Mikulášská nadílka

mikulasky motiv
Stejně jako každý rok, i letos v prvním prosincovém týdnu dorazí Mikuláš ve společnosti čerta a anděla, aby odměnil hodné děti a postrašil zlobivce a zlobilky. A kromě sladkostí by mohl nechat v punčoše i nějakou knížku – inspiraci může najít v našich tipech.

Protože vášeň ke knihám vzniká už v dětství, nejmenší čtenáři jistě ocení krásné leporelo plné lásky, mazlení a zvířecích miminek.

Jsi tak k zulíbání, od hlavičky až k patičce. Pro naše maličké.

Ukázka z knihy

Mam pro tebe pusinku

Mám pro tebe pusinku

Autor a ilustrátor: Guido Genechten

Počet stran: 18
Vazba: skládaná
Formát: 176×178 mm
ISBN: 978-80-7364-109-2
Doporučená cena: 169 Kč

Knihu Mám pro tebe pusinku vydalo nakladatelství Barrister & Principal.

————————————————

Nejen dospělí, ale i děti mají nabitý program. A s prvním diářem už nikdy nezapomenou na naplánované aktivity, hraní s kamarády či narozeniny. Nechybí ani zábavné úkoly.

Ukázka z knihy

Muj prvni diar

Můj první diář je určen dětem předškolního a mladšího školního věku. S tímto jedinečným diářem se děti naučí orientovat se v ročních obdobích, jednotlivých měsících, týdnech a dnech. Diář je zhotovený jako tzv. nekonečný a lze ho použít v libovolném roce.
I ty nejmenší děti si mohou zaznamenat své aktivity, nálady, počasí, dny, kdy mají jejich nejbližší a kamarádi narozeniny, kdy pojedou k babičce nebo na výlet, anebo který den mají zájmový kroužek.
Každý měsíc uvádí pohádka s měsíčními skřítky a pranostikami pro daný měsíc.
Diář dále obsahuje:

  • omalovánky
  • hádanky
  • zábavné rébusy
  • sudoku
  • spojovačky a doplňovačly
  • oblíbené samolepky

S tímto originálním diářem děti získají mnoho nových znalostí a dovedností, rozšíří si slovní zásobu, zdokonalí své logické myšlení a v neposlední řadě si užijí spoustu zábavy!

Můj první diář

Autorky: Eva Dolejšová, Monika Davidová

Počet stran: 104
Vazba: brožovaná
Formát: 168×240 mm
ISBN: 978-80-271-1367-5
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Můj první diář vydalo nakladatelství Grada. Můžete nahlédnout do diáře.

————————————————

Zkrátit čekání na Štědrý den pomohou hravým čtenářům omalovánky, bludiště, spojovačky a další hry, díky kterým se ani nenadějí a už budou rozbalovat dárky pod stromečkem.

Chcete strávit krásný Advent a Vánoce? Hledání rozdílů, omalovánky, bludiště, spojovačky, puzzle, samolepky, vybarvování a spousta dalších her!
20 zábavných úkolů pro děti od 3 do 6 let.

Advent a Vánoce pro nejmenší

Samolepky, omalovánky, hry, modlitby
Počet stran: 24
Vazba: brožovaná
Formát: 194×241 mm
ISBN: 978-807566-157-9
Doporučená cena: 149 Kč

 

Knihu Advent a Vánoce pro nejmenší vydalo Karmelitánské nakladatelství.

————————————————

Magický vánoční příběh vypráví o Lucince, která našla zraněného králíčka. Snaží se mu pomoci, seč jí síly stačí. Chce totiž, aby mohl strávit Vánoce s rodinou. Naštěstí se může spolehnout na své kouzelné sněžítko…

O Vánocích našla Lucinka u hřiště malinkého zraněného králíčka. Moc si přála, aby se ušáček brzy uzdravil a na Vánoce byl zpátky ve své noře. Postarat se o zraněné zvířátko ale není vůbec jednoduché a Lucinka se snaží ze všech sil.
Naštěstí má kouzelné sněžítko! Dokáže králíčka uzdravit a vrátit ho zpátky k jeho rodině? Přečti si laskavý magický příběh o lásce ke zvířátkům, Vánocích a novém přátelství.

Ukázka z knihy

Byly Vánoce a Lucinčin domov byl plný lahodné vůně pečiva, zářivých světýlek a vánočních ozdob. Letos tu bylo obzvlášť rušno, protože na svátky měli přijet tatínkovi přátelé z Austrálie.
Měli se přistěhovat k nim do vesnice, ale jejich nový domov měl být připravený až po Novém roce.  (str. 5–6)

Lucinka a zraněný králíček

Autorka: Anne Bootheová
Přeložila: Eva Kadlecová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 132×204 mm
ISBN: 978-80-271-2849-5
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Lucinka a zraněný králíček vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Nejen lékař může vyléčit nemoci. Své o tom ví i babička Markéta, která je zkoušenou bylinkářkou. O bylinkách ví první poslední. Jednoho dne se rozhodne pomoci pejskovi, který nemůže chodit. Jak její snaha dopadne?

Babička Markéta ví o bylinkách vše – kdy se mají sbírat, jak je sušit a proti jakým neduhům pomáhají. Co se ale stane, když chce pomoci starému pejskovi, který už nemůže chodit?
Nechte se překvapit stejně jako její malé vnučky a začtěte se do příběhu o tajném dobrodružství, splněných přáních a kouzelných bylinkách.

Ukázka z knihy

Kouzelny pelisek

Kouzelný pelíšek

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrovala: Markéta Vydrová

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 170×216 mm
ISBN: 978-80-271-1214-2
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Kouzelný pelíšek vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti. Přečtěte si ukázky z některých z nich, např. z knih Prázdninové pohádkyPohádkové uspávankyKnihovnické pohádkyZáchranářské pohádkyHasičské pohádkyPrázdniny s drakem či Školnice Valerie s ujímá vedení.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Kája stojí před těžkým úkolem. Musí donutit závodního koně běhat, aby mohla vyhrát derby a její rodina nepřišla o farmu a zvířátka. Podaří se jí to za pomoci poníka Percyho?

Jak donutit závodního koně, aby běhal?
Ne, to není začátek vtipu. Pro desetiletou Káju je to naopak hodně vážná věc. Omylem koupila dostihového koně. Sice se jmenuje Vznešený Bojovník a je rychlý jako vítr, ale jednoduše odmítá běhat, pokud s ním není jeho nejlepší kamarád, poťouchlý poník Percy.
Kája musí napnout všechny síly, aby přiměla svého dostihového koně běhat. Hlavně musí vyhrát derby. Proč je to tak důležité? Protože když se jí to nepovede, přijde její rodina nejen o oba koně, ale i o všechna ostatní zvířata a celou farmu. Podaří se Káje zachránit domov i kamarády?

Ukázka z knihy

Kája Bassová se probudila brzy – jednak proto, že na okně neměla závěsy, a také proto, že jí border teriér Boris právě začal olizovat obličej.
Boris správně u Káji v posteli spát nesměl. Každý večer se přichystal ke spánku na staré dece v rohu pokoje, poblíž pánvičky sloužící k zachytávání zbloudilých dešťových kapek. Jakmile však  maminka dala Káje pusu na dobrou noc a zavřela dveře, vyklouzl potichu z pelíšku, vyskočil na postel a uvelebil se stočený do klubíčka vedle Káji…

Závodní kůň, který odmítá běhat

Autorka: Clare Baldingová
Přeložila: Lucie Frolíková
Ilustroval: Tony Ross

Počet stran: 168
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-271-1300-2
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Závodní kůň, který odmítá běhat vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Hlavní hrdinka Filipa a její spolužáci se po hlavě vrhli do únikové hry. Postupně zjišťují, že její název odpovídá skutečnosti a hra se chová jako živá. Příběh doplňuje komiks ze života Jana Amose Komenského.

Na únikovou hru se Filipa těšila. Vybrala si ji na oslavu narozenin a ten nápad spolužáky nadchnul. Dokonce i Vavřinec, řečený Vávra, pozvání přijal. Nejsou ve třídě kdovíjaká parta. Ani učitelé u nich neučí rádi.
Filipa předem nezkoumala, proč se hra jmenuje „Cesta z labyrintu“. Vlastně jí bylo jedno, jakou únikovku si zahrají, pro všechny to byla premiéra. Dostat se z lodní kajuty ještě šlo, ale další místnosti jsou těžší a těžší, a ne každá nápověda jim pomáhá. Hráči mají podezření, že se hra chová jako živá. Nebo se do ní tak zabrali?
Postupně parta zjišťuje, že kromě nalezení klíčů se jim s každou místností otevírají průhledy do života podivného muže v černém, který snad nikdy nespí a neustále má hlavu plnou plánů. Největší hádankou, jejíž rozluštění je klíčem k cestě ven, je totiž sám Jan Amos Komenský. Uniknou z jeho labyrintu?
Příběh Filipy a jejích spolužáků se odehrává během jediného dne stráveného únikovou hrou. Pátrání v jednotlivých místnostech však není završeno jen vyřešením hádanky a nalezením klíče, ale také komiksovým příběhem ze života Jana Amose Komenského.

Ukázka z knihy

S Komenskym do komiksu

S Komenským do komiksu

Únikovka s Amosem
Autorka: Klára Smolíková
Ilustroval: Lukáš Fibrich

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 245×340 mm
ISBN: 978-80-262-1656-8
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu S Komenským do komiksu vydalo nakladatelství Portál, kde jsou k nahlédnutí další ukázky.

O autorce

Klára Smolíková je mimo jiné autorkou publikací Pozor, v knihovně je kocour! (2019), Spolkla mě knihovna (2017), H.U.S. (2015), Husův dům (2015), Jak se staví město (2014), Řemesla (2013) a Husité (2012), které popularizují českou historii kombinací příběhu, komiksových stránek či sekvencí a doplňujících infoboxů s dalšími rozvíjejícími informacemi. Je spoluautorkou knihy Cha cha chá, zasmál se Mordechaj.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Ariana Grande patří k nejúspěšnějším zpěvačkám své generace. Prosadila se i na poli módy, herectví a v neposlední řadě bojuje za práva žen. O její cestě za úspěchem pojednává neoficiální příručka.

V této knize najdete spoustu úžasných fotografií, citátů i zásadních informací o Arianě Grande, popové princezně a majitelce jednoho z nejlepších hlasů současné pop music vůbec. Nechte se inspirovat zajímavou osobností této všestranné umělkyně!
Ariana Grande, zpěvačka, která vyprodává stadiony po celém světě, není jen dlouhovlasá popová princezna – patří k největším světovým hvězdám s impozantním hlasem o rozsahu čtyř oktáv! Její písně zaslouženě dobývají nejvyšší příčky hitparád. Kromě toho je taky módní ikonou, herečkou, obchodnicí, bojuje za práva žen a podporuje lidi s odlišnou sexuální orientací. A přežila teroristický útok na jednom ze svých koncertů! Na prvním místě je pro ni rodina, k níž patří i sedm psů z útulku. Pokud si někdo myslí, že s ní může soupeřit, povězme slovy jedné z jejích skladeb: „Díky, další!“

Jaké byly její profesionální začátky, jak si postupně budovala hvězdnou kariéru a styl? Jaký je život v záři reflektorů a co by chtěla předat svým fanouškům? To vše a ještě mnohem víc se dozvíte v téhle knize plné fantastických fotografií, faktů i Arianiných inspirativních citátů a myšlenek.

Ukázka z knihy

Ariana Grande

Ariana Grande

Naprosto nepostradatelná neoficiální příručka pro fanoušky superstar
Autor: Malcolm Mackenzie

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-88344-80-3
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Ariana Grande vydalo nakladatelství Ella&Max., kde najdete další ukázky. A pět z vás může vyhrát knihu v naší soutěži!


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMám pro tebe pusinku

Genechten, Guido van

Lukáš a syn, 2020

zobrazit info o knizeMůj první diář

Dolejšová, Eva Štíbrová

Grada, 2020

zobrazit info o knizeAdvent a Vánoce pro nejmenší
Samolepky, omalovánky, hry, modlitby

Karmelitánské nakladatelství, 2020

zobrazit info o knizeLucinka a zraněný králíček

Bootheová, Anne

Grada, 2020

zobrazit info o knizeKouzelný pelíšek

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2020

zobrazit info o knizeZávodní kůň, který odmítá běhat

Baldingová, Clare

Grada, 2020

zobrazit info o knizeS Komenským do komiksu
Únikovka s Amosem

Smolíková, Klára

Portál, 2020

zobrazit info o knizeAriana Grande
Naprosto nepostradatelná neoficiální příručka pro fanoušky superstar

Mackenzie, Malcolm

EllaaMax, 2020

Napsat komentář