Závěrečný díl z ostrova Lewis právě vychází!

sachove-figurky-perex
Kriminální série Petera Maye se stala jednou z nejlépe hodnocených kriminálních sérií. Setkali jste se již s prvním i druhým dílem a netrpělivě čekáte na další díl? Už nemusíte! Tuto knižní novinku pro vás vydalo nakladatelství Host.

Nový začátek vlije Finu Macleodovi optimismus do žil. Znovu se usadil na ostrově Lewis v souostroví Hebridy, kde kdysi žil jako dítě. Jakožto bývalý policejní detektiv je najat místním majitelem rozsáhlých pozemků coby šéf ostrahy. Pro muže Finových zkušeností by to měl být snadný úkol.

Při vyšetřování nezákonné činnosti, k níž na hospodářství dochází, se setkává s místním pytlákem Piskořem Macaskillem, se kterým kdysi chodil do školy. Když Fin Piskoře dopadne při pytlačení, stanou se oba svědky bizarního přírodního jevu, při němž se samovolně vyprázdní nedaleké jezero a na jeho dně se objeví malé letadlo s důvěrně známým nápisem na boku. Oba muži vědí, co najdou uvnitř — tělo svého kamaráda, muzikanta Roddyho Mackenzieho, jehož letadlo zmizelo před více než sedmnácti lety. Když Fin v Piskořově tváři zahlédne kromě šoku z pohledu na Roddyho ostatky i něco jiného, zmocní se ho mrazivá předtucha.

Fin postupně odhaluje Piskořovo tajemství, není však ani zdaleka připraven na to, že pravda o minulosti může ovlivnit i budoucnost.

Prolog

Sedí u psacího stolu, popelavý hrůzou i tíhou toho rozhodujícího kroku. Jakmile ho jednou udělá, už ho nelze vrátit. Jako smrt nebo čas.

Tužka se mu při psaní chvěje v ruce.

Uvažuju o tom už dlouho. Vím, že to mnozí nepochopí, obzvlášť ti, kteří mě mají rádi a které mám rád i já. Můžu jen říct, že někdo neví, jakým peklem jsem si prošel. A po těch posledních týdnech už to prostě nedokážu dál snášet. Je čas odejít. Moc mě to mrzí.

Podepíše se. Svým obvyklým rozmáchlým klikyhákem. Nečitelným. Složí lístek, jako by snad slova dokázal odehnat tím, že je schová. Jako zlý sen. Jako krok do temnoty, ke kterému se chystá.

Šachové figurky

Vydalo nakladatelství Host
Autor: Peter May

Překlad: Linda Kaprová
Počet stran: 344
Formát: 142 × 205
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Šachové figurky a prolistujte si také ukázku z knihy!

Ohlasy

Román s hutnou zápletkou, který nešetří na jemných odstínech charakterů ani na nádherně obrazných popisech drsné ostrovní krajiny, díky nimž je tuto knihu opravdu radost číst.

- The Guardian

Vynikající román, který předčí naděje, jež jsme do něj vkládali.

- Undiscovered Scotland

Román Šachové figurky prožíváme téměř na vlastní kůži: procházíme se s Finem po větrných útesech a rašeliništích. Čtenáři se s ním budou těžko loučit, musíme však obdivovat Maye za to, že se ve skvěle vystavěné trilogii držel své vize.

- The Independent

O autorovi

Peter May (*1951) pochází z Glasgow, ale v současnosti žije ve Francii. Původně se živil jako novinář a byl jedním z nejúspěšnějších a nejplodnějších televizních scenáristů. V současné době píše romány. Šestidílná série „čínských“ thrillerů s dvojicí mladého čínského komisaře Li Yana a americké soudní lékařky Margaret Campbellové mu vynesla celosvětové renomé. V nakladatelství Host začne tato řada vycházet v roce 2015. Za první díl trilogie z ostrova Lewis, mezinárodní bestseller Skála (2009; česky Host 2013), Peter May získal cenu Barry Award 2013 za nejlepší detektivku roku a řadu dalších ocenění. Také druhý díl série Muž z ostrova Lewis (2012) je kritiky přijímán s velkým nadšením. V žebříčku britských bestsellerů (kategorie vázaných románů) se udržel celých osmnáct týdnů. Závěrečný díl trilogie The Chessmen(Šachové figurky, 2013) právě vychází, a dále od autora brzy vyjde román román Entry Island (Ostrov Entry, 2014).

V nakladatelství Host již vyšlo:

(Zdroj informací a obrázků: nakladatelství Host)

 


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠachové figurky

May, Peter

Host, 2014

Napsat komentář