Mikulášská knižní nadílka

mikulasky motiv
Zlobili jste, nebo jste byli celý rok hodní? To posoudí známé trio v podobě Mikuláše, čerta a anděla. A kdo ví, třeba místo uhlí a brambor dostanete kouzelnou knižní nadílku, díky které si zkrátíte čekání na Vánoce.

Betlémská Kočka zná mnoho zajímavých příběhů nejen o Vánocích, ale i o Mikuláši, Marii a Josefovi. Její vyprávění vám zpříjemní advent a Štědrý den tu bude cobydup.

Další vydání úspěšného vánočního bestselleru!
Knížka pro malé i velké, kteří mají rádi advent, tajemný předvánoční čas plný očekávání.
Tři děti stavějí s tatínkem po celý prosinec betlém, každý večer přidají kousek – oblohu, figurku, hvězdu. A za to jim pak betlémská Kočka vypráví jeden příběh.
O volkovi, oslíkovi, andělíčcích a cukroví, o tom, proč milujeme koledy nebo co o Vánocích večeřeli Maria s Josefem, o hvězdě vlasatici i o třech králích, o koni, slonu a velbloudovi, kteří ke třem králům původně vůbec nepatřili. Také o tom, jak se ovečka spřátelila s vlkem, proč vlastně slavíme Vánoce v zimě a nejraději na sněhu, jak se stalo, že s Mikulášem chodí i čert, proč slavík zpívá nejkrásněji v noci a jak to, že jmelí roste na stromech.
Prosinec s pohádkami dětem rychle uteče, ale jak to bylo v Betlémě doopravdy, to se dozvědí až na Štědrý večer.

Vánoce pro Kočku

Třiadvacet adventních pohádek a jeden opravdový vánoční příběh
Autorka: Terezie Radoměřská

Počet stran: 184
Vazba: vázaná
Formát: 167×240 mm
ISBN: 978-80-7485-169-8
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Vánoce pro Kočku vydalo nakladatelství Books & Pipes Publishing.

O autorce

Terezie Radoměřská (*1969) studovala český jazyk a historii, později teologii. Pracovala jako učitelka, překladatelka, kastelánka, redaktorka a průvodkyně. V současné době zajišťuje pro malý úspěšný rodinný podnik – manžel a tři děti – logistiku, lidské zdroje, zásobování, finanční plánování, účetnictví, public relations, distribuci a kontrolu. Žije v Praze.

 Zdroj informací: nakladatelství Books & Pipes Publishing 

————————————————

U příběhů s vánoční tematikou ještě chvíli zůstaneme. Tentokrát se jejich prostřednictvím můžete seznámit s postavami, které měly nějakou souvislost s narozením Ježíška.

Je čekání na Vánoce jen dobou nakupování, nebo i časem, kdy je možné s dětmi poznat hlubší smysl celého vánočního příběhu? Krásně ilustrovaná knížka pro děti mladšího školního věku se skládá z 28 „zastavení“ v adventní době, v nichž jsou představeny postavy Starého zákona od Adama a Evy, proroků až k novozákonním svědkům vánočních událostí – u každého z nich je ve zkratce uvedeno, jak jeho příběh souvisí s očekáváním narození malého Ježíška. Texty jsou krátké, jasné, a přesto poetické a vhodně provádějí děti nejen adventní dobou, ale vlastně i celou biblickou tradicí.

Ukázka z knihy

Izák byl Bohem slíbeným a dlouho očekávaným synem Abraháma a jeho ženy Sáry. Když přišel na svět, stal se pro rodiče živým důkazem toho, že Bůh drží slovo. Po nějakém čase Abrahám najednou z nebe uslyšel příkaz, aby chlapce obětoval.
Bylo to v dobách, kdy lidé přinášeli svým bůžkům lidské oběti. Pravý Bůh ale takové oběti nežádal, chtěl jen zjistit, jestli mu bude Abrahám věřit. (str. 12)

Cekani na Vanoce

Další ukázky naleznete na stránkách nakladatele.

Čekání na Vánoce

Autor: Marek Kita
Přeložil: Martin Bedřich
Ilustrovala: Dorota Łoskot-Cichocka

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 190×235 mm
ISBN: 978-80-262-1392-5
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Čekání na Vánoce vydalo nakladatelství Portál.

O autorovi

Marek Kita je polský teolog, katecheta, vysokoškolský pedagog.

————————————————

Kdo patří k nejznámějším postavám spjatým s Vánocemi? No přece Ježíšek! A teď si ho představte jako malého klučíka, který obklopen anděly zažívá díky svým darům jedno dobrodružství za druhým. Kniha byla vydána ve spolupráci s nakladatelstvím No Limits.

Jaký asi byl Ježíšek, když byl malý kluk? Jaké měl kamarády? Na co si hrál? Měl smysl pro dobrodružství? A jak se učil zacházet s dary, které mu byly dány?
Kniha O Ježíškovi vypráví příběh osmiletého Ježíška, který musel se svými rodiči odejít z Jeruzaléma a našel svůj nový domov… v české zemi. Jeho příběhy jsou plné jemného humoru, někdy napínavé, někdy až detektivní. Ježíšek dokáže život a lidi kolem sebe vnímat s láskou, pokorou a vírou v dobro.

Když už se stane, že musí zakročit, má k ruce dva nadmíru zábavné pomocníky – své strážné anděly, kteří mu vždy dobře poradí. A když je úplně nejhůř, přijde mu na pomoc… ale to už vám nebudeme prozrazovat.
Začtěte se do této laskavě humorné a poeticky čtivé knihy, která vás i vaše děti přenese do míst, ze kterých se nebudete chtít vracet, a která vám vnese jasno i do věčné otázky – jak se to stalo, že Ježíšek na Vánoce nosí dárky.

Ukázka z knihy

„To není možný!“ vydechl obdivně Petr.
„Taky není, to se nám určitě jenom zdá,“ zakroutil hlavou Ondřej, zavřel oči, štípl se do ruky a zase oči otevřel. Ale nezdálo se jim to. Ti bahenní vrabčáci, kteří ještě před chvilkou jen stáli a usychali na vzduchu, i ti, které statkář rozdupal, se totiž začali od země vznášet do vzduchu, cvrlikat a poletovat si nad jejich hlavami.
„Co to jsou za čáry?“ vyštěkl statkář a snažil se rukama vrabčáky chytit, ale oni se nedali. Kroužili nad ním a pak najednou Ježíšek pětkrát tleskl, a pět vrabčáků se proměnilo na bahno a spadlo statkářovi rovnou na hlavu. Byl celý zašpiněný, rukama si bahno vytíral z očí a nakvašeně popadl syny za ruce a vlekl je pryč se slovy:
„Tohle si vypiješ! Jdeme, kluci. S tímhle čarodějem vám zakazuju se bavit! A ty, ty… Ty ještě uvidíš!“ A pak už na nic nečekal a doslova utíkal směrem domů, za ním vláli Petr s Ondřejem, které držel za ruce a kteří Ježíškovi mávali na rozloučenou a on jim. (str. 20)

o-jeziskovi-ukazka-1

O Ježíškovi

Autor: David Laňka
Ilustrovala: Markéta Vydrová

Počet stran: 156
Vazba: vázaná
Formát: 187×186 mm
ISBN: 978-80-7553-578-8
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu O Ježíškovi vydalo nakladatelství Triton. A nezapomeňte na ukázku.

O autorovi

David Laňka (* 1974) je autorem řady knih pro děti, např. Barunka a malovaný světPrůšvihy Billa MadlafouskaPrázdniny Billa Madlafouska (naše recenze) či Vítejte v Pekle!. A neváhejte si přečíst náš rozhovor s tímto nejen autorem.

————————————————

Z buddhistické moudrosti mohou čerpat inspiraci nejenom dospělí, ale už i děti. Příběhy moudrosti, soucitu a bdělé pozornosti dětské čtenáře nejenom pobaví, ale i poučí a vedou k jejich rozvoji. Součástí je i audiokniha, kterou namluvila česká herečka Naďa Konvalinková.

Magická sbírka osmnácti příběhů, které vaše dítě vtáhnou do kouzelného nového světa a pomůžou mu objevit poklad buddhistické moudrosti. Od příběhu pštrosa Percyho a hlemýždě Kevina, který dokládá, jak je důležité přátelství, přes příběh mořské víly Mariny a její zlaté mušle, který vašemu dítěti ukáže, jak na životní protivenství reagovat se ctí a soucitem, všechny příběhy mají za cíl pobavit i poučit a pomáhají: rozvíjet dětskou představivost a tvořivost, rozptýlit případné starosti a obavy, přinést cenná životní ponaučení a rozvíjet sebedůvěru, prohloubit uvolnění a připravit dítě na spaní, posílit vazbu mezi rodičem a dítětem.
Starodávná buddhistická moudrost se svým důrazem na klid, soucit a bdělou pozornost je ideálním prostředkem, jak dnešním dětem pomoci, aby výzvy, před které je staví každodenní život, zvládaly s větším klidem a sebevědomím. V úvodu knihy se dočtete, proč jsou buddhistické nauky, praktiky a příběhy v dnešní neklidné době významnější a užitečnější než kdy dřív. Na konci knihy pak najdete několik vedených meditací a tuto praktickou část můžete využít kdykoliv – buď tak můžete dítěti
pomoct se večer připravit ke spánku, nebo jednoduše prožít den ve větším klidu a spokojenosti.
Součástí knihy je také MP3 CD s pohádkami načtenými v podání Nadi Konvalinkové.

Klidný Buddha na dobrou noc

Příběhy moudrosti, soucitu a bdělé pozornosti, které inspirují a obohatí vás i vaše děti
Autor: Dharmachari Nagaraja
Přeložila: Petra Vlčková
Interpretka: Naďa Konvalinková

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 194×248 mm
ISBN: 978-80-7370-512-1
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Klidný Buddha na dobrou noc vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

————————————————

Bonifác, který má v hlavě samé lumpárny, se opět vrací na scénu. Tentokrát se všechna bláznivá dobrodružství odehrávají v zimě a ve vánočním čase. Podaří se nezbednému pejskovi konečně dostat do psí základní školy a opustit školku?

Snad ani slon v porcelánu nenadělá tolik neplechy jako Bonifác v psí školce. Vítejte u dalších povedených kousků psího hromotluka a zjistěte, jak to s tímhle legračním propadlíkem dopadne! Opustí Bonifác už konečně psí školku a dostane se do psí základní školy?
Tentokrát se všechny psiny budou odehrávat v zimě, a tak s vykutálenou štěněcí smečkou zažijete sněhovou kalamitu a dočkáte se i vánočního překvapení.

Ukázka z knihy

„Ale to jste teda ztratila, paní bučitelko! To já moc dobře vím! Ráno jsem vás slyšel, jak kuchařce Růžence povídáte, že nemáte ani jeden jediný zub,“ odpověděl Bonifác a oklepal si z hlavy pomerančovou slupku, kterou tam měl od chvíle, kdy prohlížel popelnici. Paní učitelka vyvalila oči a chvíli přemýšlela. Bylo na ní vidět, že jí něco došlo a že se musí hodně, hodně, a ještě víc hodně ovládat, aby Bonifáce nepopadla za kožich a pořádně s ním nezatřepala.
„Bonifáci! Bonifáci, vyslechl jsi jen část rozhovoru, ve kterém jsem Růžence povídala, že jsem byla včera u kadeřníka a ten mi tak skvěle a rovně ostříhal můj dlouhý kožich, že na něm NEMÁM ANI JEDEN JEDINÝ ZUB!“

Přečtěte si naši ukázku.

Bonifác zase řádí v psí školce

Autorka: Iva Gecková
Ilustroval: Michal Sušina

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 166×250 mm
ISBN: 978-80-247-2530-7
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Bonifác zase řádí v psí školce vydalo nakladatelství Grada. A můžete si přečíst ukázku z prvního dílu Jak to chodí v psí školce.

O autorce

Iva Gecková pochází z jihočeského Písku, kde vystudovala obchodní akademii. Po studiu dlouhou dobu pracovala ve státní správě a při třetí mateřské dovolené se konečně začala naplno věnovat svému koníčku – psaní. Pro Český rozhlas napsala několik pohádek, jejichž knižní vydání se chystá. Se svojí velkou rodinou žije v Lysé nad Labem. Napsala knihu Florentýna a kouzelná kniha (naše ukázka), Štěpán Kobliha není žádná bávovka (naše ukázka) či Čertí babička (naše ukázka).

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Dračí dobrodružství vikinga Škyťáka už počtvrté ožívá ve formě mluveného slova. Tentokrát bude závodit s časem a udolávat další překážky, aby zlomil dračí kletbu a zachránil svého nejlepšího přítele. Uspěje?

V dalším díle svých pamětí se Škyťák Šelmovská Štika III. vydává se svojí novou kamarádkou Kamikazi na nejděsivější, nejstrašidelnější a nejpříšernější dobrodružství, jaké dosud zažil. Aby zlomil dračí prokletí a zachránil život svému na smrt nemocnému nejlepšímu příteli, bude závodit s časem, čelit strašlivé nestvůře a ledovému nebezpečí. Barbarské souostroví totiž právě svírá ta nejtužší zima za posledních sto let.

Jak zlomit dračí prokletí (audiokniha)

Škyťák Šelmovská Štika III. 4
Autorka: Cressida Cowellová
Přeložil: Silvestr Vandrovec Špaček
Interpret: David Novotný

Vazba: CD
ISBN: 8594169482156
Doporučená cena: 279 Kč

Audioknihu Jak zlomit dračí prokletí vydalo nakladatelství OneHotBook. Poslechněte si ukázku.

O autorce

Cressida Cowellová je anglická spisovatelka fantasy příběhů vystudovala angličtinu, grafický design a ilustraci v Oxfordu a Brighton University. Psaní se začala věnovat již v devíti letech, kdy se s rodiči přestěhovala z Londýna na malý ostrov u západního pobřeží Skotska. Okolní divoká a drsná krajina přímo vybízela k vymýšlení příběhů o dracích. Přesto první dětskou knihu s tímto tématem vydala až ve svých 33 letech. Je autorkou série Škyťák Šelmovská Štika, z níž je nejznámější první díl Jak vycvičit draka, který se také stal předlohou stejnojmenného úspěšného animovaného filmu z roku 2010 i jeho pokračování Jak vycvičit draka 2 (2014). Studio DreamWorks připravuje i další snímek z této série. Můžete si poslechnout první díl (naše recenze), druhý (naše recenze) či třetí díl (naše recenze).

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook

O interpretovi

David Novotný po absolutoriu studia herectví na Pražské konzervatoři byl ve svém prvním angažmá v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích, od roku 1998 je členem souboru Dejvického divadla. Filmoví a televizní diváci jej znají např. ze snímků Tmavomodrý svět, Kožené slunce, Non Plus Ultras, Pravidla lži, Karamazovi, O rodičích a dětech, Křídla Vánoc, Díra u Hanušovic či Hodinový manžel nebo ze seriálů Hořící keř, České století, Okresní přebor, Čtvrtá hvězda a Clona. Hojně se věnuje i dabingu.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVánoce pro Kočku
Třiadvacet adventních pohádek a jeden opravdový vánoční příběh

Radoměřská, Terezie

Books & Pipes Publishing, 2018

zobrazit info o knizeČekání na Vánoce

Kita, Marek

Portál, 2018

zobrazit info o knizeO Ježíškovi

Laňka, David

Triton, 2018

zobrazit info o knizeKlidný Buddha na dobrou noc
Příběhy moudrosti, soucitu a bdělé pozornosti, které inspirují a obohatí vás i vaše děti

Nagaraja, Dharmachari

Synergie Publishing SE, 2018

zobrazit info o knizeBonifác zase řádí v psí školce

Gecková, Iva

Grada, 2018

zobrazit info o knizeJak zlomit dračí prokletí (audiokniha)
Škyťák Šelmovská Štika III. 4

Cowellová, Cressida

OneHotBook, 2018

Napsat komentář