Enzo počtvrté!

Entomologuv odkaz 1
nzo se vrací na scénu už počtvrté a tentokrát ho čeká jeden z nejsložitějších a nejnebezpečnějších případů. Dávný slib ho totiž zavede na ostrov, kde zamrzl čas. Zde musí vyřešit dvacet let starou vraždu. Ale s vřelým přijetím se nesetká… Podaří se mu případ rozluštit?

Čtvrtý díl kriminální série Akta Enzo.
Dávný slib umírajícímu muži zavede Enza na ostrov u pobřeží Bretaně, kde se nachází více než dvacet let nedotčená pracovna zavražděného sběratele hmyzu. V tomto klaustrofobním prostředí musí Enzo rozluštit šifru, kterou muž zanechal všem na očích. Enzo čelí nepřátelství místních obyvatel, kteří netouží nechvalně proslulou vraždu opět vidět v novinových titulcích. Pohledná vdova, místní rváč, jehož se nepodařilo usvědčit, místo činu zamrzlé v čase, nebezpečná propast u útesů a sbírka matoucích zpráv dělají z případu jeden z nejsložitějších, které Enzo zatím řešil.

Ukázka z knihy

Erik Fleischer si od života nemohl přát víc. Měl přitažlivou ženu se zlatými vlasy splývajícími ve vlnách přes rovná ramena, s úsměvem, jenž jí prozařoval duši, a s čarokrásnýma modrýma očima. I dnes, po těch pěti dramatických letech, ho vroucně milovala.
Narodily se jim dvě nádherné děti, světlovlasé modrooké klony jejich matky. Magdiny geny převážily nad jeho středomořským vzhledem. (str. 11)

Podívejte se na pokračování ukázky.

Ohlasy na knihu

Entomologův odkaz je jednoduše řečeno  vynikající krimi, která spojuje ty nejlepší aspekty detektivky s investigativním vyšetřováním „malého ostrovního tajemství“,  jak říká jeden z místních obyvatel.

- Mysterious Reviews

Tento znepokojující díl ze série Akta Enzo s komplikovaným dějem, působivými postavami  a šokujícím rozuzlením  si rozhodně musíte přečíst.

- Publishers Weekly

Tento příběh jako by vypadl  ze zlaté éry detektivek… Přestože si Peter May oprávněně zakládá  na své schopnosti vystavět zápletku, jeho síla spočívá především v barvitě vylíčeném prostředí, díky němuž se čtenářova fantazie rozletí ze stránek knih do širého světa.  

- New York Times

Doporučujeme

Podívejte se na předchozí tři případy detektiva Enza.

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize

Entomologův odkaz

Autor: Peter May
Přeložila: Linda Kaprová

Počet stran: 319
Vazba: vázaná
Formát: 132×205 mm
ISBN: 978-80-7577-164-3
Doporučená cena: 339 Kč

 

Knihu Entomologův odkaz vydalo nakladatelství Host.

O autorovi

peter-mayPeter May (* 1951) pochází z Glasgow, nyní žije ve Francii. Pracoval jako novinář a televizní scenárista. V současné době se živí jako spisovatel. Celosvětový věhlas mu přinesla šestidílná série čínských thrillerů. V nakladatelství Host už vyšly tři díly této série: Pán ohně (2015), Čtvrtá oběť (2015) a Sál smrti (2016), stejně jako autorova bestsellerová trilogie z ostrova Lewis, zahrnující romány Skála (2013), Muž z ostrova Lewis (2014) a Šachové figurky (2014), nebo samostatný román Ostrov Entry (2015). Román Útěk vychází mimo série, podobně jako Umrlčí cesta. Nejnovějším titulem vydaným v nakladatelství Host je román Černé světlo (2017), třetí díl detektivní série Akta Enzo, která se odehrává ve Francii. Z této série vyšly česky předchozí dva díly: Výjimeční lidé (2015) a Kritik (2016).

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEntomologův odkaz

May, Peter

Host, 2017

Napsat komentář