Dávka napětí pro podzimní večery

Forests Forest Landscape Autumn Cold Nature Log
Milovníci detektivek a thrillerů, zbystřete! V dnešních tipech vám představíme nejnovější příběhy plné vražd, únosů a dalších komplikovaných zločinů, v jejichž společnosti budou studené podzimní večery ještě o něco chladnější…

V novém vydání Vycházejícího slunce vyšetřují příslušník speciálních služeb Peter Smith a znalec japonské kultury John Connor vraždu dívky, jejíž tělo bylo nalezeno v budově japonské firmy Nakamoto. Pozadí zločinu má však mnohem širší souvislosti, než by se mohlo zdát.

Vycházející slunce

V budově japonské firmy Nakamoto je nalezeno ženské tělo. Vyšetřováním jsou pověřeni příslušník speciálních služeb Peter Smith a znalec japonské kultury John Connor, ovšem hned od začátku je jasné, že Japonci mají pramalý zájem na tom, aby se celá záležitost vyšetřila. Když navíc vyjde najevo, že někdo manipuloval se záznamem z videokamer, které mohly zločin zachytit, začínají si oba policisté uvědomovat, že v případu jde o mnohem víc než o zavražděnou dívku…

Autor: Michael Crichton
Přeložil: Vladimír Hanák

Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Formát: 137×208 mm
ISBN: 978-80-259-0940-9
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Vycházející slunce vydalo nakladatelství Plus.

Ukázka z knihy

Potom zavolal Tom Graham.
„Jsou to ty zasraný Japončíci,“ spustil Graham. „Nemůžu uvěřit, že vytahujou ty sračky. Radši sem přijeď, Petey-san. Figuero jedenáct set, roh Sedmé. Je to nová budova společnosti Nakamoto.“
„O co kráčí?“ Musel jsem se zeptat. Graham je dobrý detektiv, ale rozčiluje se a často věci nafukuje. „
Jde o to, že ty zasraný Japončíci požadujou styčnýho důstojníka ze Speciálních služeb. Což jsi ty, kámo. Říkají, že policie nemůže pokračovat, dokud se sem nedostaví styčnej důstojník.“
„Nemůže pokračovat? Proč? Co máte?“
„Mrtvolu,“ řekl Graham. „Běloška, přibližně pětadvacet let, asi metr pětaosmdesát. Leží na zádech přímo v jejich velký kanceláři. Je to docela podívaná. Radši sem přijeď, hned jak budeš moct.“
Zeptal jsem se: „Co je to tam slyšet, hudba?“
„To si piš, že jo,“ opáčil Graham. „Probíhá tady velká sláva. Dneska je slavnostní otevření věže firmy Nakamoto a mají tady velkou recepci. Buď tak hodnej a přifrč sem.“ (str. 17)

Stáhněte si celou ukázku.

O autorovi

michael-crichtonMichael Crichton byl světoznámý americký spisovatel, scenárista a producent, držitel několika literárních, filmových i televizních ocenění. Mezi jeho známé romány patří Jurský park, Kmen Andromeda, Dračí zuby a další. Všechny tyto romány byly také zfilmovány. Z jeho televizní tvorby jsou známé seriály Pohotovost nebo Westworld. Okrajově se věnoval také tvorbě videoher a psaní non-fiction literatury.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Albatros Media

————————————————

Krátce poté, co Damian požádá Ewu o ruku, dojde k přepadení. Damian končí v nemocnici a po jeho snoubence jako by se slehla zem. Deset let nato se na internetu objeví její fotografie, kterou do té doby ovšem nikomu neukázal. Je možné, že se znovu shledají?

Nenalezená

Kdybych ji požádal o ruku jen chvíli dřív, nikdy by se to nestalo. Nikdo by nás nenapadl. Já bych neskončil v nemocnici a ona by navždy nezmizela z mého života.
Deset let po zmizení své snoubenky je Damian Werner přesvědčen, že už ji nikdy neuvidí. Jednoho dne však nečekaně narazí na stopu ztracené dívky. Kdosi vložil její fotografii na sociální síť Spotted.
Werner se zpočátku domnívá, že se jedná jen o náhodnou podobnost, ale pak neznámý člověk nahrává další fotku. Fotku, kterou udělal Werner sám jen pár dnů před snoubenčiným zmizením – a kterou od té doby nikomu neukázal.
Kdo teď dívku prostřednictvím internetu hledá? A je to opravdu ona?
Damian znal svou dívku od dětství, trávili spolu každý den. Při hledání odpovědí na své otázky však zjišťuje, že o ní nevěděl všechno…
Nenalezená je první polský psychologický thriller, který dosahuje úrovně světových bestsellerů.

Autor: Remigiusz Mróz
Přeložil: Petr Vidlák

Počet stran: 450
Vazba: vázaná
Formát: 139×210 mm
ISBN: 978-80-7498-290-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Nenalezená vydalo nakladatelství Domino.

Ukázka z knihy

Než jsem se vzpamatoval, byli jsme zpátky u  řeky. Snažil jsem se jim vytrhnout, ale jeden z nich mě držel a druhý znovu praštil. A pak ještě třikrát nebo čtyřikrát. Spadl jsem na zem vedle stromu, u kterého jsme si kdysi dali první joint.
V puse jsem cítil kovovou pachuť a krev ze mě crčela proudem. Všechno před sebou jsem měl jako v mlze, ale přesto jsem dobře viděl, jak Ewu o kus dál povalili na zem.
Něco pokřikovali, smáli se, Ewa plakala. Dodnes si nemůžu vybavit, co křičela.
Pokusil jsem se vstát, ale srazili mě zase k zemi. Stačila jedna dobře mířená rána. Když jsem dopadl, snažil jsem se doplížit k ní.
Pustili se do ní. Jeden z ní strhnul tričko, druhý jí začal silně mačkat prsa. Tiše jsem řval, nebo si to aspoň myslím. Marně jsem se k ní pokoušel dostat. (str. 12, 13)

Neváhejte a přečtěte si celých deset tisíc slov z úvodu knihy.

O autorovi

remigiusz-mrozMilí čeští čtenáři, dovolte mi, abych se vám představil. Jmenuji se Remigiusz Mróz. Narodil jsem se 15. ledna 1987 ve městě Opole. Měl jsem pěkné dětství, strávil jsem ho hraním fotbalu na betonovém hřišti a sledováním amerických seriálů z osmdesátých let. Ani můj další život nebyl špatný, i když se mnohé změnilo. V televizi běžely devadesátkové seriály, já jsem dokončil gymnázium a opustil rodné město pro Varšavu, která mě přijala velmi vlídně, což jsem jí oplatil stejnou mincí. Po absolvování Akademie Leona Koźmińského jsem tedy ještě zůstal a svůj prodloužený pobyt jsem přetavil v další studium, tentokrát doktorské. Dnes bydlím v malém městě u Opole a stal se ze mě… řekněme obyčejný chlap, který denně napíše deset až patnáct stran textu a naběhá nějakých sto kilometrů týdně. Můj každodenní program je téměř neměnný: ráno vstanu, dopoledne udělám korektury včera napsaného, jdu si zaběhat, najím se, zhruba do půlnoci píšu a pak si sednu s dobrou knihou do pohodlného křesla a odpočívám. Ano, snadno byste mě mohli začít podezřívat, že trpím chronickým writing blitzem. Napsal jsem třicet románů a pracuji na dalším. A užívám si ho stejně jako ten první. Doufám tedy, že Nenalezená, můj první překlad do češtiny, bude v Česku stejně úspěšná jako u nás v Polsku, kde už pár dní po vydání vystřelila na první příčku žebříčku bestsellerů.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Jota

————————————————

Zatímco předchozí tituly řešily vraždy a zmizení, v tom následujícím se zločin teprve chystá. Heja se chce zbavit svojí šéfredaktorky. Ví o jejích slabinách a konečně získala pozici, díky níž se jí to může podařit. Zvládne Kathy odolat intrikám své domnělé přítelkyně?

Zničím tě a vezmu si, co je mé

Mrazivý psychologický thriller o ženě, která se chystá zničit svou šéfredaktorku.
Když se ohlédnu zpět na svůj vztah s Kathy, žasnu, jak naivní byla, jak málo věděla. Přitom si vždycky myslela, že má všechno: práci, dítě, přátele i jeho. Myslela si, že je v bezpečí. Byla si jistá, že nic nemůže ohrozit její dokonalý svět. Nikdy mi neměla věřit.
Kathy pro většinu lidí představuje dokonalý obrázek šťastné a úspěšné moderní ženy. Má krásného chlapečka, chytrého, přitažlivého muže a atraktivní práci.
Ale ne každý se tím nechá oklamat. Její podřízená Heja zná pravdu: ví o trhlinách Kathyina manželství, jejích pochybách i obavě z pracovního neúspěchu.
Konečně je Heja přesně tam, odkud může Kathy zničit. Pokud se jí to podaří, získá to jediné, po čem touží nejvíc.
V tomto chytře vystavěném románu o žárlivosti, rivalitě a lži je strach jedné ženy zbraní té druhé.

Autorka: Jane Lythellová
Přeložil: Dušek Zdík

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 135×206 mm
ISBN: 978-80-7359-573-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Zničím tě a vezmu si, co je mé vydalo nakladatelství Metafora.

Ohlasy na knihu

„Zápletka je nepředvídatelná a zároveň věrohodná a postavená na přesvědčivých postavách – není snadné se odtrhnout.“

– Independent

„Znamenitě napsané a děsivé.“

– Publishers Weekly

————————————————

S tajemným zmizením, vraždou a násilnickým manželem se setkáme také v šestém pokračování krimi série o Fredrice Bergmanové a Alexi Rechtovi. Na to, že mezi těmito případy existuje spojitost, agenti přijdou poměrně záhy. Zdá se však, že pachatel je vždy o krok napřed…

Potopa

V křesle před krbem ve vlastním domě je nalezen postarší muž. V prsou mu zeje díra po kulce, na malíčku má z neznámého důvodu navlečený snubní prsten své dcery. V jiné části města se majitel pohřebního ústavu pokouší najít svého bratra, který nikomu jinému kromě něj očividně nechybí a který namísto plánovaného přesídlení do Austrálie možná zmizel navždy. Ve stejnou dobu se zoufalá žena usilovně snaží neztratit kontrolu nad vlastním životem, zatímco se z jejího muže stává čím dál nebezpečnější člověk. Času už moc nezbývá a ochránit sebe a své děti pro ni začíná být nadlidský úkol.
Když Fredrika Bergmanová a Alex Recht mezi těmito na první pohled odlišnými případy odhalí spojitost, ocitají se v kruhu stop úzce souvisejících s hříchy z minulosti. Alexovi chodí anonymní dopisy od člověka, který by rád ve všem zjednal pořádek. Kdo za dopisy stojí a proč je pachatel očividně vždy o krok napřed?
Potopa, šestá kniha z krimi série o Fredrice Bergmanové a Alexi Rechtovi, přináší napínavý příběh, v němž to, co bylo dosud skryto, znovu vyplouvá na povrch.

Autorka: Kristina Ohlssonová
Přeložila: Martina Kašparová

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7473-687-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Potopa vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Ukázka z knihy

Abys tomu rozuměla, před mnoha lety jsem udělal jednu strašnou hloupost. Pamatuješ, jak se nám zrovna narodila dcera a já jsem se pořád ještě vypořádával s následky té autonehody? Samozřejmě si to pamatuješ, byla to příšerná doba. Jistě si vzpomínáš i na ty silné prášky, které jsem bral, a na to, jak jsme se smáli, že by dokázaly uspat i koně. Bůh je mi svědkem, že jsem je potřeboval, abych dokázal normálně fungovat a abych znovu získal ztracenou sílu a kontrolu nad vlastním tělem. Ale přesně jak jsi tehdy říkala: dokud jsem se nezbavil morfinu a bolesti nepominuly, nebyl jsem úplně při smyslech.
Jednou jedinkrát jsem se dopustil nedbalosti. Jen jednou. To ovšem stačilo, abych jinému člověku zničil život. Stalo se to v úterý. Došlo k následujícímu: Nasedl jsem do auta a rozjel se do Uppsaly, protože jsem se tam potřeboval sejít se svým šéfem kvůli večeři plánované později toho večera. Přestože jsem byl na neschopence, přestože jsem se sotva hýbal. A přestože jsem kvůli všem těm práškům nebyl tak docela při smyslech. Tohle jsem si nikdy nedokázal odpustit. Ten večer jsem neměl řídit. Měl jsem jet vlakem. Ale neudělal jsem to. (str. 14, 15)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Kristina-OhlssonovaKristina Ohlssonová (* 1979) vystudovala politologii, pracovala mj. jako analytička v Organizaci pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OSCE), ve švédském ministerstvu zahraničních věcí a Policejním prezidiu, rok působila ve Vídni jako expertka na otázky terorismu. Literární kariéru zahájila roku 2009 krimirománem Nechtění. Její druhý román Sedmikrásky získal cenu Stabilopriset a byl nominován na nejlepší švédskou detektivku roku. V letech 2011–2013 vydala další tři díly kriminální série s vyšetřovatelkou Fredrikou Bergmanovou. Roku 2013 debutovala na poli dětské literatury knihou Skleněné děti, jež sklidila nadšené recenze. V letech 2014 a 2015 jí vyšla dvoudílná série o advokátovi Martinu Bennerovi: Lotosové blues a Miovo blues. Její knihy byly přeloženy do více než 20 jazyků a těší se celosvětovému zájmu.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Kniha Zlín


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVycházející slunce

Crichton, Michael

Plus, 2018

zobrazit info o knizeNenalezená

Mróz, Remigiusz

Domino, 2018

zobrazit info o knizeZničím tě a vezmu si, co je mé

Lythellová, Jane

Metafora, 2018

zobrazit info o knizePotopa

Ohlssonová, Kristina

Kniha Zlín, 2018

Napsat komentář