Fantasy na víkend

Tipy_pro_milovniky_sci-fi_a_fantasy
Chtěli byste zažít fantastické dobrodružství? Nemusíte nikam cestovat, stačí se pohodlně usadit a vzít si knížku. Ta vás totiž může zavést do úžasných světů plných neuvěřitelných příhod. Jak už asi tušíte, dnes pro vás máme tipy na fantasy knížky, které ocení hlavně mladí čtenáři.

Petrademone je nejen název první knihy, kterou vám představíme, ale také jméno panství, kde se dějí hodně podivné věci. Hlavní hrdinka se rozhodne přijít tajemnému dění na kloub a spolu s kamarády se vydá vstříc dobrodružství. Knihu vydalo nakladatelství Bookmedia.

Petrademone

Autor: Manlio Castagna

 

Počet stran: 258
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 155 x 218 mm
ISBN: 978-80-88213-80-2
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Petrademone vydalo nakladatelství Bookmedia.

Na hranici dvou světů, kde nad každým visí nebezpečí, tam zvedá se mlha… Jste připraveni projít branou? Zdánlivě klidné panství Petrademone, na které přijíždí Frida po ztrátě svých rodičů, začnou opřádat podivné události. Fridu táhne zvláštní hlas k velkému dubu na zahradě, místní psi mizí, jako by je pohltila propast a z mlhy se vynořují děsivá stvoření. Frida se se svými novými kamarády pouští do pátrání po zmizelých psech, netuší ale, jak velké dobrodružství na ně čeká. Tajemná Kniha bran jim otevře dveře do neobyčejného světa…

Ukázka z knihy

Z auta vystoupil řidič, muž kolem padesátky, a protáhl si nohy. Kráčel nejistým krokem, jako by měl nohy z gumy. Řídil téměř sedm hodin v kuse a cítil se příšerně unavený. Toužil jen předat pasažérku, která odpočívala na zadním sedadle, a vrátit se domů. 

Rozsvítil baterku a přistoupil k bráně, aby našel zvonek. Jeho digitální hodinky ukazovaly 21:13. O něco níže bylo datum, 1. července 1985. Pondělí.

Na sloupu vedle brány uviděl ve světle baterky kovovou ceduli z leštěného železa: na ní se skvěla výhružná silueta psa a nápis Petrademone. 

Přečtěte si celou ukázku z knížky.

————————————————

Titul Deset tisíc životů od Michaela Poorea zve do světa, kde má každý člověk deset tisíc pokusů k životu. Co se ale stane, když všechny životy vyčerpá? Bude navždy zapomenut? Nebo naopak dojdete k pochopení vyššího smyslu lidské existence a celého vesmíru? Odpovědi na tyto otázky najdete právě v titulu z nakladatelství Fobos.

Deset tisíc životů

Autor: Michael Poore
Přeložila: Kateřina Harrison Lipenská

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 135×206 mm
ISBN: 978-80-7585-614-2
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Deset tisíc životů vydalo nakladatelství Fobos.

Žijeme. Zemřeme. A potom? Máme další pokus? Přesněji deset tisíc pokusů. Deset tisíc životů na to, aby se nám to „podařilo“. Odpovědět na všechny zásadní otázky. Dosáhnout moudrosti. A splynout se vším. Milo vyčerpal 9995 šancí a zbývá mu už jen pět životů, aby si zajistil místo v duši vesmíru. Když to nezvládne, čeká na něj zapomnění. Ale jediné, po čem Milo skutečně touží, je strávit věčnost v náruči Smrti. Tedy Suzie, jak jí říká. Tento román je však víc než jen příběh velké lásky. Každá cesta od narození do smrti Milovi odkrývá další kousky úchvatné vesmírné skládačky – kdyby ji jen dokázal složit včas a konečně porozuměl tomu, co znamená být součástí něčeho většího než nekonečno. Není to jen příběh Mila a Suzie. Je to i váš příběh.

Ukázka z knihy

Tohle je příběh mudrce jménem Milo. Začíná v den, kdy ho snědl žralok. Ten den vůbec nezačal špatně. Milo se probudil před východem sluce, své padesátileté tělo nasoukal do šortek a vydal se na pláž meditovat. V patách mu byl jeho pes Burt, takový velký černý trouba. 

Milo se posadil do cukrově bílého písku, zavřel oči a ve vousech ucítil teplý slaný vánek. Vnímal svůj culík, který ho šimral na zádech, a křik racků. Tak se to dělá, když meditujete: vnímat věci, aniž byste o nich přemýšleli.

Milovi meditování dvakrát nešlo. Otevřel si plechovku s pivem a sledoval, jak vychází slunce. Mezitím jako vždycky, čím vím se snažil na nic nemyslet, tím víc myslel na absurdní, neodbytné věci, třeba na svůj palec u nohy nebo Francii. Možná si nechá udělat nové tetování. Vypil snídani, vnímal oceán, vítal jeho prastarou lhostejnost. Snažil se přizpůsobit svůj dech – dech samotného času – a usnul, jako obvykle. Spal na pláži s pivem a se psem, až stoupající příliv zmáčel písek pod jeho kotníky.

Na webu nakladatele si můžete prolistovat celou ukázku.

O autorovi

Michael Poore je autorem dvou románů a řady povídek, které byly publikovány v časopisech jako Glimmer Train, Southern Review nebo Asimov’s Science Fiction. Jedna z nich, nesoucí název The Street of the Hours of the Sun, byla roku 2012 zařazena do každoročně vycházející sbírky The Year’s Best Nonrequired Reading. První autorův román časopis New York Review of Books označil za „elegické mistrovské dílo“.

Zdroj informací: knihydobrovsky.cz

————————————————

S další knihou se vydáte na cestu napříč neznámými dimenzemi, kde můžete potkat démony. Ne vždy je ale vše takové, jak na první pohled vypadá. Občas se totiž můžete s démonem spřátelit – jako to udělal čarodějnický učeň Skeeve, hlavní hrdina knihy Další prima mýtus.

Další prima mýtus

Autor: Robert Asprin
Přeložil: Pavel Vohlídka

Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Formát: 127×200 mm
ISBN: 978-80-7553-758-4
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Další prima mýtus vydalo nakladatelství Triton.

V jednom okamžiku se může stát spousta věcí. Čarodějnický učeň Skeeve vinou nájemného zabijáka přijde o svého mistra, a zároveň se ocitne v místnosti s právě vyvolaným démonem z jiné dimenze. Na první pohled prekérní situace se trochu zlepší zjištěním, že démon Aahz nechce nikomu vyrvat srdce z těla a je vlastně i docela fajn. Aahz mu prozradí, že existuje spousta dalších dimenzí, které lze navštívit. Dobrodružná cesta plná poznání a nových objevů může začít!

Další prima mýtus je humorný fantasy příběh o putování nedoučeného čarodějnického učně Skeeva a vychytralého démona Aahze na cestě plné nástrah, nebezpečí, ale i nových přátelství…

Ukázka z knihy

Mentální kontakt s objektem mé koncentrace se přerušil a péro náhle vystřelilo jako šipka ke stropu. Tam se třaslavě zastavilo, jako kdyby do něčeho narazilo, i když bylo ještě na stopu daleko od dřevěných trámů. Pak začalo vodorovně kroužit. Když takto pomalu rotovalo kolem své osy, přetočilo se a začalo klouzat dokola v neviditelném kruhu jako list chycený ve víru.

Zariskoval jsem pohled na Garkina. Seděl nedbale na židli, klátil nohama a zjevně veškerou svou pozornost věnoval hltání stehna pečeného ještěroptáka. Ptáka, kterého jsem ulovil já, měl bych možná dodat. Tomu říkám koncentrace!

Náhle vzhlédl a naše oči se střetly. Bylo pozdě uhnout, a tak jsem se na něj díval dál.

Nezapomeňte si přečíst celou ukázku.

————————————————

George R. R. Martin je už doslova legendou. Jeho série Píseň ledu a ohně, podle které se natočil kultovní seriál Hra o trůny, se stala světově známou a enormně úspěšnou. Čekání na další díl si můžete zkrátit další Martinovou knihou, kterou napsal společně s Lisou Tuttleovou.

Větrný přístav

Autoři: George R. R. Martin, Lisa Tuttleová
Přeložila: Jitka Cardová

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-257-3154-3
Doporučená cena: 398 Kč

 

Knihu Větrný přístav vydalo nakladatelství Argo.

Slavný autor bestsellerů George R. R. Martin a uznávaná spisovatelka Lisa Tuttleová napsali skvostný nadčasový příběh o světě svázaném železnou tradicí a o mladé ženě, která se proti zavedeným pořádkům vzbouří s umanutou vírou ve svůj spravedlivý sen.

Na planetě pokryté oceány, z nichž nad hladinu ční pouze souostroví vydaná napospas bouřím a silným větrům, se usídlila lidská kolonie. Hladký chod civilizace závisí na okřídlencích, všemi vážených hrdinech, kteří s pomocí drahocenných metalických perutí denně překonávají divoké bouře, aby mezi ostrovy rychle a bezpečně šířili čerstvé zprávy, důležitá politická a obchodní poselství, ale i písně, zvěsti a legendy.
Maris se narodila jako dcera rybáře, nepřeje si však nic jiného než létat nad širými oceány Větrného přístavu. Aby svého snu dosáhla, prolomí posvátnou tradici, dle níž se křídla dědí ve vyvolených rodech, místo aby se předávala těm, kdo prokáží výjimečné schopnosti. Její revolta však spustí řetězec nepředvídaných událostí a společenských proměn, jež ohrozí křehkou stabilitu lidské společnosti.

Ukázka z knihy

Holčička zaslechla pleskání kapek o podlahu a hned věděla své. Střecha začala protékat na dalším místě. Udusanou zem to do rána promění v bláto a matka bude zuřit, ale s tím se nedá nic dělat. Matka střechu spravit neumí a najmout si na to nikoho nemohou. Jednoho dne, říkávala matka, jim chatrč pod náporem těch lítých bouřek spadne na hlavu a pak se znovu shledají s tatínkem. Matka o tatínkovi mluvila často, ale holčička se na něj sotva pamatovala.

Okenicemi zarachotil hrozivý poryv větru. Děcko naslouchalo strašidelnému skřípění dřeva a pleskání mastného papíru napjatého v okně místo skla a na chviličku ho přepadl strach. Matka spala, nevěděla o ničem. Bouřky přicházely často a matka je všechny prospala. Holčička se ji bála probudit. Matka se snadno dopálila a rozhodně se nemínila nechat budit kvůli takové hlouposti, jakou je dětský strach.

Na webu nakladatele najdete také celou ukázku.

O autorech

George R.R. Martin je jeden z nejúspěšnějších spisovatelů současnosti. Narodil se v roce 1948. Do fantastického žánru vstoupil na začátku sedmdesátých let a rychle sbíral první úspěchy za svou povídkovou tvorbu. V roce 1977 začal působit rovněž jako editor žánrových antologií a dodnes je v tomto směru nejznámější svým projektem Divoké karty. V osmdesátých letech psaní na několik let opustil a věnoval se televizní produkci. K fantastice se vrátil obsáhlou a dodnes stále ještě nedokončenou fantasy sérií Píseň ledu a ohně (Hra o trůnyStřet králůBouře mečůHostina pro vrányTanec s draky), která celosvětově proslula svým televizním zpracováním pod názvem Hra o trůny.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

Lisa Tuttleová, americká autorka fantastiky, která proslula zejména psaním kratších prací. Publikovat začala v roce 1972 a o dva roky později obdržela Cenu Johna W. Campbella pro nadějnou novou tvář fantastiky. Jejími patrně nejznámějšími pracemi jsou oceněné The Bone Flute (1981, česky Kostěná flétna) a In Translation (1989, česky Tlumočník), za které si vysloužila cenu Nebula a Cenu Britské asociace SF. Za krátkou sérii povídek z planety Větrný přístav, která vznikala ve spolupráci s Georgem R. R. Martinem, získala cenu Locus a Cenu čtenářů časopisu Analog. Série byla následně spojena do románu Windhaven (1981, česky Větrný přístav), podle kterého autorka napsala scénář ke stejnojmennému komiksu.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDeset tisíc životů

Poore, Michael

Fobos, 2019

zobrazit info o knizePetrademone

Castagna, Manlio

Bookmedia, 2020

zobrazit info o knizeDalší prima mýtus

Asprin, Robert

Triton, 2020

zobrazit info o knizeVětrný přístav

Martin, George R.R. – Tuttleová, Lisa

Argo, 2020

Napsat komentář