Čtvrtý díl ze série čínských thrillerů!

hadohlavec-perex
Mistr thrillerů Peter May přichází s dalším příběhem z oblíbené série s postavou detektiva Li Jena. Tentokrát je zapotřebí zlikvidovat biologickou bombu, která by mohla zničit lidstvo.

Margaret Campbellová a Li Jen se vrací ve čtvrtém díle čínských thrillerů. Americká patoložka Margaret Campbellová míří zpět do Spojených státu, kde ji však čeká kamion plný mrtvých Číňanů a konfrontace s vlastní minulostí. Pekingský detektiv Li Jen působící na čínském velvyslanectví ve Washingtonu má zjistit, proč se jeho krajané udusili v uzavřeném chladicím voze v jižním Texasu. Navíc se opět setká se ženou, která utekla z Číny i z jeho života. Společně dostanou za úkol odhalit, kdo stojí za obchodem s ilegálními čínskými imigranty, který vedl k texaské tragédii. Zjistí, že imigranti se stali nedobrovolnými přenašeči smrticího nákladu. Li a Margaret, zápasící s démony společné minulosti, závodí s časem, aby zneškodnili biologickou časovanou bombu, která hrozí, že zničí nejen jejich budoucnost, ale i budoucnost celého lidstva.

 

Hadohlavec

Autor: Peter May
Přeložil: Filip Drlík

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7577-140-7
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Hadohlavec vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Zástupce J. J. Jackson, kterému kolegové z kanceláře šerifa ve Walkerově okresu říkají jen Jayjay, si vložil další zápalku mezi zuby a začal ji žvýkat. Rozepnul si zip a vypustil žlutý proud do vyschlého řečiště říčky Bedias Creek. V chladném ranním vzduchu se z moči viditelně kouřilo a zástupce šerifa se vynasnažil, aby všechna tekutina dopadla do sousedního okresu Madison. Kdesi na severu, za stromy narušujícími plochou texaskou krajinu, vyvolávají dozorci vězně ven z cel žaláře Ferguson unit – čeká je další den za mřížemi. A on si tady může svobodně chcát po větru. Do kýženého konce dlouhé vyčerpávající směny mu zbývalo něco málo přes půl hodiny – a potom vyhlídka prázdné postele. Vyplivl zápalku a zalitoval, že vůbec přestával kouřit. Byl si najednou jistý, že určitě zemře na otravu dřevem. (str. 15)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Rychlé a vzrušující… Vysoce aktuální, poutavé čtení, které čtenáře donutí k zamyšlení.

The Irish Times

Geniální děj jako vždy… přesvědčivě vylíčené prostředí jako vždy… Díky mimořádnému závěrečnému zvratu se můžeme v páté knize těšit na návrat do Číny!

Highland News

 

Peter May

peter-mayPeter May (* 1951) pochází z Glasgow, nyní žije ve Francii. Pracoval jako novinář a televizní scenárista. V současné době se živí jako spisovatel. Celosvětový věhlas mu přinesla šestidílná série čínských thrillerů. V nakladatelství Host už vyšly tři díly této série: Pán ohně (2015), Čtvrtá oběť (2015) a Sál smrti (2016), stejně jako autorova bestsellerová trilogie z ostrova Lewis, zahrnující romány Skála (2013), Muž z ostrova Lewis (2014) a Šachové figurky (2014), nebo samostatný román Ostrov Entry (2015). V současnosti píše May závěrečný díl šestidílné řady Akta Enzo, odehrávající se ve Francii. Z této série vyšly česky tři díly: Výjimeční lidé (2015), Kritik (2016) a Černé světlo (2017). Román Útěk vychází mimo série, podobně jako Umrlčí cesta.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHadohlavec

May, Peter

Host, 2017

Napsat komentář