Do nového roku s fantazií z knih světových autorů

vlkodlak
Začal nový rok a zatím nikdo netuší, co přinese. Pokud popustíme uzdu fantazii, můžeme o tom snít. Možná se nám bude lépe přemýšlet nad knihami plnými sci-fi a fantasy. Výběr z právě vydaných knih najdete v naší dnešní nabídce.

Do New Yorku tak, jak ho neznáte, můžete vyrazit s hrdiny knihy Město z popela, které je už druhým dílem napínavé série Nástroje smrti z pera Cassandry Clareové. Knihu vydalo nakladatelství Knižní klub.

Clary Frayová si toužebně přeje, aby se její život zase vrátil do normálních kolejí. Ale co je vlastně normální, když jste lovec stínů, zabíjíte démony, vaše matka je v kómatu způsobeném kouzlem a vy najednou vidíte vlkodlaky, upíry a víly? V druhém díle napínavé série autorka vtáhne čtenáře zpět do temných spárů newyorského podsvěta, kde láska vždy znamená nebezpečí a moc s sebou přináší smrtonosné pokušení.

Přečtěte si více o knize Nástroje smrti 2: Město z popela

 ————————————————————————–

Nebojíte se na pouti vejít do strašidelného zámku? Možná změníte názor po přečtení knihy od mistra hororu Stephena Kinga s názvem Lunapark. Nové vydání napínavého příběhu připravilo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Píše se rok 1973 a jsme v zábavním parku na malém městě v Severní Karolíně. Devin Jones, se rozhodne pracovat přes léto u kolotočů. Najde si mezi světskými nové přátele. První polovina příběhu je milá a nostalgická, ale už zde se jako spodní proud táhnou zlověstná znamení. Devin se dozví nejen to, jak se obsluhuje kolotoč, ale i to, že ve Strašidelném zámku byla před čtyřmi lety zavražděna dívka, jejíž vrah nebyl dopaden a dívčin duch se lunaparkem stále potuluje…

Přečtěte si více o knize Lunapark

————————————————————————–

Milujete příběhy o hobitech, elfech a trpaslících? A znáte Středozemi, všechna její zákoutí a obyvatele? Pokud ne, můžete využít praktického průvodce Arnulfa Krauseho s názvem Skutečná Středozemě s podtitulem Tolkienova mytologie a její středověké kořeny. Vydalo nakladatelství Grada.

Co je skutečná Středozemě, obydlená hobity, elfy, trpaslíky, troly, čaroději, skřety a jinými bájnými bytostmi, do níž nás uvádí Tolkien ve svých románech Hobit a Pán prstenů? Odkud při své tvorbě čerpal, do jakých souvislostí ve svých příbězích tyto mýty zasadil a jak s nimi pracoval? Odkud bral jména svých knižních hrdinů? Kde bral inspiraci? Vysvětleno je to v této knize, která bude jistě pro českého čtenáře velkým zážitkem.

Přečtěte si více o knize Skutečná Středozemě i ukázku z ní

 ————————————————————————–

Jména jako Eragon a Eldest  jsou jistě známa všem milovníkům fantasy. Nakladatelství Fragment celou tetralogii Christophera Paoliniho přináší v atraktivní formě audioknih. Můžete se těšit již na třetí díl s názvem Brisingr.

Bitvou na Hořících pláních boj s Královstvím zdaleka neskončil a zdá se, že v nadcházejícím střetu bude Galbatorixův Jezdec mocným protivníkem. Eragona se Safirou proto čekají další zkoušky v boji, ale v příběhu už nejde jenom o ně… Nechte se i vy pohltit napínavým příběhem s nečekanými zvraty a zaposlouchejte se do charismatického hlasu Martina Stránského, díky němuž před vámi všechny fantastické postavy doslova ožijí.

Přečtěte si více o audioknize Brisingr

Přečtěte si naši recenzi tištěné knihy Brisingr.

————————————————————————–

Upíři, napětí, které se dá krájet, a organizace pro kontrolu nadpřirozena založená samotným van Helsingem – to jsou atributy knihy z nakladatelství MOBA s názvem Department 19 – Utajená mise autora Willa Hilla.

Život Jamieho Carpentera už nikdy nebude jako dřív. Jeho otec je mrtvý, matka nezvěstná a on sám byl zachráněn na poslední chvíli neznámým mužem jménem Victor Frankenstein. Jamie je odvezen na Oddělení 19, kde je zařazen do utajené organizace zodpovědné za kontrolování nadpřirozena. Zachrání svoji matku ze spárů silného upíra?

Přečtěte si více o knize Department 19 – Utajená mise a ukázku z ní

————————————————————————–

V dnešní knižní nabídce  jste našli díla autorů zvučných jmen, která jsou zárukou kvalitní četby. Kterému z titulů byste dali přednost? Lákají vás boje s upíry či legendy, které podnítily fantazii tvůrce slavného Hobita? A co honba na duchy? Podělte se s námi v komentářích!

Nenechte si ujít šanci a vydražte si tyto knihy
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDepartment 19 - Utajená mise

Hill, Will

Moravská Bastei MOBA, 2013

zobrazit info o knizeNástroje smrti 2: Město z popela

Clareová, Cassandra

Knižní klub, 2013

zobrazit info o knizeLunapark

King, Stephen

Pavel Dobrovský – BETA, 2013

zobrazit info o knizeSkutečná Středozemě
Tolkienova mytologie a její středověké kořeny

Krause, Arnulf

Grada, 2013

zobrazit info o knizeBrisingr – AUDIOKNIHA

Paolini, Christopher

Fragment, 2013

Napsat komentář