Knižní tipy: smích, láska i zamyšlení nejen pro ženy

divka
Dnešní nabídka knižních tipů bude velmi rozmanitá – od humoristické knihy přes surrealistické básně, knihy plné touhy i biografie – a určitě si z ní vyberou nejen ženy. Vždyť humor je solí života nás všech a snít potřebujeme všichni také, abychom nežili jen suchou realitou…

Znáte Murphyho zákony? Že když se něco má pokazit, tak se to pokazí přesně ve chvíli, kdy se to nejméně hodí? Možná to prožíváte každý den a i podle vašich zážitků by se dala napsat kniha. Ta, kterou vám dnes doporučíme jako první, se jmenuje Deník Sprosté matky, vydalo ji nakladatelství Jota a je plná humorně líčených karambolů.

Vynikající humoristický román z pera amerického spisovatele Iana Fraziera sleduje jeden rok v životě nevšední a svérázné hrdinky – Sprosté mámy. Je to vzorná hospodyňka, oddaná manželka a matka dvou synů, která každé ráno vstává s přáním chovat se vzorně a mluvit jako kniha. Její předsevzetí ovšem pravidelně narazí na nejrůznější úskalí běžného života. Žádný div, že si hrdinka musí tu a tam dát skleničku něčeho ostřejšího nebo že občas vypění a za doprovodu šťavnatých nadávek rozbije pár kousků nádobí…

Přečtěte si více o knize Deník Sprosté matky

 

 

Smyslnost a touha, to je něco, o čem si na potkání asi nevypravujete, ale přesto ve skrytu duše doufáte, že i ve vašem životě bude hrát důležitou roli. Pokud se pletu, pak tento tip z naší nabídky asi neoceníte. Ale pro většinu bude 14 podob touhy autorky Marie Gray z nakladatelství Fragment přitažlivých.

Čeká vás 14 povídek plných nejtajnějších erotických fantazií a touhy. Pojďme nakouknout do zákulisí rockového koncertu, do zkušební kabinky v obchodním domě, opalovat se na pláž nebo jen pootevřít dveře do intimních přestav (ne)obyčejných lidí. Vychutnejte si naplno každý okamžik, pocit, vůni a především – vášeň.

Přečtěte si více o knize 14 podob touhy a nahlédněte i do ukázky z ní

 

 

Dalším naším tipem je román, v jehož centru je příroda a život obyčejného člověka, který s ní souzní. Realita promíchaná se snem, toulky do minulosti, kdy kočovnictví i přírodní magie byly neoddělitelnou součástí  života, tam všude vás zavede novinka z pera Kateřiny Dubské Člověk Gabriel z nakladatelství Jota.

Jak jsem se dostal z místa, kde se Dunaj vlévá do širého moře, až pod buchlovské kopce? Z hlučného tepla mé velké rodiny do zámeckých stájí a domku ve vsi, kde se na mou snědou tvář dívají s nedůvěrou? Budu vám vyprávět příběh o snech, o černých hřívách a světlých vlasech, o přátelství, lásce, válce i větříku, který jeho nit zavane, kam se mu jen zachce. Bude to příběh o životě člověka.

Přečtěte si více o knize Člověk Gabriel a prolistujte si ukázku

 

Pokud dáváte přednost poetice ukryté ve verších, pak je tu právě pro vás následující kniha. Jméno Vítězslav Nezval je jistě zárukou, že básně v ní ukryté mají vše, co k nim patří –  imaginaci, smyslovou obraznost i surrealistický pohled na ženu, Prahu i konec života. Výbor z jeho díla s lakonickým názvem Básně II vydalo nakladatelství Host.

Druhý svazek, jímž Česká knižnice představuje básnické dílo Vítězslava Nezvala (1900-1958), shrnuje jeho tvorbu v období surrealismu. Knihy Žena v množném čísle, Praha s prsty deště (obě 1936) a Absolutní hrobař (1937) se orientují na podvědomí, erotiku, obnažování tajemných, fantaskních a ponurých stavů bytí, záznamy představ bez rozumové kontroly.

Přečtěte si více o knize Básně II a můžete se nechat navnadit i ukázkou

 

 

Předposlední kniha z naší nabídky si klade otázky, kolik podob má láska, co je a co není  přátelství. A hlavně, jak poznat, zda náš vztah má ještě budoucnost. Příjemná oddechová kniha české autorky Moniky Petrákové s názvem Jemnolásky vyšla v nakladatelství Deus.

Je přátelská láska méně hodnotná než partnerská? Mark a Naty stojí na pomyslném rozcestí svého desetiletého přátelství a každý z nich má jinou představu o budoucnosti. Proto se rozhodnou pro společnou letní dovolenou. Každý den se k sobě o krok přibližují a zároveň vzdalují. Kdo bude nakonec vítězem?

 

Přečtěte si více o knize Jemnolásky

 

 

Posledním titulem z naší dnešní nabídky je autobiografická kniha z pera Joan Collins. Pokud je vám její jméno povědomé, tak vězte, že jde o britskou herečku, spisovatelku a režisérku, která vás tentokrát nechá nahlédnou do svého soukromí. Jaký je život „celebrity“? Odpovědi najdete v knize Svět podle Joan z nakladatelství Deus.

Herečka známá z televizního seriálu Dynastie v této své nejnovější knize sdílí svým klasickým humorem a moudrostí své životní zkušenosti. V kapitolách se mimo jiné zabývá tématem o rodině, kráse a lesku, mužích, stárnutí, jídle a životních hodnotách.

 

Přečtěte si více o knize Svět podle Joan

 

 

Máte chuť se začíst do některého z nabízených titulů? Dáváte přednost knihám plným lásky, nebo jen obyčejným příběhům, které by mohl psát sám život? A co básně, oslovují vás? Nebo raději čtete autobiografické příběhy hvězd?

Určete si vlastní cenu
a zkuste si výše uvedené knihy vydražit v našich aukcích!

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJemnolásky

Petráková, Monika

Deus, 2013

zobrazit info o knizeDeník Sprosté matky

Frazier, Ian

Jota, 2013

zobrazit info o knize14 podob touhy

Gray, Marie

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeČlověk Gabriel

Dubská, Kateřina

Jota, 2013

zobrazit info o knizeBásně II.
Žena v množném čísle / Praha s prsty deště / Absolutní hrobař

Nezval, Vítězslav

Host, 2013

zobrazit info o knizeSvět podle Joan

Collins, Joan

Deus, 2012

Napsat komentář