Knihy pro muže – poučí i pobaví

man
Ať už jste muž, který hledá sám pro sebe inspiraci, čím si zpestřit stále se prodlužující večery, nebo žena, která hledá dárek pro svou drahou polovičku, v každém případě jsou dnešní knižní tipy přesně pro vás. Tentokrát je totiž věnujeme mužům! Pojďte se dozvědět něco nového o dřevě, přečíst si příběhy zajímavých lidí či zapátrat v historii!

Horký vzduch, ostrý písek, žhavé slunce – vítejte na Divokém západě! Je plný nebezpečí, kterému se dá čelit, nebo vyhnout – jakou možnost zvolíte? Nechte se inspirovat románem Všechny cesty vedou do hrobu a jeho hrdinou Albertem. Dobrodružná westernovka z pera Setha MacFarlana potěší každého muže s dobrodružným srdcem. Knihu vydalo nakladatelství Mladá fronta

Všechny cesty vedou do hrobu

Autor: Seth MacFarlane

Nakladatelství: Mladá fronta
Počet stran: 176
Vazba: pevná

Přečtěte si více o knize Všechny cesty vedou do hrobu

 

Spořádaný chovatel ovcí Albert Stark už má po krk drsného života v americkém pohraničí, kde člověka může zabít kdokoliv a cokoliv. Na Divokém západě lze umřít na milion způsobů a Albert se chce všech vystříhat. Někteří ho proto považují za zbabělce. Když ho však jeho dívka kvůli nesnesitelnému ťulpasovi pošle k vodě, rozhodne se Albert zabojovat – spojí síly s pistolnicí, která svou drsností vydá za oba. Naneštěstí je však ona pistolnice vdaná za nejproslulejšího ničemu v celém pohraničí. Zdá se, že Albert právě objevil miliontý prvý způsob, kterak se na Západě dostat do hrobu.

Podle knihy byl natočen film, který je možné vidět od 12. června 2014 i v našich kinech. Podívejte se na upoutávku:

————————————————

Patříte mezi domácí kutily a práce s dřevem je vám blízká? V tom případě byste neměli přehlédnout novou příručku pro všechny domácí šikuly Povrchové úpravy dřeva od Daniely Tesařové. Dozvíte se, jak předcházet různým vadám dřeva, jak o něj správně pečovat a mnoho dalšího. Titul vydalo nakladatelství Grada.

Povrchové úpravy dřeva

Autorka: Daniela Tesařová

Nakladatelství: Grada
Počet stran: 136
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Povrchové úpravy dřeva ukázku z ní!

Povrchová úprava zlepšuje vzhled dřevěných výrobků, ale také dřevo ochrání a tím pádem prodlouží jeho životnost. Kvalita povrchové úpravy zvýrazňuje přirozenou krásu dřeva, zdokonaluje užitné vlastnosti výrobků, potlačuje barevné rozdíly a někdy omezuje i emise z podkladových materiálů. Je tedy velmi důležité vědět, jak dřevo správně ošetřovat, jaký nátěr vybrat, jak s ním správně pracovat. Zkušená autorka vás seznámí s jednotlivými druhy nátěrových hmot vhodných pro dokončování materiálů na bázi dřeva a se způsoby nanášení ať už jde o lakování, moření, lazurování či lepení.

————————————————

Mnoho z nás ještě na poslední chvíli přemýšlí nad posledními prázdninovými výlety a pobyty. Neváhejte tedy a vezměte vaši mužskou „bandu“ a vyrazte na pánskou jízdu ve vojenském stylu! Pomocníkem vám může být kniha KAM za vojenskými památkami od autorů Milana a Romana Plchových – nabídne stovky vojenských míst v Česku, mapy i spolehlivé kontakty. Vydalo nakladatelství CPress

KAM za vojenskými památkami

Autoři: Milan Plch, Roman Plch

Nakladatelsví: CPress
Počet stran: 152
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize KAM za vojenskými památkami a nahlédněte do ukázkové kapitoly.

Zajímá vás vojenství a vojenská technika? Chcete navštívit zajímavá místa spjatá s vojenskou historií, ale nevíte kde konkrétně je hledat? Máme pro vás řešení v podobě tohoto jedinečného průvodce! Opevněná hradiště, hrady, tvrze, opevnění měst, pevnosti, československé opevnění, první a druhá světová válka, osobnosti a řada drobných doplňujících příběhů – to je jen malá ochutnávka z pestrého menu výletních cílů. A na své si přijdou nejen příznivci military, ale i jejich doprovod – v knize naleznete odkazy na mapy KČT a tipy na zajímavá místa v okolí, abyste si své výlety mohli naplánovat co nejrozmanitěji.

————————————————

Nesmíme zapomenout na milovníky napínavých příběhů – tentokrát s významným Pablem Nerudou v hlavní roli. Spolu s ním zažijete spoustu vypjatých situacích i trochu nebezpečí a navštívíte mnoho zemí! Kniha Případ Neruda od Roberta Ampuera, kterou vydalo nakladatelství Host, vás určitě nezklame. Přesvědčte se sami, stačí si prolistovat ukázku!

Případ Neruda

Autor: Roberto Ampuero

Nakladatelství: Host
Počet stran: 400
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Případ Neruda

Pablo Neruda se z Paříže, kde působil na postu chilského velvyslance, vrací kvůli nemoci zpět do Chile. Jeho život byl plný úspěchů, ale nyní mu zbývá vyřešit jednu důležitou věc. V zimě roku 1973 pozná mladého Kubánce a přesvědčí ho, aby se ujal pátrání, které už navždy změní Cayetanův život. V honbě za pravdou podnikne Cayetano malou cestu kolem světa: navštíví Mexiko, Castrovu Kubu, Bolívii i východní Berlín. Během doby, kdy se potýká s nástrahami svého nového poslání soukromého detektiva, se nad Chile stahují mračna vojenského převratu.

————————————————

V poslední knize si zajisté najde každý něco – přináší neotřelý biografický příběh jednoho z prvních alternativně žijících lidí spojený s obdobím druhé světové války. Vyprávění o „cvocích dějin“ s názvem Impérium stvořil švýcarský autor Christian Kracht. Vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Impérium

Autor: Christian Kracht

Nakladatelství: Mladá fronta
Počet stran: 200
Vazba: pevná

Přečtěte si více o knize Impérium

V románu Impérium vypráví švýcarský prozaik příběh o prvním vegetariánovi a nudistovi, který se na začátku 20. století odstěhoval jen s bednami knih do německé kolonie v Tichomoří, aby tam žil podle svých zásad, což znamená: aby založil společenství, které jako svatý grál uctívá kokosový ořech. Paralelně s osudem Augusta Engelhardta sledujeme i osudy jiného „cvoka“ evropských dějin. A zatímco chce nudista spasit sebe a své bližní novým náboženstvím, opírajícím se o klid, slunce, nahotou a vegetariánskou stravu, Adolf Hitler – byť také milovník špenátu a odpůrce masa – má v hlavě jiný druh spásy…


Který z dnešních tipů vás zaujal nejvíce? Neváhejte a sdílejte s námi váš názor v diskuzi!

Některé z knih a mnohé další můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKam za vojenskými památkami

Plch, Milan - Plch, Roman

CPress, 2014

zobrazit info o knizePřípad Neruda

Ampuero, Roberto

Host, 2014

zobrazit info o knizeImpérium

Kracht, Christian

Mladá fronta, 2014

zobrazit info o knizeVšechny cesty vedou do hrobu

MacFarlane, Seth

Mladá fronta, 2014

zobrazit info o knizePovrchové úpravy dřeva
lakování, moření, lazurování a lepení

Tesařová, Daniela

Grada, 2014

Napsat komentář