Krimi na víkend

thrillery-krimi
Už máte plány na nadcházející víkend? Pokud byste rádi sáhli po nějaké knížce, máme pro vás hned několik tipů. Tentokrát jsme se zaměřili na krimi romány s opravdu napínavými příběhy. Podaří se vám odhalit vraha dřív než vyšetřovatelům?

Vražda je pro kriminalisty vždy velkou výzvou. Co když ale nejde pouze o jeden zločin, nýbrž o celou sérii vraž, které se navíc odehrály i v jiných evropských zemích? S takto neobvyklým případem se budou muset vyrovnat vyšetřovatelé v knize Spolčení ničemů, která vyšla v nakladatelství Metafora.

Spolčení ničemů

Když se nejhorší noční můry stávají realitou
Autor: Maxime Chattam
Přeložil: Tomáš Havel

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Formát: 128×208 mm
ISBN: 978-80-7625-141-0
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Spolčení ničemů vydalo nakladatelství Metafora. Přečtěte si ukázku z knihy.

Na různých místech Francie jsou nalezeny oběti brutálních činů. Přestože je nemohl spáchat stejný člověk, jedna věc je spojuje – značka *e vyřezaná přímo do kůže. Kriminalisté zjišťují, že stejné případy se současně odehrály také v jiných evropských zemích. Kdo toto spolčení vrahů řídí? A co je jeho cílem? Motiv je třeba hledat hluboko v minulosti…

————————————————

Dominik Dán patří mezi nejplodnější slovenské autory a jeho knihy jsou vždy zárukou velkého napětí a dobrodružství. Nejinak tomu bude v jeho nové knize Sára, která popisuje vraždu významného muže. Zdánlivě neřešitelným případem zacloumá videokazeta, která obsahuje nahrávku celé vraždy. A možná i samotného vraha…

Sára

Autor: Dominik Dán
Přeložil: Jan Hanzlík

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 135×215 mm
ISBN: 978-80-276-0139-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Sára vydalo nakladatelství Slovart. Nezapomeňte si přečíst také ukázku z knihy.

Detektivové Richard Krauz a Jozef Fischer vyšetřují vraždu vlivného ředitele konsorcia bank. Našli ho v jeho pracovně s prostřelenou hlavou. Není jasné, jak vrah překonal důmyslný zabezpečovací systém a jak je možné, že na místě činu nezanechal jedinou stopu. Případ nepostupuje dokud neznámý dobrodinec nepošle na Oddělení vražd záhadný balíček. Je v něm videokazeta s nahrávkou vraždy. A dokonce tvář muže, který střílí… A všichni ho dobře znají! Ale ten se zatne a nechce promluvit, přestože ví, že mu hrozí nejtěžší trest. Je však muž z videokazety opravdu vrah? Případ se začíná komplikovat a detektivové zjišťují, že je nejistý nejen pachatel, ale ani zavražděný nemusí být tím, kdo měl původně zemřít…

O autorovi

Dominik Dán je slovenský spisovatel detektivních románů. Píše pod pseudonymem a v roce 2010 se autorsky podílel při tvorbě seriálu Kriminálka Staré Město. O autorově identitě se na veřejnosti i mezi příznivci jeho díla vedou spory. Jediné, co o sobě prozradil je to, že patří mezi kriminalisty. Znát můžete například jeho romány Rudý kapitánKlubko zmijíNevinným se neodpouštíPopel všechny zarovná či Kořeny zla.

Zdroj informací: www.kosmas.cz

————————————————

Cesta ke spravedlnosti je občas trnitá a zdlouhavá. Co se stane, když ji vezme do rukou někdo jiný než kriminalisté nebo soudce? Přesně takový příběh se odehrává na stránkách knihy Znám tvou minulost od americké spisovatelky J. D. Robbové. Všechny oběti mají totiž jedno společné – ani zdaleka nejsou nevinné.

Znám tvou minulost

Autorka: J. D. Robb
Přeložil: Zdík Dušek

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-364-2
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Znám tvou minulost vydalo nakladatelství Alpress. Přečtěte si také ukázku z knihy.

Zaměstnanci zavražděného podnikatele McEnroye netuší, že má na svědomí horší zločiny než jen sexuální obtěžování na pracovišti. Paní Spravedlnost v podobě vysoké blondýny to ale ví a během jediné noci ho přinutí za své hříchy zaplatit. Jak počet podobných obětí narůstá – a žádné nejsou nevinné – rozšiřuje se i okruh podezřelých. Totožnost vraha však policii stále uniká.

O autorce

J. D. Robb (Nora Roberts) se narodila 10. října 1950 v Silver Springu v Marylandu jako Eleanor Marie Robertson (zkrácením jména si vytvořila svůj spisovatelský pseudonym Nora Roberts). Až do února 1979 byla Nora klasickou ženou v domácnosti. která pečovala o rodinu a malou farmu. Zlom v jejím životě nastal jednoho večera, kdy se přihnala sněhová bouře a uvěznila ji spolu s; dětmi na týden v domě. „Už ani nevím, co mě to napadlo, že jsem vzala tužku a začala psát příběhy, které jsem měla v hlavě. Možná to bylo i z pudu sebezáchovy a ve jménu uchování zdravého rozumu. V té chvíli jsem ani v nejmenším nepocítila ambice stát se spisovatelkou.“ Rukopis, který tehdy vznikl, sice nakladatelé odmítli, Nora se však nedala odradit a psala dál. První román Irský plnokrevník jí vyšel v roce 1981. Nora Roberts patří v současné době mezi nejplodnější spisovatele planety – na svém kontě má více než 200 titulů, (včetně knih, které napsala pod pseudonymem J.D. Robb), např. Smrtící nevinnostSmrtící kalichSmrtící stvořeníPosvěcené zloJen ty a jáSe mnou si nezačínejSchůzka s ďáblem  či Kolotoč přání. Nakladatelství Alpress vydalo již několik desítek jejích románů.

Zdroj informací: nakladatelství Alpress

————————————————

Román Tanec tulipánů rozehrává mrazivý příběh ve zdánlivě idylickém Baskicku ve Španělsku. Místní novinářku někdo zavraždil v přímém přenosu. Počet obětí postupně přibývá a navíc se zdá, že klíč ke všemu leží v minulosti.

Tanec tulipánů

Autor: Ibon Martín
Přeložila: Lenka Malinová

Počet stran: 420
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-3385-1
Doporučená cena: 498 Kč

Knihu Tanec tulipánů vydalo nakladatelství Argo.

Baskické Urdaibai je magický kraj protkaný přímořskými mokřady. Tato idylická scenerie se stane pozadím děsivého zločinu: kdosi přivázal na koleje slavnou místní novinářku a její smrt zveřejnil v přímém přenosu. Oběť držela v ruce překrásný rudý tulipán. Mladá vyšetřovatelka Ane Cesterová stojí před nelehkým úkolem: nejenže náhle velí speciální jednotce, která má za úkol podivným vraždám s nezaměnitelným podpisem učinit přítrž, musí se navíc vyrovnat se stíny vlastní minulosti. V minulosti ostatně leží i klíč k celému případu: seznam ženských jmen. Čas běží a jména na seznamu neúprosně ubývají – obětí přibývá.

O autorovi

Ibon Martín (* 1976) nezahájil svou literární dráhu romány, nýbrž cestopisy. Milovník rodného Baskicka prošel postupem let všechny turistické stezky v regionu a svou vášeň přetavil do řady turistických průvodců. Láska k rodnému kraji později ovlivnila i jeho prozaickou prvotinu, historický román Bezejmenné údolí. Po něm přišla série čtyř knih inspirovaných žánrem severské detektivky, pojmenovaná souborně Zločiny u majáku. Krajina je důležitým protagonistou i v případě jeho posledního románu Tanec tulipánů, ve kterém se definitivně potvrzuje autorovo vypravěčské nadání.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Vražda policisty je vždy pro ostatní kolegy velice citlivé téma. Tentokrát ale případ mrtvé policistky, který musí řešit komisař v knize Vražda bez soucitu, vypadá na vcelku jasnou záležitost. Vše se ale zamotá ve chvíli, kdy domnělý pachatel zemře a oběti naopak začnou přibývat…

Vražda bez soucitu

Autorka: Catherine Shepherdová
Přeložil: Rudolf Řežábek

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 155×212 mm
ISBN: 978-80-271-3066-5
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Vražda bez soucitu vydalo nakladatelství Cosmopolis. Podívejte si také na ukázku z knihy.

Julia Schwarzová svou práci na pitevně miluje a se smrtí se umí vypořádat. Horší je to s nočními můrami, které ji v poslední době připravují o spánek. Soustředí se tedy raději na to, kdo mučil a zavraždil mladou policistku, kterou našli mrtvou v kufru jejího vlastního auta. Komisař Kessler nejdříve hledá vraha mezi dealery drog, kterým byla na stopě. Předpokládaný pachatel ale skončí pod koly vlaku a začnou se objevovat nové oběti. Když Julia konečně pochopí, jak spolu jednotlivé stopy souvisejí, dojde jí, že uvízla v síti manipulací a intrik nevypočitatelného sériového vraha.

O autorce

Catherine Shepherdová se narodila v roce 1972. Po maturitě začala studovat ekonomii a poté několik let pracovala pro velkou německou banku. Vlastní texty začala psát už na základní škole a později se k této své vášni vrátila. První detektivku vydala v dubnu 2012, brzy následovaly další kriminální romány a všechny se umístily na nejvyšších pozicích žebříčků Amazonu. V listopadu 2015 začala publikovat sérii s hlavní postavou berlínské vyšetřovatelky Laury Kernové a o rok později vydala knihu Vražda na blatech (Mooresschwärze), úvodní svazek série kriminálních příběhů s patoložkou Julií Schwarzovou. Patří k nejprodávanějším německým autorkám thrillerů a kriminálních románů. Má na kontě přes dva miliony prodaných knih.

Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis

————————————————

Pokud jste si oblíbili hlavního hrdinu Larse z knih Daniela Grise, určitě vás potěší, že v nakladatelství Mystery Press vyšel další titul s tímto drsňákem v hlavní roli, a to Lars pod palbou. Při pátrání po nezvěstném člověku se Lars dostane do velice nebezpečných kruhů a pomalu zjišťuje, že jeho úkol je pouhou špičkou ledovce…

Lars pod palbou

Autor: Daniel Gris

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 155×222 mm
ISBN: 978-80-7588-251-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Lars pod palbou vydalo nakladatelství Mystery Press, kde najdete i ukázku z knihy. Kouknout ale můžete i na další díla tohoto autora (Říkají mi Lars, Lars láme kosti či Lars útočí).

LARS SE OCITNE POD PALBOU A TAKÉ NA TÉ HORŠÍ STRANĚ MŘÍŽÍ… Drsňák Lars, soukromé očko se slabostí pro kvalitní bourbon, ryčnou hudbu a krásné ženy přijme jednoho listopadového podvečera neobvyklou zakázku. Pro anonymního klienta významné advokátní kanceláře má najít člověka, o němž není známo nic kromě jména jeho matky a místa, kde před více než dvěma desítkami let bydlel. Pátrání a následné komplikace přivedou Larse nejen mezi drogové dealery, ale shodou nešťastných okolností dokonce na tu špinavější stranu mříží. Zatímco kvůli jedné mrtvole ve vězení skončí, díky jiné se naopak dostane na svobodu, a může nastoupit cestu k očištění svého jména. Přitom zjišťuje, že úkol, který na začátku dostal, je jenom střípkem případu, v němž nic není takové, jak se na první pohled může zdát…


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Který z dnes představených krimi románů vás nejvíce zaujal? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSpolčení ničemů
Když se nejhorší noční můry stávají realitou

Chattam, Maxime

Metafora, 2021

zobrazit info o knizeSára

Dán, Dominik

Slovart, 2021

zobrazit info o knizeTanec tulipánů

Martín, Ibon

Argo, 2021

zobrazit info o knizeVražda bez soucitu

Shepherdová, Catherine

Cosmopolis, 2021

zobrazit info o knizeLars pod palbou

Gris, Daniel

Mystery Press, 2021

Napsat komentář