Třetí díl krimi série Akta Enzo jako paperback!

Peter May_Cerne svetlo
Černé světlo, třetí díl detektivní série s postavou vyšetřovatele Enza Macleoda, jejíž děj se odehrává ve Francii, vychází nyní v nakladatelství Host v brožované vazbě. Pořiďte si pořádnou dávku napětí o něco levněji!

Enzo Macleod, Skot vyučující biologii na univerzitě v Toulouse na jihozápadě Francie, se rozhodl, že s využitím svých znalostí vyřeší sedm nechvalně proslulých vražd popsaných v knize odložených případů pařížského novináře Rogera Raffina. Enzo už dokázal rozlousknout první dva zločiny, ale na třetí případ teď nemá ani pomyšlení. Právě mu diagnostikovali rakovinu, a navíc se objevil někdo, kdo má v plánu zničit jeho pověst i vztahy. Souvisí nějak Enzovy osobní strasti s šestnáct let starou vraždou mladého prostituta v pařížském bytě? Dokáže najít alespoň nějaké zbytky důkazů – a zůstane naživu dost dlouho na to, aby dopadl vraha?

 

Černé světlo

Akta Enzo 3
Autor: Peter May
Přeložila: Linda Kaprová

Počet stran: 343
Vazba: brožovaná
Formát: 125×195 mm
ISBN: 978-80-7577-426-2
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Černé světlo vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Yves z okna pozoroval bulvár, kde v mrazivém pařížském ránu zkameněla doprava. Kolona se táhla až za další semafory. Skoro cítil, jak k němu jako jedovaté plyny z kouřících výfuků stoupá frustrace uvězněných řidičů. Městský vzduch mu nedělal dobře. Nejvyšší čas změnit prostředí.
Monotónní, opakující se zvuk z přístroje u jeho ucha přerušil mužský hlas. „Prosím?“
„Salut. To jsem já.“
„Aha.“ Mužův hlas zněl napjatě.
Yves byl klidný, uvolněný. Každou slabiku vyslovoval s ležérní sebejistotou vojáka, který pálí z automatické zbraně do neozbrojeného člověka. „Omlouvám se, že jsem nezavolal včera. Byl jsem v zahraničí.“ Nevěděl pořádně, proč cítí potřebu to rozvinout. Připadalo mu to tak nenucenější. Konverzační. „V Portsmouthu. V Anglii. Služebně.“ (str. 15)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Řekli o knize

May líčí francouzské prostředí nesmírně realisticky a zároveň vytváří divokou spleť emocionálních konfliktů mezi Enzem a lidmi okolo něj.

Publishers Weekly

Intelektuální, mrazivý příběh definitivně stvrzuje Mayovu oslnivou pověst.

Kirkus Reviews

Důmyslně vykonstruovaný děj, který nezklame…  Udržuje vás v napětí až do svého nervydrásajícího konce.

Shine Entertainment Reviews

 

Peter May

peter-mayPeter May (* 1951) pochází z Glasgow, nyní žije ve Francii. Pracoval jako novinář a televizní scenárista. V současné době se živí jako spisovatel. Celosvětový věhlas mu přinesla šestidílná série čínských thrillerů. V nakladatelství Host už vyšly čtyři díly této série: Pán ohně (2015), Čtvrtá oběť (2015), Sál smrti (2016) a Hadohlavec (2017), stejně jako autorova bestsellerová trilogie z ostrova Lewis, zahrnující romány Skála (2013), Muž z ostrova Lewis (2014) a Šachové figurky (2014), nebo samostatný román Ostrov Entry (2015). Román Útěk vychází mimo série, podobně jako Umrlčí cesta. Nejnovějším titulem vydaným v nakladatelství Host je román Entomologův odkaz (2017), čtvrtý díl detektivní série Akta Enzo, která se odehrává ve Francii. Předchozí díly jsou: Výjimeční lidé (2015), Kritik (2016) a Černé světlo (2017).

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČerné světlo

May, Peter

Host, 2018

Napsat komentář