večírků a inteligentní konverzace, která nepostrádá vtip a lehkost. Nathanielovi brzy vyjde první kniha a v jeho životě se objeví krásná a vtipná Hannah. Po několika krušných letech se mu tak začíná dařit nejen v psaní, ale i u žen. Ve vztazích sice trošku tápe, ale když se jedna z jeho přelétavých známostí začne měnit v něco vážnějšího, je nucen přemýšlet o tom, co od života doopravdy chce.

Následující týden vzal Hannah do svého bytu. Na schodišti ve třetím a čtvrtém patře byly prasklé žárovky; stoupali nahoru téměř ve tmě. Když strčil do vstupních dveří svého bytu, aby je otevřel, vydaly žalostné zakvílení v několika tóninách.
„Doufám, že toho moc nečekáš.“
Hannah nahlédla do kuchyně. Pak se vydala úzkou chodbou směrem k ložnici. Nate se vlekl za ní. V rámci příprav na její návštěvu to tu dal do pořádku, ale i ten uklizený byt vypadal nepřesvědčivě, jako kariéra chuligána přikrášlená pro porotu jeho právníkem.

Autorka: Adelle Waldmanová

Přeložila: Hana Netušilová
Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-80-7505-038-0
Doporučená cena: 299 Kč

Přečtěte si více o knize Milostné pletky Nathaniela P. a nepřehlédněte ukázkovou kapitolu!

—————————————————————–

Křehký a dojemný příběh sedmnáctileté Lennie naleznete v knize Nebe je všude. Jak se tato hlavní hrdinka vyrovná s osudem, který si pro ni život připravil, a které lásce dá přednost? Knihu Jandy Nelsonové vydalo nakladatelství CooBoo.

Nebe je všude

Sedmnáctiletá Lennie je knihomolka, má ráda muziku a svůj klarinet. Žije spokojeně ve stínu své báječné sestry a trochu jí hraje druhé housle. Sedmnáct let se dělily o šaty, myšlenky, radosti i strasti. Ale teď je Bailey mrtvá a Lennie najednou přespává v domě plném smutku pod zamračenou oblohou. Jako by někdo vypnul nebe. Lennie se navíc do toho všeho zamiluje – poprvé ve svém životě a hned do dvou kluků. Joeho tajemný úsměv trumfne snad už jen jeho hudební talent a Toby je tichý pohodář, skejťák a hlavně Baileyina velká láska.

Ležím na posteli a v rukou držím protijed na starosti o skoro cokoliv. Jsou to noty, ještě vlhké deštěm. Nahoře je Joeovým hranatým chlapeckým rukopisem napsáno: Pro oduševnělou, krásnou klarinetistku od ošklivého, nudného, netalentovaného, ale vášnivého kytaristy. Část 1, část 2 bude následovat.

Snažím se představit si to v duchu, ale hudbu bez přehrání slyšet prostě neumím. Vstanu, vezmu klarinet a pokojem se začne linout melodie.

Autorka: Jandy Nelsonová

Přeložila: Veronika Volhejnová
Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7447-773-7
Doporučená cena: 299 Kč

Přečtěte si více o knize Nebe je všude a prolistujte si také celou ukázkovou kapitolu!

—————————————————————–

Jaké to je, když je vám šestnáct, honí vás geneticky upravené hmyzí potvory, a přitom milujete dva lidi? To se dozvíte v knize Kukuřičný město autora Andrewa Smitha. Knihu vydalo nakladatelství Host.

Kukuřičný město

Šestnáctiletý Austin je posedlý zaznamenáváním událostí. Ve svých svérázných zápiscích vypráví, jak on a jeho nejlepší přítel Robby způsobili konec lidstva, když v malém americkém městečku omylem probudili nezničitelnou armádu. Armádu obřích kudlanek, které zajímají jen dvě věci: jídlo a sex.
Jenže kromě tohohle politováníhodného faux pas trápí Austina horší problém. Je zamilovaný do své přítelkyně Shann, ale možná taky do Robbyho. Hormony blázní a ničemu nepomáhá, když se ukáže, že nakonec bude na Austinovi, aby zachránil svět.

Autor: Andrew Smith

Přeložila: Barbora Doležalová
Počet stran: 352
Vazba: brožovaná
Formát: 135×210 mm
ISBN: 978-80-7491-260-3
Doporučená cena: 299 Kč

Přečtěte si více o knize Kukuřičný město a nepřehlédněte ukázku z knihy!

—————————————————————–

Nový světový bestseller Odpusťte mi. Váš Leonard od autora Matthewa Quicka je o mladíkovi, který chce zastřelit sebe a svého bývalého nejlepšího kamaráda v den svých narozenin. Překazí mu někdo jeho smutné plány? Knihu autora, který napsal také známou knihu Terapie láskou, vydalo nakladatelství Knižní klub.

Odpusťte mi. Váš Leonard

Právě dnes má Leonard Peacock narozeniny. Dnes si do batohu k učebnicím přibalí P-38, pistoli nacistického důstojníka, kterou zdědil po svém otci, a zastřelí svého bývalého nejlepšího kamaráda a potom i sebe. Už se nemůže dočkat. Ještě předtím se však musí rozloučit se čtyřmi lidmi, na nichž mu záleží: sousedem Waltem, posedlém Humphreym Bogartem, houslovým virtuózem a spolužákem Babakem, Lauren, jež miluje Ježíše (a do níž byl trochu zamilovaný zase Leonard), a herr Silvermanem, který ho na střední učí o holokaustu…
odpusttemi-vasleonard-ukazka
Autor: Matthew Quick

Přeložil: David Petrů
Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 145×227 mm
ISBN: 978-80-242-4774-8
Doporučená cena: 349 Kč

Přečtěte si více o knize Odpusťte mi. Váš Leonard


Zaujaly vás dnešní knižní tipy? Podělte se s námi o váš názor v diskuzi.

Některé z dnešních knih a mnohé další
můžete dražit v našich aukcích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNebe je všude

Nelsonová, Jandy

CooBoo, 2015

zobrazit info o knizeMilostné pletky Nathaniela P.

Waldmanová, Adelle

XYZ, 2015

zobrazit info o knizeKukuřičný město
Zápisky z konce světa

Smith, Andrew

Host, 2014

zobrazit info o knizeOdpusťte mi, Váš Leonard

Quick, Matthew

Euromedia Group, 2015

Napsat komentář