Fantasy svět ožívá i o prázdninách

fantasy
Vydejte se s námi za fantasy knihami! Tajemný přízrak z močálu, krajina plná stvůr, reinkarnace čarodějnice a záchrana světa – to všechno vás čeká v dnešních knižních tipech, pojďme si tyto knihy představit!

Kdo by čekal, že ve starém domě číhá daleko větší nebezpečí než v Londýně, kde zuří druhá světová válka? Jaká děsivá síla se skrývá v domě u Úhořího močálu, aby si vzala to, po čem už nekonečná léta touží? Knihu Waitese Martyna Žena v černém – Anděl smrti, která je volným pokračování slavného duchařského bestselleru Susan Hillové, vydalo nakladatelství Metafora.

Žena v černém – Anděl smrti

Je podzim 1940, zuří druhá světová válka a na města Velké Británie dopadají německé bomby. Domy se hroutí, lidé umírají… Rodiče se loučí s dětmi a posílají je z Londýna na venkov, kde by pro ně mělo být bezpečněji. Skupinka školáků doprovázená dvěma učitelkami je ubytována ve starém, osamělém, zchátralém domě poblíž nevlídného močálu. Cesta k němu vede po přílivem zaplavované hrázi s podivným jménem Devět životů… Měli by tu být sami, ale brzy se ukáže, že tady na ně někdo – nebo něco? – čeká. Tajemné náznaky záhy přerostou ve smrtelné nebezpečí. „Kdykoliv ji někdo spatří, zemře dítě,“ tvrdí venkovský stařec, který však není zdaleka tak pomatený, jak se zdá.

Stál tam bezpočet regálů a polic, všechny plné nejrůznějších krabic a beden. Některé měly odklopená víka a všechny byly plné vlhkých zaprášených věcí, zašlých vzpomínek na předchozí obyvatele domu.
Zdálo se ale, že je tady Eva sama.
Pomalu a opatrně odtáhla ruku od obličeje, dlaní zastínila plamen, zdvihla svíčku, aby ozářila prostor, a pokročila k policím. Krabice byly mokré a plesnivé. Jednu otevřela a nahlédla dovnitř. Uviděla změť papírů a hromadu zmuchlaných šatů prožraných moly. Vrátila víko nazpátek a nakoukla do další krabice. Ta byla plná starých hraček, začernalých a zničených vlhkem. Obličeje starodávných panenek na ni zíraly slepýma očima a usmívaly se prázdnými úsměvy. Pod nimi vykukoval dřevěný rám. Látka, kterou byl potažený, shnila a zčernala a z původních barev zůstalo jen pramálo, ale Eva přesto poznala, co má před sebou. Loutkové divadlo. S pocitem smutku a lítosti i teď přiklopila víko. Bylo to pro ni jakýmsi symbolem konce dětství.

Autorka: Waites Martyn

Překlad: Blanka Berounská
Počet stran: 352
Formát: 127 × 200
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Žena v černém – Anděl smrti

———————————————————–

Postapokalyptický román Čistý je prvním dílem trilogie Julianny Baggottové. Po sérii explozí už nic nebude jako dřív – vzniká temná krajina, která je plná různých stvůr i postižených lidí. Někteří obývají ruiny budov, a ti vybraní Dóm, který je sídlem „čistých“. Výbornou knihu, která upozorňuje na nebezpečí atomových bomb, vydalo nakladatelství Jota.

Čistý

Pressia si toho z Explozí ani ze života Předtím moc nepamatuje. Přespává ukrytá ve skříňce v ruinách starého holičství, kde žije se svým dědečkem, a myslí na to všechno, co je pro ni nenávratně ztraceno. Pressia nemůže dál předstírat, že je malé dítě. A rozhodne se pro útěk. Existují ovšem i takoví, kteří apokalypsu přečkali bez postižení. Čistí. Přežívají v bezpečném úkrytu za zdmi Dómu, který chrání jejich zdravá, uměle zdokonalovaná těla. Jenže Partridge, jehož otec je jedním z nejvlivnějších lidí v Dómu, si připadá izolovaný a osamělý. Jiný. I jeho trápí pocit ztráty – možná proto, že se jeho rodina rozpadla, otec je emocionálně odtažitý, bratr spáchal sebevraždu a matce se do tohoto útočiště vůbec dostat nepodařilo.

Autorka: Julianna Baggottová

Překlad: Naďa Funioková
Počet stran: 528
Formát: 145×210
Vazba: pevná s přebalem

Přečtěte si více o knize Čistý

Prolistujte si také ukázku z knihy!

———————————————————–

Do světa magie, temných přízraků, oživlých mrtvol, zabijáků, démonů i upírů vás zavede již sedmý díl ze série Kladivo na čaroděje – Síť přízraků. Dávnou čarodějnici sice upálili, ale byla jen kousek od dosažení nesmrtelnosti. Najednou je schopna se vracet prostřednictvím reinkarnací. Co všechno jí stojí v cestě za vzkříšením? Další velmi čtivou knihu Ondřeje S. Nečase vydalo nakladatelství Epocha.

Kladivo na čaroděje – Síť přízraků

Před pěti sty lety uzavřela čarodějnice svoji duši do svitků s kouzly a hned nato byla upálena. Nyní se vrací a chce svá kouzla zpět, jejich současní vlastníci se jich však nechtějí jen tak vzdát. Nejenom že si na nich bohatý podnikatel, drogový dealer a vysloužilý kněz založili pohodlné živnosti, rovněž je známo, že má-li kouzlo změnit pána, ten starý musí zemřít. Po kouzlech však pase více stran z různých důvodů, a nebyl by to Felix Jonáš, aby do toho zmatku neskočil po hlavě.
Čekají ho nejen souboje s čaroději, ale musí se také vypořádat s Vincencovou krizí identity, Klaudiinou touhou po dobrých skutcích a jednou pubertální holkou v nesnázích.

Večer byl chladný, mlhavý, když zšeřelou ulicí procházela čarodějnice.

Pod nohama cítila chvění města, ten zvláštní, tiše pravidelný pohyb, jako záškuby podkožních svalů spícího zvířete, ochutnávala nohama dlažbu a ten dotyk ji naplňoval vzrušením. Síla prosakovala vzduchem.

Sklouzla tiše z úzkého chodníku, jenž se tu hádal o místo s přetíženou silnicí a tramvajovým ostrůvkem, rázem se ocitla v uličce řadových domků, takřka vesnického typu. Průjezdy s plechovými vraty, hrubá stříkaní omítka, laciné plastové rámy oken zde postupně nahrazovaly poctivé dřevo a působily jako vetřelci.

Neváhejte a pokračujte v četbě ukázky z knihy!

Autor: Ondřej S. Nečas

Počet stran: 184
Formát: 128 × 195
Vazba: brožovaná

 

Přečtěte si více o knize Kladivo na čaroděje – Síť přízraků a nevynechejte ani rozhovor s Ondřejem S. Nečasem!

———————————————————–

Autumn Roseová má šanci zachránit svět, který miluje. Co všechno však kvůli tomu bude muset obětovat? To se budete moci dočíst v druhém dílu série Temná hrdinka 2 – Růže podzimu, jejíž autorkou je Abigail Gibbsová. Strhující román plný tajemna vydalo nakladatelství Knižní klub.

Temná hrdinka 2 – Růže podzimu

Autumn Roseová žije v ospalém přímořském městečku, ale hluboko pod povrchem jejího klidného života jsou pohřbena temná tajemství. Její babičku kdosi zavraždil a živá londýnská společnost, v níž vyrostla, je nyní pro Autumn jen vzdálenou vzpomínkou. A co hůř, v nové škole se jí všichni vyhýbají a posmívají – kvůli podivným vířícím znamením na kůži, která jí brání zapadnout do davu.
Pak se ale ve škole objeví hezký mladík, který má na pokožce stejná znamení jako Autumn, a obrátí její svět vzhůru nohama. Autumn je mezi spolužáky náhle populární, což ale vede k nebezpečí, že někdo odhalí její tajemství. Ještě horší je však vracející se sen o dívce, kterou se chystá svést velmi temný princ a Autumn musí přijít na to, jak ji zachránit, než bude pozdě.

Dívky, tedy většinou dívky, si mě prohlížely s opovržením, když jsem procházela kolem. Ohrnovaly rty, otáčely se a naléhavě něco šeptaly kamarádkám. Když si myslely, že se nedívám, zíraly na mě.
Uvědomovala jsem si to a nebylo mi z toho nejlíp. Založila jsem si ruce v bok, i když jsem věděla, že ani meč u pasu, ani zábrany kolem mojí mysli, ani magie proudící mi v krvi mě neubrání před slovy, která nutně přijdou.
Uviděla jsem záchodky a zapadla dovnitř. Zaznamenala jsem, že pro jednou nebyly cítit jako přeplněný popelník. Nebyly cítit ani po krvi, i když ten pach by dokázal rozpoznat jen Čaromocný. Zato páchly savem, což nebylo o moc příjemnější.
Pevně jsem se chytila umyvadla a podívala se do zrcadla. Nekonečně dlouho jsem kontrolovala účes a make-up. Všimnou si sebemenší chybičky. Vždycky. Nevšimnou si pupínku na Christyině čele nebo Gwenina spáleného krku, ale u mě si všimnou vypadlé řasy, kousku laku odloupnutého z nehtu na pravém palci i levného parfému, který teď používám, protože peníze, které jsem si našetřila v Londýně, jsem už dávno utratila.

Přečtěte si i další ukázku z knihy!

Autorka: Abigail Gibbsová

Překlad: Jana Chartier
Počet stran: 352
Formát: 127 × 200
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Temná hrdinka 2 – Růže podzimu


 Patří právě fantasy k vaší oblíbené četbě? Která z výše zmíněných knih vás zaujala? Podělte se s námi!

Tyto knihy a mnohé další si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽena v černém: Anděl smrti

Waites, Martyn

Metafora, 2014

zobrazit info o knizeČistý

Baggottová, Julianna

Jota, 2014

zobrazit info o knizeSíť přízraků (Kladivo na čaroděje 7)

Nečas, Ondřej S.

Epocha, 2014

zobrazit info o knizeTemná hrdinka 2: Růže podzimu

Gibbsová, Abigail

Knižní klub, 2014

Napsat komentář