Knižní klasika pro děti v novém vydání

tipy pro děti
Klasická díla vychází v novém vydání, přepracovaná tak, aby se nejen líbila vašim dětem, ale také pro ně byla srozumitelná. Pojďte se podívat, které knihy jsme si pro vás dnes připravili. Zárukou kvality je to, že jsou prověřené časem!


Nakladatelství Vyšehrad vydalo jeden z nejznámějších pohádkových příběhů moderní literatury, který se vašim dětem určitě zalíbí! Jedná se o audioknihu Malý princ francouzského spisovatele Antoina de Saint-Exupéryho, kterého z originálu přeložila Zdeňka Stavinohová a příběh svým neodolatelným hlasem namluvit Eduard Cupák.

Malý princ 

Malý princ je symbolem dobra, hledačem i objevitelem krásy. Křehký příběh, který mají rády děti a milují jej až do dospělosti, protože hlavní hrdina se učí dívat na svět očima dítěte a přehodnocuje, co je v životě opravdu důležité. Nahrávka byla natočena ve výjimečném interpretačním podání Eduarda Cupáka. 

Autor: Antoine de Saint-Exupéry 

Překlad: Zdeňka Stavinohová
Interpret: Eduard Cupák
Formát: MP3
Délka: 1 CD, 1 hod. 48 min.

Přečtěte si více o audioknize Malý princ!

—————————————————

Mikoláš Aleš miloval pohádky. Nakladatelství JaS vydalo knížku Alšovy pohádky, ve kterých se prostřednictvím jeho ilustrací ocitnete v různých pohádkových světech!

Alšovy pohádky 

Vždy do jedné strany vkreslil celý příběh téměř do všech detailů. V tomto výboru je šest takových pohádek – napsali je Karel Jaromír Erben, Božena Němcová, Václav Říha, bratři Grimmové a upravila je Jana Semelková. Najdeme v nich statečné rytíře, nebojácné mladíky, spanilé princezny, nelítostné loupežníky, odvážná zvířátka, několik hastrmanů a jednoho krutého lidojeda. Pohádky doplňují veselé lidové říkanky, kterým také český malíř vtiskl svou jedinečnou podobu.

Autor: Jaromír Erben, Božena Němcová a další…

Editor: Jana Semelková
Vazba: pevná bez přebalu
Počet stran: 72

 

Přečtěte si více o knize Alšovy pohádky

Podívejte se u nás také na ukázku z knihy v článku Zvířátka a Petrovští

—————————————————

Stará knižní klasika v současném jazyce! Kniha Poklad na ostrově, vydaná nakladatelstvím Práh, nadchne bez pochyby dnešní děti stejně jako zaujala jejich rodiče a prarodiče.

Poklad na ostrově

Napínavý pirátský příběh viděný očima mladého Jima Hawkinse. Ten získá po smrti starého námořníka mapu s úkrytem velkého pokladu kapitána Flinta. Dobrodružný román pro mládež, snad nejslavnější dílo Roberta Louise Stevensona, který se dočkal celé řady filmových a televizních zpracování.

Autor: Robert Louis Stevenson

Překlad: Anna Novotná
Vazba: vázaná
Počet stran: 208

 

Přečtěte si více o knize Poklad na ostrově

—————————————————

Znalost biblických příběhů patří k základnímu kulturnímu přehledu, vždyť i v běžné řeči používáme slova či sousloví pocházející z Bible (jobovka, starý jako Metuzalém, …). Chcete-li své děti s Biblí seznámit, je tu pro vás Dětská ilustrované bible – Starý a Nový zákon, vydaná nakladatelstvím Fragment!

Dětská ilustrovaná bible – Starý a Nový zákon

Příběhy Starého i Nového zákona převyprávěné tak, aby jim porozuměly i malé děti. Příběh o Adamovi a Evě, jak to bylo s Archou Noemovou, příběh o Babylonské věži, nebo o Jonáši a velrybě, příběh Ježíše a další vyprávění, která by měli znát všichni již od dětství. 

Autor: Martina Drijverová a Jana Eislerová

Ilustace: Antonín Šplíchal
Vazba: vázaná
Počet stran: 104

 

Přečtěte si více o knize Dětská ilustrovaná bible – Starý a Nový zákon

—————————————————

K nejklasičtějším dílům české literatury bezesporu patří Babička Boženy Němcové, která by neměla chybět v žádné domácí knihovně! Nové zpracování určené dětem zaručuje, že jí budou rozumět a možná si ji i oblíbí! Knihu Babička v jazyce 21. století vydalo nakladatelství Práh.

Babička 

Babička Boženy Němcové je stále na seznamu povinné školní četby, i když je zřejmé, že málokteré dítě tuto knihu přečte. A chceme-li podporovat čtení původní české literatury, je třeba přizpůsobit archaický jazyk čtenářským schopnostem dnešních dětí, aby jim byl obsah sdělení srozumitelný a aby děti mohly číst a ne stále listovat ve Slovníku spisovného jazyka českého a hledat významy zastaralých a dnes se již nevyskytujících slov. 

Autor: Božena Němcová

Ilustrace: Miroslav Huptych
Vazba: vázaná
Počet stran: 256

 

Přečtěte si více o knize Babička

—————————————————

Dnešní tipy, které jsou prověřeny časem, zakončí Velká kniha pohádek, v níž naleznete pohádky z různých koutů světa! Knihu vydalo nakladatelství Fragment. Vzpomenete si, který z klasiků je autorem původních příběhů?

Velká kniha pohádek

Knihou provází šašek Povídálek, který jede vlakem společně s malou Markétkou na její první prázdniny. Aby jim cesta rychleji ubíhala, vypráví Povídálek pohádky: o koblížku, o prasátkách, o dvanácti měsíčkách a mnoho dalších. A najednou je tady stanice Prázdniny. Vystupovat…

Autor: Marie Kubátová

Ilustrátor: Helena Zmatlíková
Vazba: vázaná
Počet stran: 80

 

Přečtěte si více o knize Velká kniha pohádek a podívejte se na ukázku! Nebo si o knihu můžete zasoutěžit!

Líbí se vám ilustrace Heleny Zmatlíkové? Přečtěte si o ní náš medailon Helena Zmatlíková dobyla srdce dětí po celém světě


Která kniha z dnešního výběru vás nejvíce zaujala? Napište nám!

Nejen tyto, ale i další knihy si můžete také vydražit v našich aukcích, nebo vyhrát v našich soutěžích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAlšovy pohádky

Erben, Karel Jaromír - Němcová, Božena - Říha, Václav - Grimmové

JaS, 2013

zobrazit info o knizeDětská ilustrovaná bible – Starý a Nový zákon

Eislerová, Jana - Drijverová, Martina

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeBabička

Němcová, Božena

Práh, 2013

zobrazit info o knizeVelká kniha pohádek

Kubátová, Marie - Zmatlíková, Helena

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeMalý princ

Saint-Exupéry, Antoine de

Vyšehrad, 2013

zobrazit info o knizePoklad na ostrově

Stevenson, Robert Louis

Práh, 2013

Napsat komentář