Krimi z celého světa

zaver_leta_na_mrazive_vlne_krimi
Léto skončilo a teploměry ukazují spíše začátek zimy než podzimu. Nalaďte se na tu správnou atmosféru s pěticí následujících titulů, které vás během prodlužujících se večerů spolehlivě zabaví, a navíc s nimi procestujete svět!

Ani ostřílení detektivové někdy nezvládnou odolat pokušení, které v nich vyvolává pohled na hezkou ženu. Problém nastává ve chvíli, kdy se z atraktivní dívky vyklube jeden z největších zlodějů současnosti. Jak pak naložit s takovou situací? To už si budete muset přečíst…

Sladká pomsta

Adrianne, dcera vyhlášené hollywoodské krasavice a proslulého arabského šejka, žije pozoruhodný dvojí život. Všichni ji znají jako princeznu, lehkomyslnou moderní dívku, která přes den poletuje po dobročinných akcích a večer z jednoho luxusního večírku na druhý. Nikdo netuší, že právě ona je Stín, největší zloděj současnosti. Daří se jí to tajit, dokud se neobjeví jeden z nejtvrdších detektivů Interpolu Philip Chamberlain, v minulosti také sám pověstný zloděj. Muž se však dopustí jedné osudové chyby – podlehne Adrianninu kouzlu…

Autorka: Nora Robertsová
Přeložil: Jiří Franc

Počet stran: 464
Vazba: vázaná
Formát: 140×207 mm
ISBN: 978-80-267-0685-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Sladká pomsta vydalo nakladatelství Motto.

Ukázka z knihy

„Je to věc spravedlnosti a promluvme si o tom.“ Philip znovu vstal. „Když jsi mě pověřil tím případem, ujal jsem se ho, protože právě ten zloděj mě zajímal. Na tom se nic nezměnilo. Vlastně bys mohl říct, že můj zájem podstatně vzrostl.“ Nebylo vhodné Spencera příliš do něčeho nutit. Je pravda, že se za léta mezi nimi vytvořila jakási forma zdráhavého obdivu, ale Spencer vždycky tíhl a bude tíhnout ke slušným, bezúhonným způsobům. „Připusťme, stále jen hypoteticky, že vím, kdo je Stín. Připusťme dál, že jsme spolu celou záležitost prodiskutovali a já mám důvod doufat, že bys mohl využít zkušeností a talentu té osoby a na oplátku poskytnout malou protislužbu vymazáním její minulosti.“
„Cože? Malou protislužbu, říkáš? Vždyť ten grázl toho nakradl víc než ty.“ (str. 13, 14)

Celou ukázku si můžete stáhnout.

————————————————

Slovenský spisovatel Dominik Dán přichází s dalším případem pro detektiva Richarda Krauze. Se svým parťákem tentokrát řeší vraždu, která se odehrála přesně na Vánoce. Podaří se jim zjistit, jak to tenkrát bylo?

Cela číslo 17

Nový případ sdílí tentokrát detektiv Richard Krauz se svým mladým parťákem Jozefem Fischerem alias Josém, talentovaným vyšetřovatelem a nenapravitelným sukničkářem v jedné osobě. Začínají poněkud netypicky případem vánoční vraždy, v jejímž pozadí stála osamělost a zmařená touha prožít alespoň jeden den v roce trochu šťastně a ve společnosti spřízněné duše. V ohnisku zájmu je však především případ vysokoškolského profesora matematiky Kamila Puskailera, jehož poslal prokurátor na třináct let do vězení za vraždu manželky. Trest za takový zločin by byl nepochybně přiměřený – pokud by jej ovšem dotyčný spáchal! A jak už to bývá, v průběhu vyšetřování uzavřeného případu (Puskailer sedí již čtyři roky), jímž se začne Krauz zabývat, vyplave na povrch žumpa plná mravní špíny, korupce, brutality a zvráceností, ve které plave nejen ukrajinská mafie, ale též místní politická a společenská elita…

Autor: Dominik Dán
Přeložil: Josef Šmatlák

Počet stran: 264
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7529-208-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Cela číslo 17 vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

Rozhlédl se a zapátral po popelníku. Nacházel se na stolku za ním, prázdný, ale špinavý. Odhrnul závěs pod dřezem a objevil koš. Šlapací, ale víko se dalo zvednout rukou – potichoučku. Povolil ještě kohoutek, aby přidal pár decibelů, a zvedl víko koše. Zmačkané papíry posypané popelem a nedopalky. Dlouhými i krátkými. Vzal jeden dlouhý. Marlborka. Krátké byly dokouřené až k filtru.
Vrátil se do obýváku a slušně poděkoval. Když si sedal, vyptával se Chosé ženušky, kde přesně dělá, a psal si poznámky. Kuky mrkl na Krauze a ten mu stejně odpověděl. Kuky nepozorovaně přikývl. Krauz se nenápadně usmál. Pak skočil Chosému do řeči. (str. 115)

Patříte mezi autorovy příznivce? Prohlédněte si také některé z jeho dalších titulů, které v nakladatelství Slovart vyšly.

  

   

————————————————

Nejmrazivějším titulem, alespoň co se polohy týče, je La Loba. Začtěte se do thrilleru, jehož příběh se odehrává na území nehostinné Aljašky! Zapojte se do napínavého pátrání po dvou mladých ztracených ženách.

La Loba

V rozmezí tří let se v hlubinách zmrzlé Aljašky ztratí dvě mladé ženy. Tváří v tvář nehostinné krajině je ruka zákona liknavá a nedůsledná, ale sewardský seržant Hamilton a Greg Martin, manžel první zmizelé, mezi oběma případy vidí jasnou spojitost. Společně jdou po stopách tajemného Grizzlyho Adamse, drsného zálesáka skrývajícího se v divočině. Mezitím se Nina, druhá žena násilím držená v pustině, připravuje na největší klání svého života, v němž zvítězit znamená přežít.

Z hlavního proudu žánrové literatury tento thriller vyděluje prostředí Aljašky, v níž se snoubí nedotčenost přírody s extrémní izolovaností. Americký stát s nejnižší hustotou zalidnění se stává jedním z protagonistů příběhu a kromě zábavy tak čtenáři poskytuje i řadu fascinujících reálií.

Autor: Alan Russell
Přeložila: Karolína Ryvolová

Počet stran: 367
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-7473-458-8
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu La Loba vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Ukázka z knihy

Nina ještě nebyla úplně při vědomí. Neměla kdovíjakou chuť se probudit. Něco jí říkalo, že i když se jí zdály příšerné sny, až se probere, věci budou ještě mnohem horší.
Její temné obavy podtrhovala tupá, pulzující bolest, která se zdála postihovat každou část jejího těla. Využila té bolesti, aby soustředila své myšlenky. Bolela ji ruka – ještě víc než hlava, víc než všechno ostatní. Sebemenší pohyb vysílal do paže přívaly bolesti. S obtížemi se pokusila otevřít oči. Měla pocit, jako by je něco tížilo. Víčka se chvěla, ale nakonec se jí podařilo je zvednout. Její námaha nebyla odměněna. Oči měla zavázané. (str. 38)

Přečtěte si i další úryvek z knihy.

————————————————

Abychom těch v divočině ztracených žen neměli málo, v následujícím titulu od oblíbené autorky Sandry Brown vám představíme ještě jednu. Dětská lékařka, jíž se rozpadá manželství, jednoho dne náhle zmizí na horské stezce. Zvládnou ji najít?

Skryté zlo

Emory Charbonneauová, dětská lékařka a maratonská běžkyně, zmizí na horské stezce v Severní Karolíně. Vydala se tam na trénink, ale také si chtěla uspořádat myšlenky a uvážit, zda má smysl udržovat manželství, které se rozpadá. Než policie začne po pohřešované pátrat, stopa dávno vychladla a horskou divočinu sevřela mlha a sněžení. Policie má podezření, že za zmizením Emory vězí právě její manžel. Strhující příběh, v němž nic není tak, jak se jeví, je nabitý nečekanými zvraty a prostoupený vášnivými emocemi. Vyprávění o lásce, zradě a volbě, kterou musí člověk učinit, aby přežil.

Autorka: Sandra Brown
Přeložila: Marie Válková

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-249-3191-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Skryté zlo vydalo nakladatelství Ikar.

Ukázka z knihy

V boku ji začalo píchat. Bolest neustávala, krutě se do ní zakusovala. Z vlasově tenké zlomeniny v pravé noze jí vystřelovala bolest do holeně.
Avšak vypořádat se s bolestí, překonávat ji během, bylo otázkou vůle a disciplíny. Říkali jí, že obojího má vrchovatě. Až přespříliš. Ale kvůli tomu celý ten obtížný trénink podstupovala. Mohla by to dokázat. Musela.
Vytrvej, Emory. Pokládej jednu nohu před druhou. Zkracuj vzdálenost krok za krokem.
Jak daleko to ještě je?
Bože, prosím, ať ne moc.
Odhodlání a obava, že to nedokáže, jí dodaly sílu. Nabrala rychlost.
Pak se z hloubi stínů okolního lesa ozval hned za ní šustot doprovázený závanem vzduchu. Srdce se jí sevřelo předtuchou záhuby, na niž neměla čas zareagovat, a v lebce jí vybuchl ohňostroj bolesti. (str. 3)

Dopřejte si ochutnávku celé ukázky, kterou pro vás nakladatel přichystal.

————————————————

Na závěr se podíváme na zoubek Jean Taylorové, manželce zemřelého muže, jenž byl údajně pedofilem a vrahem malého dítěte. K jeho odsouzení však nikdy nedošlo. Odhodlá novopečená vdova promluvit a odhalit tak pravdu?

Vdova

Temný psychologický thriller pro čtenáře, které uhranula Zmizelá nebo Dívka ve vlaku.
Jeho tvář byla všeobecně známá z titulních stránek novin: opovrhované monstrum, které podle všeobecného mínění spáchalo hrůzný zločin. Nebyl však za něj nikdy odsouzen. A Jean Taylorová byla ženou toho monstra.
Většinu svého života strávila v roli dokonalé manželky. Neochvějně stála po boku svému muži i poté, co byl obviněn z vraždy dítěte, přestože kvůli tomu musela snášet zlostné pohledy, přišla o přátele i o práci. Teď je ale její muž mrtvý a lidé chtějí vědět, jaké to bylo, žít po jeho boku. Co se vlastně tenkrát stalo. Jean může konečně vyzradit všechna tajemství.
Pravda – to je to, co po ní všichni chtějí. Zajímá se o ni novinářka, pro kterou je exkluzivní rozhovor s ženou pedofilního vraha vrcholem kariéry. A ještě intenzivněji se snaží pravdu odhalit inspektor Sparkes, pro něhož je tento případ letitou noční můrou. Policajtský instinkt mu napovídá, že se Jeanina maska mlčenlivosti bortí, že se brzy stane něco zásadního…

Autorka: Fiona Barton
Přeložil: Michael Havlen

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 140×211
ISBN: 978-80-7498-165-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Vdova vydalo nakladatelství Domino.

Ukázka z knihy

„Jeho smrt pro vás musela být hrozný šok,“ říká a znovu mi stiskne ruku. Otupěle přikývnu.
Nemůžu jí prozradit, jak jsem za bezesných nocí ležela v posteli a přála si Glenovu smrt. Tedy ne tak docela. Nechtěla jsem, aby ho něco bolelo nebo aby trpěl. Jen jsem chtěla, aby tady už nebyl. Snila jsem o chvíli, kdy zazvoní telefon a na druhém konci bude policie.
„Paní Taylorová,“ ozve se hluboký hlas, „je mi to velice líto, ale mám pro vás špatnou zprávu.“ V očekávání příštích slov jsem se vždycky málem rozesmála. „Paní Taylorová, váš manžel zahynul při dopravní nehodě.“
Pak jsem uviděla sama sebe – opravdu jsem se viděla –, jak s pláčem beru telefon a volám jeho mámě. „Mary, bohužel mám špatnou zprávu. Jde o Glena. Je mrtvý.“
Slyším, jak se ohromeně zajíkne. Cítím její zármutek. Cítím upřímnou soustrast přátel a příbuzných, kteří mě obklopí. A pak to tajné rozechvění. (str. 13)

Další ukázky naleznete na našich stránkách a také na webu nakladatele.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSladká pomsta

Robertsová, Nora

Motto, 2016

zobrazit info o knizeCela číslo 17

Dán, Dominik

Slovart, 2016

zobrazit info o knizeLa Loba

Russell, Alan

Kniha Zlín, 2016

zobrazit info o knizeSkryté zlo

Brown, Sandra

Ikar, 2016

zobrazit info o knizeVdova

Barton, Fiona

Domino, 2016

Napsat komentář