Letní čtení pro ženy a dívky

ZenaSKnihou
Slunce, voda a hlavně prázdniny nahrávají letním láskám. Proto i my v dnešních tipech nabídneme ženám a dívkám příjemné zamilované čtení pro chvíle letní pohody.

Dívčí románky jsou obzvlášť oblíbenou četbou našich puberťaček. Příležitost se zasnít dostanou i ve druhém díle volné trilogie s názvem Bez tebe to není léto. Napsala ji Jenny Hanová a vydalo nakladatelství Jota.

Belly strávila dosud každé léto v domě na pláži v městečku Cousins. Jenže teď se všechno změnilo. Když už to téměř vypadalo, že s Konrádem, svou osudovou láskou, přece jen začne chodit, nakonec skončila jen se zlomeným srdcem. A teď ji čeká vůbec první léto doma, ve městě. Bez pláže, bez oceánu a hlavně bez těch, které má po své rodině nejraději na světě – bez Susanny, bez Jeremiáše a samozřejmě i bez Konráda.

Přečtěte si více o knize Bez tebe to není léto a prolistujte si ukázku z ní

  —————————————————————–

Která dívka by nechtěla být obdivovanou tanečnicí? Jenže na první pohled nikdo nevidí, co je za krásným výsledkem dřiny. I o tom vypráví příběh s názvem Tančit ke hvězdám autorky Sarah Rubinové, který vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Casey Quinnová tančí od narození. Má to v krvi. Třebaže nikdy nemohla chodit na hodiny baletu a místo půvabných piškotů nosí odrbané tenisky, má víc ladnosti v malíčku u nohy než všechny ty nafoukané dívenky v růžovém, co se na ni dívají spatra. Ze všeho nejvíc touží ukázat záda rodnému městečku a proniknout až tam, kde ve světlech neonů září jména největších hvězd – do New Yorku. Dostane se tam? 

Přečtěte si více o knize Tančit ke hvězdám

  —————————————————————–

Velmi oblíbené téma snů bývá, co by bylo, kdyby… Oblíbená autorka dívčích románů Sarah Mlynowska si ve svém cyklu Co by kdyby zamyslela, co by se stalo, kdyby Popelka neobula střevíček. Již druhou knihu pohádkového vyprávění (první nese název Sněhurka nesnědla jablko) vydalo nakladatelství Jota.

Další z neotřelých pohádkových příběhů Sarah Mlynowské tentokrát zavede Abby a Jonáše do pohádky o Popelce. Sourozenci si dávají veliký pozor, aby něco nepokazili, jenže se jim to zase nepovede, a vypadá to, že se žádný happy end konat nebude. S tím se Abby ovšem nehodlá smířit a je rozhodnutá udělat vše pro to, aby Popelka dosáhla svého štěstí. S její pomocí se z Popelky, trpně snášející svůj osud, stane podnikavá dívka odhodlaná vzít štěstí do vlastních rukou…

Přečtěte si více o knize Co by kdyby: Popelka neobula střevíček a prolistujte si ukázku z ní

  —————————————————————–

Pro starší dívky a mladé ženy tu máme další letní romanci s tragickým přídechem, která vypráví o posledních prázdninách. Jak se odvíjelo Poslední léto, vypráví autorka  Elin Hildebrand. Knihu vydalo nakladatelství Baronet.

Horký červnový večer, místní tradice: studenti Nantucketské střední školy se shromáždili k táboráku na pláži. Jenže to, co začne jako maturitní večírek, skončí tragickou autonehodou, při níž řidička vozu Penny Alistairová zahyne a její bratr, dvojče, zůstane v kómatu. Ostatní pasažéři v autě zůstanou fyzicky nezraněni – ale emocionální postižení je nepřekonatelné a stále zbývají nezodpovězené otázky, co se stalo předtím, než se Penny chopila volantu.

Přečtěte si více o knize Poslední léto i ukázku z ní

  —————————————————————–

Milostný román pro zralé ženy plný touhy, vášně a lásky, tak by se dala charakterizovat první kniha z cyklu Barvy lásky s názvem Nespoutaná. Její autorkou je Kathryn Taylor a vydalo ji nakladatelství MOBA.

Grace je mladá a nenápadná dívka, která se o muže dosud nijak zvlášť nezajímala. Ovšem během své stáže v Londýně potkává charismatického Jonathana Huntingtona, který ji jako zakletou princeznu probudí ze spánku… Stále hlouběji a hlouběji unáší Grace do svého světa temných tužeb a oba se ztrácí ve víru vlastního chtíče. Ale když od ní Jonathan začne vyžadovat čím dál podivnější důkazy lásky, musí si Grace uvědomit, jak nebezpečné mohou její city k němu být.

Přečtěte si více o knize Barvy lásky – Nespoutaná

Více informací najdete i v našem článku!

Podívejte se na videotrailer ke knize Nespoutaná:

 

 —————————————————————–

Co vše byste udělali pro lásku? Na takovou otázku si musí odpovědět hrdinka poslední knihy v naší dnešní nabídce s názvem Zlomená srdce autorky Emmy Garcia z nakladatelství Baronet.

Dostat kopačky po třetí od stejného chlápka? Hrůza! Vivien se to ale přihodilo. Projde všemi třemi základními stádii smutku: odmítnutí, alkoholu i příšerného účesu, a začne hledat útěchu na Googlu. Když zjistí, kolik příběhů zklamaných lásek světová síť obsahuje, založí si vlastní stránku pro ty, kdo mají zlomená srdce. Sama se rozhodne bojovat a získat Roba zpátky. Jenže se jí věci poněkud vymknou z ruky a sklidí příšernou ostudu.

Přečtěte si více o knize Zlomená srdce a ukázku z ní

  —————————————————————–

Která kniha z naší zasněné letní nabídky vás zaujala? Jsou romány plné lásky tím pravým ořechovým pro vás, nebo dáváte přednost jinému žánru? Napište nám!

Nenechte si ujít šanci a vydražte si tyto knihy
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBez tebe to není léto

Hanová, Jenny

Jota, 2013

zobrazit info o knizeTančit ke hvězdám
Velké sny malé tanečnice

Rubinová, Sarah

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeCo by kdyby: Popelka neobula střevíček

Mlynowska, Sarah

Jota

zobrazit info o knizePoslední léto

Hilderbrand, Elin

Baronet, 2013

zobrazit info o knizeBarvy lásky – Nespoutaná

Taylor, Kathryn

Moravská Bastei MOBA, 2013

zobrazit info o knizeZlomená srdce

Garcia, Emma

Baronet, 2013

Napsat komentář