Detektiv Li řeší další případ!

Ctvrta-obet
Konečně jsme se dočkali! Vychází druhý díl ze série čínských thrillerů proslulého autora Petera Maye. Tentokrát je detektiv Li Jen spolu s americkou soudní lékařkou Margaret Campbellovou na stopě vrahovi, který provádí rituální popravy v Pekingu. Zvládnou jej dopadnout?

Druhý případ detektiva Li Jena a americké soudní lékařky Margaret Campbellové.

Margaret se opět ocitá v situaci, kdy musí zapojit své jedinečné schopnosti, tentokrát během vyšetřování série rituálních poprav v Pekingu. První tři oběti byly zdrogované, svázané, označené plakátem s přezdívkou a číslem, a profesionálně sťaté. Čtvrtá oběť byla popravena stejně, ale s tím rozdílem, že šlo o amerického diplomata čínského původu. Pro všechny je záhadou, proč se Jüan Tchao po několika desítkách let v Americe vrátil do Pekingu, proč se spokojil s nevýnosným úřednickým postem, proč si pronajal byt v ošuntělé části města – nebo proč zemřel stejně bizarním způsobem jako další tři Číňané.

Li s Margaret jsou pravdě na stopě, ale zároveň se tak nebezpečně přibližují i k vrahovi, který je připraven obětovat kohokoliv, aby svá tajemství uchránil.

 

Ukázka z knihy

Cítí, jak ho pár hrubých rukou tlačí na kolena. Přes hlavu mu dávají šňůru, před očima se mu zableskne bílý plakát s červenými znaky a zůstane mu viset na krku. Někdo ho tahá za ruce a kroutí mu je za záda. Cítí známý jemný povrch hedvábí, které se mu obepíná kolem zápěstí, zakusuje se do nich a zraňuje ho. Sám by to udělal jemněji. I přes účinky drogy se ho začíná znovu zmocňovat strach, stoupá mu do krku jako žluč. Zahlédne záblesk světla na tmavém, matném kusu kovu. Ruka mu tlačí hlavu do předklonu. Nemá smysl odporovat. Nic nemá smysl, ani lítost. Ale přesto ji cítí, velkou a ohyzdnou lítost, která mu zatemňuje vědomí a snaží se vydobýt si místo vedle strachu. (str. 9–10)

Přečtěte si i zbytek ukázky.

 

Čtvrtá oběť

Autor: Peter May
Přeložil: Filip Drlík

Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Formát: 135×206 mm
ISBN: 978-80-7491-526-0

 

Knihu Čtvrtá oběť vydalo nakladatelství Host.

 

Napsali o knize

Mayův druhý pohled do čínské minulosti a současnosti je šokující směsí tajemna, romantiky a historie.

Kirkus Reviews

May vytváří intenzivní vzájemnou přitažlivost mezi Lim a Margaret na pozadí fascinující propasti čínské a americké kultury.

Weekly Publishers

 

O autorovi

peter-mayPeter May se narodil v roce 1951 a pochází z Glasgow. Nyní žije ve Francii. Pracoval jako novinář a televizní scenárista. V současné době se živí jako spisovatel. Celosvětové renomé získal šestidílnou sérií čínských thrillerů s mladým čínským komisařem Li Jenem a americkou soudní lékařkou Margaret Campbellovou. První díl této série, Pán ohně (1999), byl vydán česky na jaře 2015. Román Čtvrtá oběť je jejím pokračováním. Do češtiny byla přeložena také Mayova úspěšná trilogie z ostrova Lewis, zahrnující romány Skála (2009; česky Host 2013), Muž z ostrova Lewis (2012; česky Host 2014) a Šachové figurky (2013; česky Host 2014). Peter May v současnosti píše sérii Akta Enzo, odehrávající se ve Francii, jejíž první díl Výjimeční lidé (2006) vyšel v Hostu v roce 2015. K vydání připravujeme také autorův román Ostrov Entry (2014).

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČtvrtá oběť

May, Peter

Host, 2015

Napsat komentář