Vychází první díl čínských thrillerů Petera Maye

perex_pan_ohne
Peter May přichází s příběhem o děsivých vraždách, které spojuje ještě hrůznější tajemství. První svazek nové série čínských thrillerů je tu!

Čínský detektiv Li Jen pátrá spolu s americkou soudní lékařkou Margaret Campbellovou po vrahovi vysoce postaveného vědce, jehož ohořelá, doutnající mrtvola byla nalezena v pekingském parku. Té noci, kdy muž zemřel, došlo k dalším dvěma vraždám, které jsou s jeho smrtí záhadně spojené. Detektiv Li cítí, že musí hrát o čas a že mu tentokrát jeho čínská důkladnost nebude k ničemu. Nakonec neochotně požádá o pomoc Margaret, zkušenou odbornici na uhořelé oběti. Od chvíle, kdy se sejdou při pitvě zavražděného vědce, se jejich osudy neoddělitelně propojí, stejně jako vraždy, které vyšetřují. Spolu odkrývají jednu vrstvu případu za druhou a odhalují pravdu, jež předčí i jejich nejhorší noční můry.

 

Napsali o knize

Mayova dechberoucí zápletka dává sílu příběhu, který uspokojí čtenáře jakožto detektivka, romantické dobrodružství i fascinující pohled na novou Čínu.

Kirkus Reviews

Margaret Campbellová je umně vytvořená hrdinka, mluví na rovinu, je rázná a důvtipná; její společník Li Jen představuje veškerou grácii čínské kultury a je vybaven znalostmi o tamní společnosti, které Margaret tolik chybí.

David Pitt, Booklist

Intenzivní a úchvatná cesta ulicemi města, která zároveň odhaluje vrtochy čínského policejního systému.

The Good Book Guide

Pán ohně

Autor: Peter May
Přeložil: Filip Drlík

Počet stran: 440
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7491-235-1
Doporučená cena: 329 Kč

Kniha Pán ohně vyšla 2. února 2015 v nakladatelství Host.

Nenechte si ujít ukázku z knihy.

O autorovi

Peter May Foto © Domi Photographe

Peter May Foto © Domi Photographe

Peter May (*1951) se narodil v Glasgow. V současnosti žije ve Francii. Původně se živil jako novinář. Když ve dvaceti sedmi letech vydal první román The Reporter (1978), byl požádán, aby jej přepsal do podoby scénáře pro seriál BBC. Od té doby se věnuje televizní tvorbě. Je jedním z nejúspěšnějších a nejplodnějších televizních scenáristů. Má na kontě více než tisíc položek, včetně seriálů The Standard a Machair. Vedle toho také píše romány. Šestidílná série „čínských“ thrillerů s dvojicí mladého čínského komisaře Li Jena a americké soudní lékařky Margaret Campbellové, těžící z rozdílů dvou odlišných kultur, mu vynesla celosvětové renomé. Román Skála (orig. The Blackhouse), první z trilogie odehrávající se v Mayově rodném Skotsku, vyšel v roce 2009 nejdříve ve Francii, o necelé dva roky později také ve Velké Británii. Zde po vydání v září 2011 osm týdnů figuroval na britském žebříčku bestsellerů, byl prezentován v prestižním Richard and Judy Book Club, zvítězil v anketě o nejoblíbenější knihu podzimu 2011 a BBC plánuje natočit jeho filmovou verzi. V září 2012 vyšel druhý díl s názvem Muž z ostrova Lewis (The Lewis Man, česky 2014) a v lednu 2013 závěrečný díl trilogie – Šachové figurky (The Chessmen, česky 2014). Obě knihy se drží v žebříčcích a jsou nadšeně přijímány světovým tiskem, recenzní ohlasy plné superlativů vycházejí v nejprestižnějších denících a jejich literárních přílohách. Nakladatelství Host připravuje k vydání i autorův nový román Vstupní ostrov (Entry Island) a dvě detektivní série Akta Enzo a Čínské thrillery.

 

Vyhrajte knihu Pán ohně

Záhadná vražda, která není ojedinělá, spojí životy detektiva Li Jena a americké soudní lékařky Margaret Campbellové. Když se sejdou při pitvě jednoho z těl, ani jeden z nich netuší, že případ, před kterým stojí, ve skutečnosti předčí i jejich nejhorší noční můry. Společně se vydávají na závod s časem a odhalují postupně děsivou pravdu. Podaří se jim vypátrat, kdo je vrahem, který řádí v pekingských ulicích?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Pán ohně vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pán ohně
probíhá od 4. do 17. února 2015.

 

(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Související soutěž

Soutěž o 2 krimi romány Pán ohně

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePán ohně

May, Peter

Host, 2015

Vychází první díl čínských thrillerů Petera Maye - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. olly napsal:

    Dnes dorazila výhra – Čistý. Děkuji za včasné doručení, Fabiánová

  2. xxkouckaxx xxkouckaxx napsal:

    Děkuji za výhru – Pán ohně ! Kniha v pořádku dorazila a už se na ni moc těším ! Koucká

Napsat komentář