Historie světa v obrazové encyklopedii

Casopedie_uvodni
Historie naší planety nebyla ještě nikdy tak fascinující, zábavná a krásně ilustrovaná. Nahlédněte do přehledné Časopedie, která překypuje základními poznatky i ohromujícími podrobnostmi z dějin Země.

Prozkoumejte historii světa prostřednictvím časových os – od historie dinosaurů až po vesmírné lety, nástup robotiky a umělou inteligenci. Kniha je doslova nabitá základními fakty i úžasnými detaily z historie planety Země. Základ tvoří přehled událostí světových dějin: vznik a pád velkých říší, nejdůležitější činy panovníků, průběh revolucí… Dozvíte se také, jak se vyvíjelo písmo, kdo byli autoři zásadních objevů, mnoho zajímavého z dějin tance, hudby, výtvarného umění, filozofie, fyziky, chemie, feministického hnutí… Nechybí ani poutavá odlehčení, například koho považujeme za nejobávanějšího piráta všech dob, nebo který zločin se jako první povedlo vyřešit analýzou otisků prstů. Přehledné časové diagramy, působivé kresby i fotografie a stručné texty o událostech a osobnostech vás vezmou na dobrodružnou cestu a dohromady složí navzájem propojený příběh – fascinující historii lidského pokolení.

 

Časopedie

Od dinosaurů po umělou inteligenci
Přeložil: Petr Somogyi

Počet stran: 320
Vazba: pevná
Formát: 258×310 mm
ISBN: 978-80-7529-743-3
Doporučená cena: 599 Kč

Knihu Časopedie vydalo nakladatelství Slovart.

 

Ukázky z knihy

Casopedie_ukazka1Casopedie_ukazka2

Prohlédněte si další ukázky.

 

Doporučujeme

Zaujal vás koncept velkoformátových encyklopedií a rádi objevujete svět kolem sebe? Přečtěte si také knihy Pod zemí, pod vodouVčelyStromy, ŘekyCesta časem, Nejvyšší hora, nejmenší hvězda nebo Planeta Země.


Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČasopedie
Od dinosaurů po umělou inteligenci

Slovart, 2019

Napsat komentář