Hravé získávání a procvičování znalostí

Vajsejtlova_Skola v prirode
K hravému učení nebudete potřebovat ani školní lavice, učebnice či tabuli. Stačí jen tužka, pastelky a zvídavá a bystrá hlavička. Díky hádankám, doplňovačkám, zábavným úkolům a příběhům si procvičíte pravopis, matematiku a posílíte povědomí o lidských hodnotách.

Pokud patříte mezi příznivce knižní série Kouzelná třída a nadšeně hltáte dobrodružství žáků a jejich učitelky Jasmíny Bílé, zaplesáte nad pracovním sešitem na motivy těchto knížek.

Děti v Kouzelné třídě mají to štěstí, že je učí kouzelná paní učitelka. A její výuka podle toho taky vypadá – je plná kouzel, čarování a hrátek se slovy a se slovíčky.
Nyní máte možnost vrátit s tímto pracovním sešitem za Jasmínou Bílou a vyzkoušet si úkoly, které řešili i žáci v Kouzelné třídě. Bude vám k tomu stačit tužka, pero, barevné pastelky a hlavně vlastní bystrá hlava. Tak ani chvilku neváhejte a pusťte se do čtení, úkolů, křížovek a doplňovaček.
V pracovním sešitu jsou použity ukázky z oblíbené knihy spisovatelky Zuzany Pospíšilové Kouzelná třída.

Ukázka z knihy

Kouzelna trida pracovni sesit

Doporučujeme

Sledujte dobrodružství žáků z Kouzelné třídy od začátku.

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Kouzelná třída: pracovní sešit

Úkoly, křížovky, doplňovačky
Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustroval: Drahomír Trsťan

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Formát: 208×288 mm
ISBN: 978-80-271-2594-4
Doporučená cena: 219 Kč

Knihu Kouzelná třída: pracovní sešit vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti. Přečtěte si ukázky z některých z nich, např. z knih Prázdninové pohádkyPohádkové uspávankyKnihovnické pohádkyZáchranářské pohádkyHasičské pohádkyPrázdniny s drakem či Školnice Valerie s ujímá vedení.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

A v plnění zábavných úkolů se bude pokračovat. Tentokrát si zábavnou formou procvičíte písmenka a správné řešení odhalíte, pokud úspěšně uhodnete hádanky či vyluštíte křížovky.

V tomto pracovním sešitě se děti mohou seznámit s písmenky netradičním způsobem. Procvičí si je nejen pomocí krátkých textů s úkoly, ale hlavně díky hádankám a křížovkám. Správná odpověď na hádanku se totiž vždy ukrývá v křížovce.
Děti tak zažijí spoustu zábavy s písmenky při hádání hádanek, luštění křížovek a řešení úkolů. Ukrátí si dlouhou chvíli a navíc si rozšíří slovní zásobu díky chytré zábavě s písmenky.

Písmenka v hádankách a křížovkách

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustroval: Drahomír Trsťan

Počet stran: 136
Vazba: brožovaná
Formát: 208×288 mm
ISBN: 978-80-271-2565-4
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Písmenka v hádankách a křížovkách vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Český jazyk je krásný, ale také poměrně zapeklitý. Takové i a y může člověku pořádně zavařit. Ale co s tím? Stačí se vrhnout do procvičování pravopisu zábavnou formou…

Taky občas tápeš, kdy napsat ve slově Y a kdy zase I? V tomto hravém pracovním sešitě plném křížovek, osmisměrek, doplňovaček, veselých příběhů a ilustrací se seznámíš se základními pravidly psaní i/y po měkkých a tvrdých souhláskách. Když se je naučíš a budeš se jimi řídit, nezaskočí tě ani pěkně vypečený chyták.
Procvič si pravopis hravou formou!

Ukázka z knihy

Napis spravne i y po mekkych a tvrdych souhlaskach

Napiš správně i/y po měkkých a tvrdých souhláskách

Křížovky, doplňovačky a osmisměrky
Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustroval: Drahomír Trsťan

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 207×288 mm
ISBN: 978-80-271-2550-0
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Napiš správně i/y po měkkých a tvrdých souhláskách vydalo nakladatelství Grada. Prolistujte si ukázku.

————————————————

Vydejte se do světa plného fantazie a nových příběhů, které posilují vnímání lidských hodnot jako laskavost, radost, jedinečnost a mnoho dalších. Součástí jsou i pracovní listy podněcující kreativitu.

Sešit plný hodnot, fantazie a tvořivosti se zaměřuje na posílení a uvědomění lidských hodnot, které jsou v životě dětí stejně důležité jako školní dovednosti a znalosti. Někdy však bývají opomenuty právě pro život důležité hodnoty jako je zdraví, laskavost, radost, rovnováha, zodpovědnost, spolupráce, odvaha, péče o prostředí, trpělivost, jedinečnost… Sešit je jakousi podporou v rámci přiblížení těchto hodnot dětem. Napomáhá také k prohloubení vztahu mezi rodiči – dětmi, učiteli – žáky a slouží k prevenci rizikového chování dětí a výchově dětí k hodnotám.
Každý z krátkých příběhů uvedených v Sešitě je protkán lidskou hodnotou a děti (i dospělí) jej mohou uchopit v rámci své jedinečnosti a přenést do svých vlastních životů. Ke každé hodnotě (příběhu) jsou k dispozici tvořivé (pracovní) listy. Ručně vytvořené obrázky k malování, cvičení zaměřená na rozvoj kreativity, fantazie a především úkoly k posílení konkrétní hodnoty. Nedílnou součástí Sešitu je také plakát (velikost A2), který shrnuje tvořivou formou všechny probírané hodnoty. Děti mohou úkoly ze Sešitu vyplňovat společně s rodiči (prarodiči, průvodci, učiteli, sourozenci, kamarády), případně samy (s podporou dospělého).
Děti milují svět fantazie a nových příběhů, který jim je vlastní. Jednoduché příběhy v Sešitě jsou právě z tohoto světa. Příběhy vznikaly intuitivním vyprávěním (obohaceným dětskou fantazií) a vyústily v „objednávkovou službu“, kdy děti (ve věku 4–8 let), se kterými se autor setkával, navrhovaly místa ve vesmíru, která chtějí navštívit a blíže poznat. Není tedy žádným překvapením, že mezi běžnými planetami, které známe, lítají ve vesmíru také planety Cukrová, Dračí, Akrobatická nebo Čokoládová.
Nebojme se rozšířit své vnímání, vlastní úhly perspektivy a vydejme se do světa fantazie, hodnot a tvoření společně s dětmi. Obohaťme novou generaci dětí hodnotami, které mají v životě své nezastupitelné místo.

Ukázka z knihy

Cukrová planeta je jednou z nejoblíbenějších planet v galaxii, kterou sova  společně s dětmi a dospělými, rád navštěvuje. Na této planetě žijí malé bytosti – cukroví skřítkové, kteří zde pěstují miliony sladkostí, cukroví a dobrot. Tito skřítkové nejsou žádní tlouštíci se zkaženými bolavými zuby, jak by se mohlo na první pohled zdát. Skřítkové velmi dobře vědí, že zdraví je vzácné, a proto o něj pečují. (str. 15)

Muj vlastni vesmir

Můj vlastní vesmír

Autor: Kamil Vyoral
Ilustrovala: Monika Weberová

Počet stran: 114
Vazba: sešit
ISBN: 987-80-270-6941-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Můj vlastní vesmír vydalo nakladatelství Lucie Vyoralová. Nezapomeňte si prohlédnout ukázku.

O autorovi

Vlastní dětství, rodinné prostředí, komunita na vesnici, v níž  Kamil Vyoral vyrůstal, školský systém, jímž prošel, osobní rozvoj a cestování po světě, pracovní zkušenosti a terapie s dětmi, mladistvými (zdravými i se znevýhodněním), vzájemná spolupráce s odborníky, intenzivní zkušenost v laskavém prostředí MŠ a LMŠ Velíček Praha, mindfulness filozofie (koncept) a prožitek zrození syna Samuela – to vše bylo živnou půdou pro vznik Sešitu zaměřeného na práci s hodnotami.

O ilustrátorce

Monika Weberová velmi ráda tvoří. I když jejím hlavním zaměřením je fyzioterapie, práce s lidmi, jóga a pohyb jako takový, tak se jí vždy líbilo, zejména v předvánočním čase, něco vytvořit a obdarovat tak své blízké. A tak kromě levandulových polštářků, tašek, obalů na knihy, košíků pletených z papíru, domácích svíček, lampionů, také kreslí obrázky na trička, přání, plakáty, zkrátka pouštím se do různých věcí. Hlavně, když přijde nápad. K jednomu takovému báječnému nápadu ji přizval kamarád Kamil – ilustrovat Sešit pro děti. Užila si intenzivní období vymýšlení, fantazírování a samotného kreslení.

Zdroj informací: sesitplnyhodnot.cz

————————————————

Matematika pro řadu z nás představuje noční můru. Svět plný čísel, počítání a dalších matematických úkonů často vyděsí i ty statečnější. Díky komiksu ale zjistíte, že stačí správný přístup k učení a půl je hotovo.

Na 240 poutavých komiksových obrázcích děti pochopí, jak snadno se naučí matematiku. Způsob výuky, založený na přemýšlení dětí, napsala a nakreslila autorka nové metodiky matematiky Hana Daňková.

Ukázka z knihy

Start do matematiky

Start do matematiky 1

Start do matematiky

Autorka a ilustrátorka: Hana Daňková

Počet stran: 132
Vazba: pevná
Formát: 226×211 mm
ISBN: 978-80-270-4793-2
Doporučená cena: 345 Kč

Knihu Start do matematiky vydalo Multimedia Art. Podívejte se na další ukázky.

O autorce

Hana Daňková je autorkou prvního českého Slabikáře, který mluví, a dalších výukových titulů Edice Chytré dítě s efektivní metodikou, za které autorka získala mnohá ocenění jako např.: Křišťálovou tužku MŠMT, hlavní cenu v kategorii Interaktivní výuka – TECHFILM (2x), Certifikát Logopedické společnosti M. Sováka či TIP časopisu Chip (4x) aj. Více se o ní dozvíte na jejich stránkách.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKouzelná třída: pracovní sešit
Úkoly, křížovky, doplňovačky

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2020

zobrazit info o knizePísmenka v hádankách a křížovkách

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2020

zobrazit info o knizeNapiš správně i/y po měkkých a tvrdých souhláskách
Křížovky, doplňovačky a osmisměrky

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2020

zobrazit info o knizeMůj vlastní vesmír

Vyoral, Kamil

Lucie Vyoralová, 2020

zobrazit info o knizeStart do matematiky

Daňková, Hana

Multimedia Art, 2020

Napsat komentář