Zasoutěžte si o publikaci o životě a díle Nikoly Tesly

tesla-genius-ktery-zkrotil-elektrinu-perex
Vynálezy Nikoly Tesly ovlivnily nejen průmyslovou výrobu, ale i každodenní život lidí na celém světě. Tento muž byl však nejen génius, ale také excentrický outsider, takže jeho slávu často sklidili jiní. Přečtěte si o jeho životě.

Životní příběh geniálního vynálezce

tesla-genius-ktery-zkrotil-elektrinu-ukazkaVizionářský vynálezce, excentrický génius a rebel i outsider. Bohatě vypravená publikace o neobyčejné osobnosti, životě a díle Nikoly Tesly.

Kdo byl Nikola Tesla? Na jedné straně vynálezce, vizionář a génius, na druhé straně outsider, excentrik a rebel. Zatímco Teslovy vynálezy ovlivnily každodenní život lidí na celém světě a změnily průmyslovou výrobu, on sám se po většinu života potýkal s existenčními problémy a zemřel téměř bez prostředků

David J. Kent v této graficky výjimečné publikaci odhaluje populárně-vědeckým stylem Teslův život i dramatické události a tajemství obestírající tuto téměř romantickou postavu. Střídavý proud, rádio, bezdrátová komunikace, elektromotor – to jsou jen některé z objevů Nikoly Tesly. Přesto ovoce jeho úspěchů sklidili ve většině případů jiní. Tesla se dočkal slávy teprve až po smrti. V souvislosti s touto osobností se také objevuje spousta konspiračních teorií, a dokonce se stala i jistým popkulturním idolem.

Kniha je navíc bohatě doplněná o řadu téměř neznámých fotografií ilustrujících život muže, jenž dodnes nepřestává jitřit fantazii veřejnosti.

 

Tesla: Génius, který zkrotil elektřinu

Autor: David J. Kent

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Radomír Beneš
Počet stran: 248
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 11/2017
ISBN: 978-80-756-5238-6

Přečtěte si více o knize Tesla: Génius, který zkrotil elektřinu, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Krátce poté, co se rodina odstěhovala do Gospiće, dostal Tesla první příležitost prokázat rychlost svého myšlení a svůj důvtip. Tehdy bylo pořízeno nové požární čerpadlo, které mělo nahradit neefektivní hašení s kbelíky. V den veřejné ukázky panovalo všeobecné očekávání, ovšem jakmile dostalo šestnáct statných mužů rozkaz pumpovat, nestalo se vůbec nic – „z trysky nevytekla ani kapka vody“. Sedmiletý Tesla sice netušil, jak nový přístroj funguje, ale rychle mu došlo, že hadice přivádějící vodu z řeky bude nejspíš překroucená. Ihned se svlékl a skočil do vody. Jedno rychlé otočení a bylo po problému – voda vytryskla do výšky a vzápětí dopadla na nic netušící skupinu úředníků a měšťanů. Teslovo počínání totiž natolik vyvedlo hasiče z míry, že zapomněli, kam vlastně s hubicí míří. (str. 24)

 

Vyhrajte knihu Tesla: Génius, který zkrotil elektřinu

Nikola Tesla je autorem řady vynálezů, které ovlivnily nejen svoji dobu, ale přetrvaly až do té dnešní. Přesto tento geniální muž zemřel téměř bez prostředků. Jak je možné, že slávu za něj často sklidili jiní, a jak vlastně přicházel na své objevy? Nejen to, ale i více o životě tohoto excentrického rebela se dozvíte v biografii, která o něm vypráví. Najdete v ní také řadu fotografií, které mnohdy můžete vidět vůbec poprvé, tak neváhejte a začtěte se!

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Tesla: Génius, který zkrotil elektřinu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Tesla: Génius, který zkrotil elektřinu
probíhá od 4. do 10. února 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Tesla: Génius, který zkrotil elektřinu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTesla
Génius, který zkrotil elektřinu

Kent, David J.

Jota, 2017

Zasoutěžte si o publikaci o životě a díle Nikoly Tesly - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. 135evik napsal:

    Dobrý den, moc Vám děkuji za bleskové zaslání knihy Tesla: Génius, který zkrotil elektřinu, kterou jsem vyhrála v soutěži.

Napsat komentář